Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AİLE HEKİMİNDEN SONRA AİLE İMAMI!
AİLE  HEKİMİNDEN SONRA AİLE İMAMI!
 
Diyanet’in “aile imamlığı” uygulamasına Tekirdağ’dan başlanıyor. Tekirdağ Müftüsü, “Camiye gelenler hep yaşlılar, bu projeyle gençlere de ulaşacağız” dedi.
 
17.1.2011 - 07:45
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı, “Aile İmamlığı” projesinde pilot illerden biri seçilen Tekirdağ’ın Müftüsü Mahmut Gürlen, artık din hizmetlerini cami dışında da sürdüreceklerini söyledi. Tekirdağ Müftülüğü’nün, yalnızca Tekirdağ ile hizmetlerinin sınırlı olmadığı ve Balkanlara da açıldığına dikkat çeken Gürlen, bu nedenle, Din Hizmetleri Gelişim Projesi adı altında başlayan “Aile İmamlığı” uygulamasına pilot bölge yapıldıklarını açıkladı.

Gürlen başlayan projeyi şöyle anlattı: “Projedeki amaç, din hizmetlerini cami dışına çıkarmak. Tabi ki din hizmetleri camide devam edecek fakat yalnızca camilerle sınırlı kalmayacak. Bu uygulamayı Avrupa’da gördük. Papazlar bunu yapıyorlar. Kiliselerdeki papazlara, sadece kiliseye gelen cemaat değil, bölgedeki evler de verilmiş. Papazlar evlere giderek vatandaşları dini konularda bilgilendiriyor. Dini konuda her türlü problemi çözmeye çalışıyorlar. Başkanlığımız böyle bir projeyi düşünüyor. İnşallah yakında da uygulanacak diye düşünüyorum. Böylece imam da dışarıya açılmış olacak.”

Projenin, imamların görevini sadece camide ezan okumak ve namaz kıldırmakla sınırlamadığını, imamların çevresinde yaşanan sorunlara da çözüm üretmesinin yolunu açtığını söyledi.

Gürlen, “Cami dışındaki insanlara da din hizmetlerini götürmenin yol ve yordamı aranıyor. Bu proje ile imamlardan, bir ayda ve daha sonra bir yılda ne yaptığı konusunda bilgi alıyoruz” dedi.

Bürolar kuruluyor

Gürlen, Aile İrşat ve Rehberlik Büroları vasıtasıyla özellikle bayan cemaate, kimsesiz çocuklara, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere din hizmetlerini etkili bir biçimde sunmaya çalıştıklarını anlattı. Aile İrşat Büroları’nın, dışarıya açılma ihtiyacından dolayı kurulduğunu kaydeden Gürlen, Tekirdağ’da Çorlu, Çerkezköy ve Malkara ilçelerinde büroların açıldığını söyledi. Gürlen “Camiye gelen insanlar genelde yaşlı insanlar. Bu bürolarla gençlerimize, öğrencilerimize ulaşmanın yolları araştırılıyor.

Konferanslar, panellerle de insanlara ulaşmanın yolu aranacak” dedi. Tekirdağ’ın Avrupa’ya açılan kapılara yakın olmasından dolayı önemli bir il olduğunu söyleyen Gürlen, “Zaman zaman İskeçe ve Gümülcine’ye giderek dini görevleri yerine getiriyoruz. 2010 yılında Batı Trakya’dan 110 kız öğrenci Tekirdağ’a geldi, bu öğrenciler Diyanet Eğitim Merkezi’nde Kur’anı Kerim ve dini bilgiler ile Türk örf ve adetleri konusunda eğitildi” dedi.

5 PİLOT İLDE UYGULANIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Birimi ‘Aile İmamlığı’ sistemini, 5 pilot ilde uygulamaya başladı. Ankara, Tekirdağ, Karabük, Elazığ ve Amasya’da uygulanın sistem önümüzdeki dönemde diğer illere de yaygınlaştırılacak. Pilot illerde seçilen pilot ilçelerde başlayan uygulama çerçevesinde her imam görev bölgesindeki aileler ve esnafla ilgilenecek


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SARIMSAĞIN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ

DP’DE AYŞE SUCU GİK’E, BUCAK’IN KARDEŞİ MKK’YA GİRDİ

HASTANEDE ŞİDDETE “MAAŞTAN KESME” CEZASI
»  TÜRKİYE'DE BU YIL DAHA ÇOK SEL OLACAK!
»  PEYGAMBERİN SELAMINI TWİTTER'DEN YAYABİLİRİM
»  DEMOKRAT PARTİ'DE ZEYBEK DÖNEMİ
»  "ERDOĞAN'DAN HESAP SORMAZSAM NAMERDİM!"
»  "ARTIK ONUN ADI ERTUĞRUL GÜNAYDIN"
»  DENİZ FENERİ SAVCILARI TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR!
»  O HEYKELTRAŞ ALMANYA'DAN CEVAP VERDİ!
»  SAVCI O DOSYAYI YENİDEN AÇTI!
»  DEMOKRAT PARTİ'DE NAMIK KEMAL ZEYBEK DÖNEMİ!
»  SARIGÜL, BABASINI ÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN: "AĞZI OLAN KONUŞUYOR"
»  DP GENEL BAŞKAN ADAYI UZUN KÜRSÜDE FENALAŞTI!
»  ERDOĞAN'A, 'TIKSIRINCAYA KADAR İÇİYORLAR' TEPKİSİ!
»  MARDİN BELEDİYESİ PERSONELİNE 20 YILDIR İLK KEZ TAM MAAŞ
»  TRAFİK CANAVARI HANGİ İLLERİ SEVİYOR?
»  EGEMEN BAĞIŞ'TAN KIZDIRACAK ÖNERİ
»  POLİS'TEN, TÜRKİYE GENELİNDE HİZBULLAH OPERASYONU!
»  ÖCALAN, RESMEN TEHDİT ETTİ!
»  YALÇIN KÜÇÜK'TEN CHP'YE ADAY ÖNERİSİ!
»  EMNİYET'TE DEVRİM GİBİ YAPILANMA!
»  TUNUS'TA LEYLA İSYANI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.