|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 49,0347 |
 |
|
 |
| EURO |
| 55,2280 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 12.249,040 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.568,729 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| BAKAN ÇUBUKÇU, ŞİFRE İDİDALARI İÇİN NE DEDİ?
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu YGS’deki şifreleme skandalıyla ilgili, “İddialar gerçek dışı şifreleme sözkonusu değil, olamaz da" diye konuştu. Bakan Çubukçu, ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan’ın açıklamalarına tepki göstererek, “9 yıllık AK Parti döneminde ÖSYM Başkanlığı yaptı. Kendisine hiçbir kimseden tavsiye, telkin geldiğini zannetmiyorum. ‘Korkuyorum onun için bugüne kadar sustum’ gibi açıklamalar gerçekten çok yakışıksız. On yıllarca başında bulunduğu bir kurumun her şeyden önce saygınlığını korumak zamanında başkanlık yapmış kişilere aittir” diye konuştu.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu TBMM’de YGS’deki şifreleme iddiaları ve ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan’ın açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. ÖSYM’nin bağımsız ve tarafsız bir kurum olduğunu ifade eden Çubukçu, başından beri kendisinin açıklama yapmasının beklendiğini ancak Kurum’un bağımsızlığı ve tarafsızlığına gösterdiği saygı nedeniyle açıklama yapmadığını söyledi. ÖSYM Başkanı Ali Demir’in iddialara ilişkin geçtiğimiz Pazar günü açık yüreklilikle açıklama yaptığını ve tüm soruları cevaplandırdığını ifade eden Çubukçu, daha önce KPSS sınavında yaşanan kopya skandalından sonra ÖSYM’nin gelişen teknoloji ve sistemler karşısında yeterince güvenli bir sınav yapma olanağına sahip olmadığının ortaya çıktığını söyledi.
-“İNSAFSIZLIK”-
ÖSYM’nin teşkilat yasasını çıkardıklarını, bunun da sınavların güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlamaya yönelik olduğunu kaydeden Çubukçu şöyle konuştu: “YGS sınavında yüksek güvenlikli bir sınav gerçekleştirilmeye çalışıldı. Nitekim bu basın tarafından eleştirilere konu oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavının ülkemizin gençlerini merkezi bir sınavla yüksek öğrenime yerleştirecek bir sınav olması hasebiyle objektif, eşit ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi, herhangi bir gruba, herhangi bir kişiye kayırmacı ve özel bir şekilde sınavı kazandırmaya yönelik herhangi bir sistemin asla olmaması konusunda büyük gayret gösterdik. Bu konuda ileri sürülen birçok iddianın siyasi nitelendirmelerle değerlendiriliyor olması da son derece yakışıksız. Çünkü bu sınava yaklaşık 2 milyon kişi girdi ve ÖSYM öğrenci seçme sınavı dışında da hepimizin bildiği KPSS sınavlarını da gerçekleştiriyor. Bu sınavlar niye yapılıyor, bu sınavlar için bizim gösterdiğimiz özen niye? Gerçekten yüksek öğrenime geçişte fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde adil ve hakkaniyetli bir sınavı gerçekleştirmek için. Burada gösterdiğimiz yüksek özen de bu nedenledir. Yoksa herhangi bir kişinin kayırılmasına, bununla ilgili bir işlem yapılmasına her şeyden önce biz müsaade etmeyiz. ÖSYM başkanı Ali Demir ileri sürülen iddiaları açık yüreklilikle cevaplandırdı bilim adamı olarak. Bu konuda ben özellikle söylemek durumundayım; bundan bir siyasi sonuç çıkarmak bundan kar elde etmeye çalışmak açıkçası hiçbir şekilde insafla bağdaşmıyor. 2 milyona yakın gencimizin kafasını karıştırmak bu konuda güveni sarsmak ve bu olumsuzluklardan siyasetçileri sorumlu tutmak gerçekten insafsızlık diye düşünüyorum. Daha önceki sınavlarda yaşanan hadiselerle ilgili aldığımız tutum da aynıydı. Çok yeni göreve başlamış bir başkan. Başkanın da taraflı davrandığını veya bu konuda adaleti zedeleyecek bir tutum içerisinde olduğunu iddia etmek de gerçekten insafsızlık diye düşünüyorum.”
