Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2743
EURO
35,0883
IMKB
10.320,000
ALTIN
2.475,810
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aziz Yıldırım-Baransu Duruşmasında Olay
Aziz Yıldırım-Baransu Duruşmasında Olay
 
'Futbolda şike' soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan davanın ilk duruşması Silivri Cezaevi’nde sona erdi. Duruşmada gergin anlar yaşandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile gazeteci Mehmet Baransu ve İstanbul eski emniyet müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer arasında sözlü tartışma çıktı. Baransu ve Yılmazer duruşma salonundan çıkarıldı. Aziz Yıldırım mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı.
 
20.2.2017 - 16:55

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan davaya verilen ara sonrası basın mensuplarına açıklama yaparak, "Yargıtay artık karar vermeli. Fenerbahçe'den başka kimse, hiçbir kulüp FETÖ'den şikayetçi değil, neden? 2011'de yapılan hadise Türk futboluna darbe vurmadı mı?" dedi.

Aziz Yıldırım, kendisi bugünleri henüz sözde şike davasında yargılanırken söylediğini hatırlatarak, "Herkes bunu algılayamadı o zaman. Zaman içerisinde gördük ve 15 Temmuz'da tüm Türkiye Cumhuriyeti'ni karanlığa götürmeye yeltenen süreci yaşadık" şeklinde konuştu.

 "YARGITAY ARTIK KARARINI VERMELİ"

Tüm Fenerbahçeli yöneticiler olarak 2011'den bu yana hayata hiçbir şekilde konsantre olamadıklarını, kafalarının bir yerinde hep bu davaların olduğunu belirten Aziz Yıldırım, kendileri hakkındaki Yargıtay kararının henüz açıklanmadığını hatırlattı ve "Bu süreç içinde Yargıtay artık kararını vermeli" dedi. Kendisi ve arkadaşlarının Yargıtay karar vermesin, süreç uzasın diye bir beklenti içinde olmadıklarını belirten Aziz Yıldırım, "Biz Fenerbahçe için ne söz vermişsek yapmaya hazırız. Belki de Yargıtay kararı çıkmadan da karar vereceğiz artık o noktaya geldik" dedi.


 2011'de yapılmaya çalışılan kumpasta asıl amacın Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ı ele geçirmek olduğunu söyleyen Yıldırım, "2011'deki bu hadise Türk Futboluna darbe vurmadı mı? Nerede Futbol Federasyonu?" diye sordu. "Bakın biz korkmuyoruz. Fenerbahçe yöneticileri, bizimle beraber suçlananlar, aslanlar gibi bugün bu salona geldi. Burada duruyorlar. Hepsi de gereken cevabı onlar bir şey söyleyince veriyorlar. Nerede kulüpler? Nerede Kulüpler Birliği? Siz bunlardan şikayet ediyorsanız. Bunların bu ülkeyi karanlığa götürdüğüne inanıyorsanız, geleceksiniz burada suçlamanızı yapacaksınız. Onlara karşı haklılığınızı ispat edeceksiniz. Herkes korkuyor, kaçıyor. Ama biz sonuna kadar buradayız" diye konuştu.

'BU TÜRKİYE'NİN DAVASIDIR'
"Bu ne Aziz Yıldırım ne de Fenerbahçe'nin davasıdır. Bu tüm Türkiye'nin davasıdır" diyen Başkan Aziz Yıldırım, "Tüm liglerdeki Bütün kulüpler, kime bulaştırılmak istenmişse, basın mensubu, hakem kim varsa gelip bu davada taraf olmalı. Kaçmasınlar, korkmasınlar. Herkes ümit ediyor ki yarın bunlar yine bir şey olur diye. Bunlar, bir daha bir şey olmazlar" dedi.  Aziz Yıldırı, "Beşiktaş Kulübü nerede? Bizim eteğimize dantel, süs yapmışlardı onları. Neredeler? Niye şikayetçi olmuyorlar? Gelin şikayetçi olun, kaçıyorlar" dedi.

