Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKKALLAR BAŞBAKAN'A TEPKİLİ
BAKKALLAR BAŞBAKAN A TEPKİLİ
 
Başbakan Erdoğan: "Sokak aralarında bakkal olayı bitmiştir" derken Bakkal: "Bizsiz çarklar dönmez."
 
1.2.2010 - 02:45

Başbakan Erdoğan’ın 212 Power Outlet’in açılışında, “Bakkal dükkanı olayı bitti. Ne yapacaklar? Belki marketler, belki süpermarketler halinde bunu aşmanın gayreti içinde olacaklar” demesine bakkallar tepki gösterdi

TESK Başkanı Palandöken, bakkalların toplumsal barış ve ekonominin çarklarının dönmesi için teminat olduğuna dikkat çekti ve ekledi: Bakkallar birleşsin istiyorlarsa onlar da Meclis’te 3 parti. Birleşsinler, Türkiye daha refah ülke olsun

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sokak aralarındaki bakkal dükkanı olayının bittiğini vurgulayarak, bakkallara kendi aralarında birleşerek market ya da süpermarketler halinde çalışma önerisinde bulunması bakkalların tepkisini çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bakkalların toplumsal barışın ve ekonomik büyümenin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Bakkallar birleşsin istiyorlarsa onlar da Meclis’te 3 parti. Birleşsinler, Türkiye daha refah daha mutlu bir ülke olsun” dedi. Başbakan Erdoğan, Bağcılar’da hizmete giren 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi’nin resmi açılış töreninde küçük esnafa seslenerek, “Türkiye değişiyor. Gerçekler ortada. Onlar da artık bu gerçeği görecekler. Ne yapacaklar? Çözümü, STK’larla kendi aralarında birleşme suretiyle aşacaklar. Belki marketler belki süpermarketler halinde bunu böyle aşmanın gayreti içinde olacaklar. Artık eskiden olduğu gibi sokak aralarındaki bakkal dükkanı olayı... Hayatın gerçeği bu. Bu vakayı gerçeği de göreceğiz” diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın sektörün tüm taraflarıyla müzakere halinde bir yasa tasarısı hazırladığını da vurgulayan Erdoğan, “Tasarı TBMM’ye gönderilecek. Hiç kimseyi mağdur etme gayreti içinde değiliz. Esnafımızı asla haksız rekabete maruz bırakmadan dünya şartlarını gözeterek bu yasayı da çıkartacak ve sektorü rahatlatacağız” açıklamasını yaptı. Erdoğan’ın sözlerine ise ilk tepki TESK Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi. Palandöken, Başbakan’ın bakkallardan kurtulmak istiyorsa belediyelere talimat vererek binaların altına dükkan yapılmasını önleyebileceğini kaydetti.

‘Bakkal toplumsal barışın teminatı’

Sadece bakkalın değil tüm küçük esnafın aileleriyle birlikte 2 milyon kişilik bu topluluğun toplumsal barışın sağlanmasında ve ekonominin çarklarının dönmesinde büyük katkısı olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, şöyle konuştu: “Başbakan birşey yapmak istiyorsa Avrupa Birliği müktesabatını örnek alsın. Orada küçük esnaf nasıl korunuyorsa Türkiye’de de aynı kurallar olmalı. 200 milyar dolarlık pazar yasayla kontrol altına alınmalı. Eğer bakkallar olmazsa rekabet olmaz, bizim varlığımız bu kadar fazla geliyorsa kapatsın. Dünyada var olan bir sistemi yok etmek için neden bu kadar uğraşılıyor anlamıyorum. Büyüklerin lobisi yeniden mi başladı acaba?”

TESK Başkanı Palandöken, Türkiye’de çarkların dönmesi için sadece bakkalın değil, manavından kasabına 57 tür esnafın ayakta kalması gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘2 yıldır IMF’siz gidiyoruz ama bu demek değil ki anlaşmayacağız’

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 yıldır IMF’siz yollarına devam ettiklerini belirterek, “Ha, bu demek değil ki biz IMF ile anlaşmayacağız. Çünkü biz, IMF’nin zaten ortaklarındanız. Böyle de bir özelliğimiz var. IMF, aslında akredite bir kuruluştur. Yani IMF ile olan münasebetleriniz sizi uluslararası camiada çok daha farklı yerlere taşır” diye konuştu.