-"AÇIKLAMALAR GERÇEKTEN ÇOK YAKIŞIKSIZ"-
İddiaların çok kısa sürede açıklığa kavuşacağını düşündüğünü vurgulayan Çubukçu, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamalarının kendisi açısından tatmin edici olduğunu söyledi. KPSS sınavındaki kopya skandalındaki tutumunun da ayrı olduğunu, eski Başkan Ünal Yarımağan’ın basına yansıyan açıklamalarının son derece insafsız suçlamalar olduğunu ifade eden Çubukçu, iddialarının gerçeklik payı olmadığını dile getirdi. Çubukçu, Yarımağan’ın uzun yıllar Kurum’un başında kaldığını ve 2 yıl süreyle Milli Eğitim Bakanı olarak kendisiyle çalıştığını belirterek bu süre içerisinde KPSS’deki kopya skandalına kadar Yarımağan’la telefon görüşmesi bile gerçekleştirmediğini kaydetti. KPSS’deki kopya skandalıyla ilgili Yarımağan’ı telefonla aradığında da “Sayın başkan bu iddialarla ilgili kamuoyunda oluşacak olumsuz algı sadece sizi değil hepimizi olumsuz manada etkiler” dediğini, Yarımağan’ın ise iki gün sonra kendisini arayarak “kopya yok, atamayı gerçekleştirebilirsiniz” dediğini ifade eden Çubukçu “Bunun dışında bir görüşmemiz daha oldu. ‘ÖSYM toplumun en güvenilir kurumları arasında ve bunun üzerinde çok titizlikle duruyoruz, toplumun bu kuruma güveni zedelenebilir. Buna dikkat etmenizi istiyorum’ dedim. Bunun dışında kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı. 9 yıllık AK Parti döneminde ÖSYM Başkanlığı yaptı. Kendisine hiçbir kimseden tavsiye, telkin geldiğini zannetmiyorum. ‘Korkuyorum onun için bugüne kadar sustum’ gibi açıklamalar gerçekten çok yakışıksız. On yıllarca başında bulunduğu bir kurum, her şeyden önce saygınlığını korumak zamanında başkanlık yapmış kişilere aittir” diye konuştu.
-“KENDİNİ TEMİZE ÇEKMEDEN AÇIKLAMA YAPMASI DOĞRU DEĞİL”-
Çubukçu, açıklama yapan ve görüş bildirenlerin çok dikkatli olması gerektiğini, mahçup olacakları ve utanacakları bir sonuçla karşılaşabileceklerini de ifade ederek, sınav güvenliği konusunda özen ve titizlik gösterildiğini söyledi. “Bundan siyasi sonuç elde etmeyi ummadığımız gibi bundan bir siyasi menfaat elde etme amacı içerisinde olanlarla da aynı şekilde siyaset yapmıyoruz” diyen Çubukçu, insafla bağdaşmayan ve mantık dışı açıklamaların gençlerin geleceklerini ilgilendiren bir konuda zararlı olduğunu belirtti. Siyasetçilerin açıklamalarını da vahim bulduğunu kaydeden Çubukçu, Yarımağan’a “Her şeyden önce çok yakın bir tarihte kendi başkanlığı döneminde çok ciddi bir skandal yaşandı Türkiye’de. Her şeyden önce bunların cevaplarını kamuoyuna vermeden, kendini bu açıdan temize çekmeden bu açıklamaları yapması doğru değil. Milli Eğitim Bakanı olarak bu olaylar yaşandığında da sayın başkanla ilgili açıklama yapmadım. Görüyorum ki hakikaten seçim takvimi içinde siyasi sonuç umuluyor. Bu sonuç çıkmaz” dedi.