"KÖPEKSİN, KÖPEK..."
Duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılırken bir anda ortam gerginleşti. Şikayetçi bölümünde oturan Aziz Yıldırım, Mehmet Baransu’yu göstererek, “Dön önüne, ağzıyla küfür ediyor terbiyesiz” dedi. Baransu ise “Sen ediyorsun, sensin terbiyesiz” dedi.
Salonda yükselen tansiyona diğer şikayetçiler de katıldı. Bir şikayetçi, “Senin konuşmaya hakkında yok be şerefsiz. Gereğini yapın, herkesin hayatını kararttı” derken, bir çok şikayetçi de “köpeksin, köpek” diye bağırdı. Askerler tutuklu sanıkların arkasına dizildi. Ali Fuat Yılmazer bu duruma tepki göstererek, “Arkamı dönerim ben, onlar müşteki değil, suçlular suçlu, delilli belgeli” şeklinde bağırınca Aziz Yıldırım, “Biz suçlu değiliz, siz kumpas yaptınız. Siz her yerde kumpas yaptınız” dedi. Bunun üzerine Yılmazer, “Ben derim kardeşim ne var? Diğer şikayetçilerden bazıları Yılmazer’e “İsrail’in uşağı” diye tepki gösterdi.

YILDIRIM: “ADAM OLMAK LAZIM ADAM”
Salondaki komutanlar, Aziz Yıldırım’ı sakin olması yönünde uyarınca Yıldırım, "Sahip çıkın oraya, oradan bağırmakla olmuyor, adam olmak lazım adam” dedi. Gerginlik devam edince, önce Ali Fuat Yılmazer salondan çıkarıldı. Daha sonra isa Mehmet Baransu salondan çıkarılmak istendi. Baransu zorla götürüldüğü sırada, “Böyle bir şey yok, asker kaçakları ne zaman mahkeme salonlarına girmeye başladı” dedi.

15'İ TUTUKLU 108 SANIK YARGILANIYOR
Bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan davada, aralarında eski milletvekili İhsan İşbilen, iş adamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanık yer alıyor. Kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da sanıklar arasında yer alıyor. Sanıklar hakkında 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

ATFEDİLEN SUÇLAMALAR...
Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlamalar ise şöyle: "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme."

75 KİŞİ MÜŞTEKİ... 91 KİŞİ MAĞDUR...
İddianamede, aralarında Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Rıza Çalımbay, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu gibi isimlerin yer aldığı kulüp başkanları, kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolcuların bulunduğu 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

İLK KUMPAS AZİZ YILDIRIM'A...
İddianemede, kumpasın Fetullah Gülen'in talimatıyla, kulüpleri ele geçirmek amacıyla kurulduğu, ilk kumpasın da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a kurulmaya çalışıldığı belirtildi. Önce Zaman Gazetesi'nde, Yıldırım aleyhine yazılar yazılıp algı oluşturulduğu, ardından da FETÖ'nün emniyet ve yargıdaki yapılanmasının haretekete geçirildiği vurgulanıyor.
kaynak:hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Benzin Döküp Ateşe Vermişler!

AzizYıldırım:Fetö'den Korkmayın...

Türkiye'nin İzlediği Davada Şok İfadeler
»  Suikast Timi Mahkemede!
»  İncirlik'te Ne Konuşuldu?
»  Anket Yasağına Ceza Kalktı
»  Fener, Kadıköy'de Söndü 0-0
»  "En Büyük Kazanım 16 Nisan Olacak"
»  Başbakan Yıldırım'ın Kritik Görüşmesi
»  Jandarmadan Sosyal Medya Operasyonu
»  MHP'li Muhalifler Ankara'da Sahaya İndi
»  Erdoğan Yenİ Sİstemin Adını Açıkladı
»  AK Partilinin Skandal Atatürk Tweet'i
»  "Hayır" Oyu Vermek Şerre Rızadır"
»  İstanbul'da Rüşvet Operasyonu
»  İstanbul'da Fetö Operasyonu!
»  Karayılan'ın sağ Kolu Öldürüldü
»  Başbakan Yıldırım: Lanetliyorum
»  Viranşehir'de Patlama, 1Ölü,17 Yaralı
»  İncirlik'te Kritik Görüşme!
»  Erdoğan'dan Flaş Referandum Mesajları
»  Başbakan'dan Flaş MHP Açıklaması
»  Bakan Çavuşoğlu'ndan Rum Lider Yorumu
»  Başbakan'ın Korumalarına Özel Silah
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.