Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0260
EURO
44,0255
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.134,880
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKANLARA,'VATANDAŞLA CHAT'LEŞİN' TALİMATI
BAKANLARA, VATANDAŞLA CHAT LEŞİN  TALİMATI
 
Bakanlar haklarındaki iddialara medya ile cevap vermeyecek. Erdoğan'ın emriyle söz artık İnternette
 
14.3.2006 - 14:25
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başta olmak üzere, kabine üyeleri hakkında çeşitli iddiaların ortaya atılması üzerine harekete geçti.

Hakkında iddia ortaya atılan kabine üyeleri, artık kendileri için kurulan özel internet siteleri aracılığıyla bu iddialara cevap verecek. Başbakan Erdoğan, "Halk böylece belgeleriyle doğrulara ulaşmış olacak" dedi. Hükümet, Maliye Bakanı Unakıtan ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaların tartışıldığı günlerde ilginç bir yönteme imza atacak. Başbakan Erdoğan, iddialara cevap vermek ve Bakanların yıpranmasının önüne geçmek amacıyla tüm Bakanlar hakkında internet sitesi kurulmasının talimatını verdi. Bu kararını partisinin Kızılcahamam Kampı'nda açıklayan Başbakan Erdoğan, her Bakan'ın hakkındaki iddialara bu internet sitesi aracılığıyla cevap vereceğini söyledi. Bütün bakanlar hakkında bir internet sitesi hazırlayacaklarını duyuran Başbakan Erdoğan, "Bakanlar kendileri hakkındaki iddialara bu internet sitesi üzerinden cevap verecekler. Hakkındaki iddiaları belgeleriyle savunacaklar ve bu belgeleri bu internet sitesinde yayımlayacaklar. Vatandaşlar da bu iddialar karşısındaki cevapları ve belgeleri bu siteden görebilecek" diye konuştu.

Bu şekilde yanlış anlaşılmaların da önüne geçilmiş olacağını kaydeden Erdoğan, halkı birinci ağızdan bilgilendirmiş olacaklarının altını çizdi. "Halk belgeleriyle doğrulara ulaşacak" diyen Erdoğan, bu çerçevede hakkındaki iddialara "kemalunakitan.com" adlı internet sitesinden cevap veren ve bunu 36 sayfalık kitapçık haline getiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da teşekkür etti. Toplantıda bazı milletvekilleri de, Unakıtan'ın kitapçık dağıtmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Maliye Bakanı'nın hakkındaki iddiaları cevaplaması doğru bir davranış. Ancak keşke daha önce bunu yapsaydı da biz de halka doğruları anlatsaydık" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, toplantıda milletvekillerinden bir ricada da bulunarak, "Lütfen bakanlarla ilgili, benimle ilgili eleştirilerinizi, iddialarınızı ilk önce bizimle paylaşın" dedi.
Kendisi ve kabine üyeleri hakkındaki iddiaların önce partinin grup toplantılarında gündeme getirilmesini isteyen Erdoğan, "Sizden ricam önce bunları önce kendi aramızda konuşalım. Gelirken önerilerinizi de getirin. Dışarıda konuşmayın. Bu bizi yaralar" uyarısını yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SİBEL TÜZÜN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEMEZ"

YURT DIŞI GEZİLERDE KİM NE KADAR HARCIRAH ALACAK?

EDİRNE'DE TAŞKIN AFETE DÖNÜŞTÜ
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN ASKERE MEKTUP
»  MFÖ, VİAGRA YÜZÜNDEN KAVGA ETMİŞ!
»  ERDOĞAN,KİME 'ZAM YOK ARKADAŞ' DEDİ
»  "BÜYÜKARIT'TI ŞİMDİ DAHA DA BÜYÜK OLDU"
»  GENELKURMAY'DAN ŞEMDİNLİ İDDİANAMESİNE İNCELEME
»  SEZER:"OLAYLAR OLAĞAN DEĞİL, İZLİYORUM"
»  HÜKÜMET MB İÇİN KİMİ DÜŞÜNÜYOR
»  ÖNCELİK DEVLETİN
»  HALUK KOÇ'A BAŞBAKAN'A HAKARETTEN DAVA
»  ERBAKAN AFFI, AYNEN SEZER'E İADE EDİLECEK
»  ESKİ VEKİLLER MECLİS'TE YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ
»  CHP'DEN FINDIK İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI
»  PKK'DAN KÜSTAH AÇIKLAMA
»  GÖÇMENLERE, EROTİK SINAV!
»  DIŞİŞLERİ ÇALIŞANLARINA 'ÜSTÜN HİZMET' ÖDÜLÜ
»  UNAKITAN GENSORUSU YARIN GÖRÜŞÜLÜYOR
»  GÜL'ÜN ÖNERİSİ AB'Yİ KARIŞTIRDI
»  AKP'DE 'KÖŞK' ÇATLAĞI
»  APO'NUN HAKİMİNİ CHP İSTEMEMİŞ
»  YENİ ŞAFAK, AKP'Yİ UÇURDU!
»  TRABZON FENER'E ÇALIŞTI 1-1
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.