Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ağbal’dan TESK’e ziyaret
Ağbal’dan TESK’e ziyaret
 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan ortak açıklamada vatandaşın enflasyondan etkilenmesini en aza indirmek ve hem üreticinin hem de tüketicinin rahatlaması için ‘Türkiye’nin önceliği fiyat istikrarı’ isimli bir açıklama yapılmıştı.
 
8.2.2021 - 15:20

 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ise yapılan açıklamadan dolayı teşekkür etmek için bugün TESK Genel Merkezi'nde TESK Genel Başkanı Bedevi Palandöken ile bir araya geldi. Ağbal ile Palandöken arasında yapılan görüşmenin ardından TESK Genel Başkanı Palandöken açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve zanaatkarların yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek için bir araya geldiklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şunları dedi:

“Bugünkü misafirimiz Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dı. Esnaf ve zanaatkarın içinde bulunduğu sıkıntının, yüksek enflasyon altında ezilmesinin önüne geçip vatandaşın daha ucuza daha kaliteli ürünlere ulaşabilmesi için bir sürü tedbirler alınmıştı.

Dolayısıyla bu da Merkez Bankası ile olan bir diyalog neticesinde fiyat istikrarının yüksek enflasyonda hem kazancın azaldığı hem piyasada hakimiyet noktasında olanların dolar, euronun yüksekliğinden bahsedip fiyatlarını yükseltenlerle ilgiliydi. Bugün dolarda ve euroda bir düşüş var. Maliyetlerdeki düşüşe yansıtmalarını talep ettik. Dolayısıyla bu talep halka daha ucuza daha kaliteli hizmeti sunma ile ilgiliydi. Fiyat istikrarının korunmasıyla ilgiliydi.”

“PİYASALARDA BİR RAHATLAMA HİSSEDİLECEK”
Alınan tedbirler doğrultusunda piyasalarda rahatlamaların olacağını söyleyen Palandöken konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:


“Bundan sonraki ekonomik tedbirlerle birlikte tahmin ediyorum ki piyasalarda bir rahatlama hissedilecek. Üçüncü el dediğimiz fiyatların nereden kaynaklanıp, nasıl yükseldiğini, halkı tedirgin edecek noktaya geldiği tespit edilme noktasında da belirli mesafe aşıldı.

Merkez Bankası bu işlerle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla daha önce açıkladığı üzere bir toplantı gerçekleştirmiş oldu. Biz de bu yapılan çalışmada yüksek enflasyondan rahatsız olduğumuzu ifade etmiştik. Bu kurumlarla birlikte biz de piyasanın aktörü olarak fiyat düşürücü önlemlerin alınmasıyla ilgili çalışmaları başlattık.

“FİYATLAR ETİKETE HEMEN YANSIYACAK”
Birçok üründe fiyat yükselişinin durduğunun altını çizen Palandöken, “Fiyat istikrarı unsurunu ortada bulunduran bütün argümanları karşılıklı konuştuk. Genel talebimiz hem halkımızın daha ucuza ürün yemesi hem de esnafımızın bu yüksek enflasyon karşısında büyümenin önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili taleplerimizi sunduk.

Fiyatlar etikete hemen yansıyacak. Birçok kalemde yükselme durduğu gibi fiyatlar da geriye çekildi. Enflasyon rakamı tahmin ediyorum ki yıl sonunda yüzde 14 buçuk tahmin ediliyor. Tek rakamlara düşebileceğini, bu politikanın, Merkez Bankası'nın duruşunun dengeleyici olup tek haneli ve önümüzdeki yıldan itibaren enflasyon kademeli olarak düşecek” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Esnafa Sadaka Gibi Destek

Ağbal: Faiz İndirimi Mümkün Gözükmüyor

Memur ve Emeklinin Zammı 1 Ayda Eridi
»  Ocak Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
»  Merkez Bankası'ndan Enflasyon Mektubu
»  İTO Enflasyon Raporunu Açıkladı
»  Zam Fırtınası Tam Gaz
»  Şekere Yüzde 10 Zam Yapıldı
»  Dolar 7.30'un Altına İndi
»  Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Zam!
»  Doğalgaz'a Zam Geldi
»  Kars'tan Çin'e Yeni İhracat Treni
»  Özel İletişim Vergisine Zam!
»  Özel Sektörde Ücret Zammı Belli Oldu
»  Esnafın Kredi Borcuna Erteleme
»  Konuta Büyük Zam Yolda
»  Bir Bankacının Şok Eden İtirafları
»  Gıda Fiyatlarındaki Artışa İlginç Tesbit
»  S&P, Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı!
»  Merkez Bankası Faizi Bu Kez Sabit Tuttu
»  2019 Yılı Vergi Rekortmenleri Açıklandı
»  Doğalgaz Tüketim Rekoru Kırıldı
»  Dolar Düştü Ama Fiyatlar İnmedi
»  Bakan Bütçe Açığı Hedefini Karıştırdı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.