7 yıl öncesine bakın

Erdoğan, IMF’le ilgili görüşmelere değinerek, şunları söyledi: “IMF ile gidin anlaşma yapın dediler. Biz 2 yıldır IMF ile oturduk, masada dedik ki ’Şöyle şöyle olursa eyvallah, olmazsa kusura bakmayın’. Ne oldu? 2 yıldır biz IMF’siz gidiyoruz. Ha bu demek değil ki biz IMF ile anlaşmayacağız. Çünkü biz, IMF’nin zaten ortaklarındanız. Böyle de bir özelliğimiz var. IMF, aslında akredite bir kuruluştur. Yani IMF ile olan münasebetleriniz sizi uluslararası camiada çok daha farklı yerlere taşır. Biz bir kasaba devleti değiliz. Biz, yıllarca geçmişi olan, bir farklı imparatorluk kurmuş, geçirmiş bir dünya devletiyiz. Bizim böyle bir özelliğimiz var. Onun için tabii Türkiye’nin adını ağzına alanlar biraz dikkatli olmalı. Bu ülke bereketli bir ülke, bu ülkenin insanı güçlü.”

İşçi ve memura verilen ücretler konusunu da değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Ücretler hâlâ istediğimiz seviyede olmayabilir ama 7 yıl önce asgari ücretle evinize ne kadar yumurta, kaç kilo ekmek, kaç kilo peynir, kaç kilo pirinç, yağ ve tereyağ alıyordunuz? Göreceksiniz bugün çok daha fazlasını alıyorsunuz.”

Dizi ihraç ederken mağazalarımız Türkçe olsun

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, AVM’lerde, dükkanlarda Türkçe isimler yerine farklı isimler olmasını eleştirerek, “Bu kültür mücadelesinde bizim için bir yara oluşturuyor. Mağaza sahipleri isim koyarken Türkçe bir isim seçerlerse Türkçemizin dünyada markalaşmasına vesile teşkil ederler. Türkiye şu anda dünyaya film ve dizi ihraç ediyor. Bunlar yoluyla biz reklam gayreti içindeyiz” dedi.

TORUNLARA 508 TL’LİK OYUNCAK ARABA ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın ve beraberindekilerle alışveriş merkezinin açılışını yaptı. Daha sonra alışveriş merkezinin en üst katındaki “Lale Kokoreç” adlı restorana giderek yemek yedi. Oyuncak mağazasından torunları için arabalar alan Erdoğan, 508 lira 70 kuruşluk ödemeyi kredi kartıyla yaptı. Erdoğan, AVM’de çocuklara da hediye oyuncak verdi.

* “Şu anda birçok uluslararası kuruluşun açıklamalarında Türkiye’nin 2010 ve sonrasında dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yerini alacağı ifade ediliyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Eylül 2008’den bugüne kadar 40 ülkenin kredi notu toplamda 100 kez düşürüldü. Aynı dönem içinde yalnız 14 ülke için 20 kredi notu artışı yapıldı. Türkiye, bu 14 ülke arasında yer alma başarısını gösterdi.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HALİS TOPRAK: "EVLENDİM KENDİMİ REZİL ETTİM"

EYLEMCİ İŞÇİNİN OĞLU İÇİN YARDIM KAMPANYASI

KAÇAK SİGARA, İÇİCİNİN FAVORİSİ OLDU
»  GÖZLERİ OLMADAN DOĞAN BEBEK!
»  BÜYÜKELÇİYE TACİZDEN İNCELEME
»  SİGARA ZAMMI KAÇAKÇILARA YARADI!
»  YARIM KİLOMETRELİK SOFRAYLA ŞEYHLERİNİ ANDILAR
»  SEVSİNLER SİZİN DUMANSIZ HAVA SAHANIZI!
»  HAKLARINI ARAYAN İTFAİYECİLERLE POLİS KAPIŞTI
»  KIZINI ZİNCİRE VURAN BABAYA CEZA
»  "VALİ'NİN KALIBINA TÜKÜREYİM"
»  YOK ETME SIRASI MAHALLE BAKKALLARINA GELDİ
»  DİZEL ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT!
»  "OĞLUM DA ÖLMESİN' DİYE EYLEMDEYİM
»  İSTANBUL'A SEL BASKINI UYARISI!
»  KENDİSİ YANDI AMA AİLEYİ KURTARDI!
»  YARDIM İÇİN KÖYE GELDİLER GÖZALTINA ALINDILAR
»  GÜL,TAM GÜN YASASINI ONAYLADI
»  SEÇİM HİLELERİNE KARŞI MUHALEFETİN ÖNLEMİ NE?
»  KAR GİTTİ, YAĞMUR GELDİ
»  EYLEM ÇADIRINDA YAS!
»  BEBEKLER İKİZ AMA BABALARI FARKLI ÇIKTI!
»  JAPONLAR ROBOT SİNEK YAPTI!
»   O KORKU EVİNDEN KURTULDULAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.