Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aziz Yıldırım Susukunluğunu Bozdu
Aziz Yıldırım Susukunluğunu Bozdu
 
Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım uzun zamandır süren sessizliğini bozdu. Yıldırım, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında süren 28 şampiyonluk polemiği hakkında konuşurken, "2014'te, TFF'ye müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk" dedi. Sarı-lacivertli kulüp, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından sonra resmi siteden eski başkan için teşekkür mesajı yayınladı.
 
2.4.2021 - 00:25

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye’deki futbol gündeminin 1 numaralı konusu olan sarı-lacivertlilerin 28 şampiyonluk talebi hakkında konuştu.

2018’in Haziran ayında 20 yıllık başkanlık görevini seçimli genel kurulda Ali Koç’a bırakan Aziz Yıldırım, “Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe’nin kendisiyim. Fenerbahçe’ye savaş açmak yanlıştır ve aptallıktır. Bu savaşı açarsanız kaybedersiniz. Bugün Galatasaray TV’yi izlerken Galatasaray adına utandım” dedi.

Fenerbahçe’nin efsane başkanlarından Aziz Yıldırım’ın ASpor’a yaptığı açıklamaları şu şekilde:

*3 senedir susuyorum ama artık konuşmam gerekti. Çünkü Galatasaray Kulübü Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe’ye savaş açma yoluna gitti. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe’nin kendisiyim. Ben Fenerbahçe için hapis yattım.

AZİZ YILDIRIM: ONLARIN ZEKALARI YETMİYOR
*59’dan bu yana Beşiktaş’ın iki şampiyonluğu sığmıyor dedim. Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğunu 2017’deki konuşmamda söyledim. Galatasaray’ın burada yapması gereken bu parayı Fenerbahçe alsın mı almasın mı kavgası yapması lazım. Yoksa Fenerbahçe şampiyon olmuşsa bunların müracaatını yapıyorsun, federasyon da tabii ki bunu tasdik edecekler. Buradaki ince nokta aradaki fark şampiyonluğu getirip de yayın haklarından alacak mı almayacak mı? Galatasaray’ın itiraz etmesi gereken budur. Onların zekaları yetmiyor. İnce nokta, eski şampiyonluk yayın hakkından pay alınacak mı? Galatasaray buna itiraz etmeli. 2014’te, TFF’ye müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Bunu kongrede söylüyorum. Kaba olarak düşünürsen, benim zekamı ölçemediğin için, anlamıyorlar. 2 şampiyonluk sığmıyor diyorum, niye diyorum, yayın payı hakkında diyorum. 2014’te çalışmayı başlattık. Reddedilme olsa ben bu hazırlığı yapar mıyım? Yalan söylüyorlar, yalan.


“MÜRACAAT ETMEDİM, RET FALAN YOK”
*Bu şampiyonluk konusunda ben yayın hakları için itiraz ettim. Bugün Türker Aslan’ı dinledim, ‘Biz karar verdik. Müracaat reddedildi’ diyor. Yalan söylüyorlar. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Ret falan yok. Hafızalarında geçmiş yok. Sen Beşiktaş adına nasıl karar verdin? Zaten benim konuşmam 2017’de. Bursa’nın şampiyonluğundan da bahsettim.

“FETÖ GİBİ KONUŞMAMI KESMİŞLER”
*Bugün Galatasaray TV’yi izlerken Galatasaray adına utandım. Montaj yapıp, FETÖ’nün yaptığı gibi konuşmamı kesip doğramışlar sonra da ‘Aziz Yıldırım böyle böyle dedi’ diyorlar. Beni içeriye çekmesinler… Ben Fenerbahçe’nin haklı olduğu tüm davalarda Fenerbahçe’nin yanındayım. Bunu Galatasaray camiasını kafasına soksun.