-“ŞİFRELEME SÖZ KONUSU DEĞİL OLAMAZ DA”-
Herkesin Kurum’un güvenirliğini ve saygınlığını korumaya kendileri kadar özen göstermesi gerektiğini ifade eden Çubukçu, bir soru üzerine ÖSYM‘nin taraflı, bazı kişileri kayırma amaçlı hareket ettiği iddialarını kabul etmediğini söyledi. Çubukçu bir başka soru üzerine de “Önceden alınan tedbirlerin aslında sınav salonlarındaki güvenliğini sağladığını ve buna yönelik yapılan çalışmaların da başarılı olduğunu görüyoruz. Gerçekten çok özen gösteriyoruz. Bu özenin toplum tarafından doğru anlaşıldığını düşünüyorum. Bu konuda yapılan yorumlar ve yayınlar tamamen gerçek dışı. Cumhuriyet savcılığının yürüteceği soruşturmanın sonucuna da bakacağız ama bu iddia gerçek dışı. Herhangi bir şekilde şifreleme söz konusu değil ve olamaz da” diye konuştu.(ANKA) 5 NİSAN 2011
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD'de idam cezasının infazı için ölümcül dozda iki zehirli iğne yapılan kadın mahkumun ölmeyip ... |
 |
|
 |
 |
|
TBMM'de 10 Ağustos'ta çerçeve yasanın kabul edilmesinin ardından başlayan tatil sona eriyor. Yeni ... |
 |
|
 |
 |
|
ÖTV artışı nedeniyle benzin satış fiyatına 4,27 TL zam geldi. ÖTV, Kasım ve Aralık'ta da kademeli olarak artacak.
|
 |
|
 |
 |
|
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Andy Burnham'ın, İngiltere'nin Avrupa ... |
 |
-
|
 |
 |
|
SPK, gece yarısı yayınladığı bülten ile tasfiye kararı verilen 7 şirkete ait 131 yatırım fonu için ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer gözaltına alındı. ... |
 |
|
 |
 |
|
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Birleşik Fon Bankası nezdinde Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Dün akşam İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ... |
 |
|
 |
 |
|
Fon krizine ilişkin AKP kulislerini aktaran Saray'ın sesi Abdulkadir Selvi, konuştuğu AKP milletvekillerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından T24'ün internet ve sosyal medya hesaplarına ... |
 |
|
 |
 |
|
MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Reyhanlı'da 2013 yılında 53 kişinin hayatını kaybettiği terör ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul Ticaret Odası İstanbul'un eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre İstanbul'da ... |
 |
|
 |
 |
|
Akaryakıt fiyatlarındaki küresel dalgalanmaları ve kur hareketlerini tüketiciye yansıtmamak amacıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Doğalgaz desteğinde kademe uygulaması bu kış ilk kez uygulamaya geçecek. Yeni uygulamanın 21,8 ... |
 |
|
 |
 |
|
Sosyalist Enternasyonal, YENİ Parti’yi üyeliğe kabul ederken, mahkeme kararıyla atanan yönetim ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
ÖTV artışı nedeniyle benzin satış fiyatına 4,27 TL zam geldi. ÖTV, Kasım ve Aralık'ta da kademeli olarak artacak.
|
 |
|
 |
 |
|
Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer gözaltına alındı. ... |
 |
|
 |
 |
|
Dün akşam İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ... |
 |
|
 |
 |
|
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Andy Burnham'ın, İngiltere'nin Avrupa ... |
 |
-
|
 |
 |
|
SPK, gece yarısı yayınladığı bülten ile tasfiye kararı verilen 7 şirkete ait 131 yatırım fonu için ... |
 |
|
 |
 |
|
Akaryakıt fiyatlarındaki küresel dalgalanmaları ve kur hareketlerini tüketiciye yansıtmamak amacıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
TBMM'de 10 Ağustos'ta çerçeve yasanın kabul edilmesinin ardından başlayan tatil sona eriyor. Yeni ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD'de idam cezasının infazı için ölümcül dozda iki zehirli iğne yapılan kadın mahkumun ölmeyip ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fon krizine ilişkin AKP kulislerini aktaran Saray'ın sesi Abdulkadir Selvi, konuştuğu AKP milletvekillerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Birleşik Fon Bankası nezdinde Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) ... |
 |
|
 |
 |
|
MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Reyhanlı'da 2013 yılında 53 kişinin hayatını kaybettiği terör ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ... |
 |
-
|
 |
 |
|
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından T24'ün internet ve sosyal medya hesaplarına ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Ticaret Odası İstanbul'un eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre İstanbul'da ... |
 |
|
 |
 |
|
Doğalgaz desteğinde kademe uygulaması bu kış ilk kez uygulamaya geçecek. Yeni uygulamanın 21,8 ... |
 |
|
 |
 |
|
Sosyalist Enternasyonal, YENİ Parti’yi üyeliğe kabul ederken, mahkeme kararıyla atanan yönetim ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|