“YOLSUZLUK MU YAPTIM? ŞİKE Mİ YAPTIM?”
*Galatasaray şampiyon olsun diye dua eden adamı biliyoruz. Fetullah Gülen’in kimin şampiyon olması için dua ettiği ortadadır. Kamuoyu biliyor. Ben bunlarla Türkiye’de mücadele eden ilk kişiyim. Ben ve yönetici arkadaşlarım… Yolsuzluk mu yaptım? Şike mi yaptım? Hayır! Hepsi tespitli… Bu ülkeyi ele geçirmek için FETÖ operasyon yapmıştır. Şike davası, Casusluk, Ergenekon, Balyoz ile bu ülkeyi ele geçirmek istediler.

“MAHKEME BİLE TESCİLLEDİ”
*Ben ‘Fenerbahçe şike yapmadı’ diyorum. Ama ‘Galatasaray şike yaptı’ diyorum. Bu ülkeye şikeyi Galatasaray getirmiştir. 8-0’ları unutmadık. Galatasaray beni mahkemeye verdi. Bunu ilk kez söylüyorum. Mahkeme karar verdi, benim açıklamalarımda suç olmadığını belirttiler. Mahkeme bile tescilledi. Mahkeme kararı bile burada…


*Bir diğer konu da Fenerbahçe Cumhuriyeti… Biz bunu sporun cumhuriyeti olarak söyledik. Bu ülke tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’dir. Fenerbahçeliler bölünmesinler. İdare edenler de akıllı strateji uygulasınlar ve çalışsınlar. Onlara mesajım bu…

FENERBAHÇE KULÜBÜ’DEN AZİZ YILDIRIM’A TEŞEKKÜR
Fenerbahçe Kulübü, Aziz Yıldırım’ın röportajından sonra resmi siteden bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler, 1959 yılı öncesi şampiyonluklar konusunda destek veren Yıldırım’a teşekkür etti. Fenerbahçe’den yapılan açıklama şöyle;

“Bugün bir televizyon kanalına bağlanarak Fenerbahçe'mizin 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda başlattığı haklı mücadelesinde yanımızda olan, Fenerbahçe'ye desteğini ortaya koyan Sayın Başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte; Sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu önemli açıklamalarında 1998-2018 yılları arasında kulübümüzde başkanlık yaptığı dönemde Kulübümüzün Türkiye Futbol Federasyonu'na, Kurullarına ve hiçbir kuruma bu konu ile ilgili bir başvurusu olmadığını bir kez daha vurgulamış ve yalanlarla kamuoyunu meşgul edenlerin karşısında gerçekleri ortaya koymuştur.


Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu süreçte ilgililere ve tüm kamuoyuna çağrımız; ülkemizin, Türk futbolunun tarihinin, kulüplerin emeklerinin, efsanelerimizin izlerinin, birileri istiyor diye gerçek dışı sebeplerle yok sayılmasının önüne geçilmesi adına gereken iradenin ortaya konmasıdır.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TSYD Ankara Şubesine Yeni Başkan

Milliler Letonya'ya Takıldı 3-3

Erzurumspor'da Yılmaz Vural Dönemi
»  Milli Takımda Koronavirüs Vakası
»  Ronaldo'yu Çıldırtan Pozisyon
»  "Ben Mutluyum Takım Mutlu,Türkiye Mutlu"
»  Emre Belözoğlu'na Kocaman Destek
»  Milliler Norveç’i Duman Etti: 3-0
»  Hatayspor'da Boupendza Şoku
»  Ümit Özat'tan Flaş Fetö İddiası
»  Erol Bulut Veda Etti!
»  G.Saray'dan TFF'ye Fenerbahçe Başvurusu
»  Hatayspor - Fenerbahçe Maçı İptal Oldu!
»  Şenol Güneş. 'Ezik Oynamadık'
»  Uğurcan Çakır: 'Çok Mutluyum,
»  Milli Takım'dan Hollanda Zaferi 4-2
»  Fenerbahçe'de koronavirüs şoku!
»  Fenerbahçe'de Erol Bulut Krizi
»  Erol Bulut:'Savaş devam edecek'
»  Ozan Tufan'ın Attığı Gol Olay Oldu
»  Altay Bayındır'ın Göz Yaşları
»  Nefes Kesen Derbide Kazanan Çıkmadı 1-1
»  Giresunspor'a Samsun'da Taşlı Saldırı
»  Kayserispor'da Hamza Hamzaoğlu Dönemi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.