Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5043
EURO
34,8702
IMKB
9.530,000
ALTIN
2.484,600
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BANU GÜVEN ART 1 TV'Yİ NEDEN BIRAKTI?
BANU GÜVEN ART 1 TV Yİ NEDEN BIRAKTI?
 
Önceki gün +1 TV'yi terk etme kararı alan Güven bundan sonraki planlarını açıkladı. Artı 1 TV'den ayrılan Banu Güven, ayrılma gerekçesini ve bundan sonraki planlarını kişisel internet sitesinde açıkladı. İşte Banu Güven'in o açıklaması:
 
12.7.2013 - 10:24

"Neden ayrıldım?

Artı 1 nasıl başladı, nasıl ve neden bitti? Pekiyi ben ne yapacağım?

Artı 1 TV’yi kuran isimlerle, yani Tuncay Mollaveisoğlu, Uğur Tutçuoğlu ve o dönem haber müdürü olan Mustafa Sağlamer ile ilk görüşmemiz neredeyse bir yıl önceydi. Bağımsız bir kanal kurmak istiyorlardı. Kanalın sermaye yapısı buna uygun olacaktı.

Bir haber kanalı olmayacaktı, ama habere de önem veren bir kanal olacaktı. Benim de orada program yapmam isteniyordu. İlk başta öngörülen kadro ve sermaye yapısıyla başlamak mümkün değildi. Aylar sonra durum biraz daha değişti. Kanalın kimliğine, diline, ifade özgürlüğüne, editoryal bağımsızlığa dair üst üste güvenceler verildi. Bu güvenceler kanal ile imzaladığım sözleşmede de yer aldı.

Ben haber merkezinde değildim, haftada iki kez yaptığım programımla ilgili inisiyatif sahibiydim. Burada da editoryal bağımsızlığa dair güvence verilmişti.

Pekiyi ne oldu? Artı 1 hikayesi neden bitti?

- 29 Nisan’da ilk yayınımı yaptım. Sözleşme başlangıç tarihi ise daha erkendi. Bu arada kanalla 212 sözleşmesi yapmış tek kişi ben olabilirim. Bu da benim girişimim üzerine oldu. İki hafta önce işe giriş bildiriminin bile yapılmadığı ortaya çıktı. Bu durumun elbette sadece benimle ilgili olmadığını düşünüyorum. Kanalın kurucu ekibinin uyarılarına rağmen, personelin haklarıyla ilgili özensiz ve gayrı ciddi bir durum yaşanıyordu. Daha fazla ayrıntıya girmiyorum.

- Program içeriğine, şimdi burada ayrıntısına girmek istemediğim bir konuda, iki kez müdahale edilmek istendi. Birini savuşturup, gereken görüntüleri girdim. Diğer müdahale ise Gezi Parkı’nda yaptığım röportajların bir bölümünün bana bildirilmeden çıkarılması şeklinde oldu. O bölümü yeniden ekledim, ama yayına yetişmedi. Bir daha böyle bir durumu kabul etmeyeceğimi söyledim. Daha sonra bu müdahalelerin kanalın sahibinin isteğiyle yapıldığını öğrendim.

- Haftada iki kere haber programı yapıyordum. Ben programdayken haber merkezinde kimsenin olmaması, o sıradaki önemli gelişmelerin bana aktarılmaması gibi kabul edilemeyecek bir sonuç doğurdu. Aynı anda hem yayında konuklarla konuşup, hem de haber takip edip doğrulatmak fiziksel olarak mümkün olmadığından yayınlarda tedirginlik yaşadım. Bir haberci olarak, izleyiciler adına da, kabul edebileceğim bir durum değildi.

- Bu aksaklıkları kanal yönetimine düzenli olarak bildirdim, ancak bu konularda yatırım yapılmadığı için herhangi bir değişiklik olmadı.

- Habercilikle ilgili bazı taleplerim, mesela ‘‘Taksim’den ya da Gezi’den canlı yayın yapalım’’ gibi önerilerim, Uğur Tutçuoğlu’nun da girişimlerine rağmen, ‘‘Haber kanalı değiliz’’ ya da ‘‘Teknik ve mali imkansızlıklar var’’ gerekçeleriyle kabul görmedi.

- Yayınlara bu nedenlerle biraz ara vermeyi düşündüm. Ama ‘‘Böyle bir gündemde yayına devam etmek de gerek. İzleyici de bunu bekliyor’’ diyerek devam edecektim.

- 10 Temmuz’da kanalın sahibi görünen Altan Ertürk, Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’yla yollarını ayırdığını açıkladı. Beraber çalıştığım Program Müdürü Uğur Tutçuoğlu da işi bıraktı. Kurucu ekiple başlayan herkes de ayrıldı. Geriye içi boş bir kanal kaldı. Uğur Dündar ve Mustafa Hoş, haberlere yapılan müdahaleleri anlattı.

- Benim de yukarıda sıralanan sorunlar nedeniyle artık devam etmem mümkün değildi.

Ne yapacağım?

- Kanalı kuranlar içeriği olduğu gibi yeni bir kanala taşımayı istiyor. Anladığım kadarıyla ilk hedef yine aynı türde bir kanal kurmak olacak.

- Benim istediğim ise bu memlekette bağımsız ve yaptığımız işin tarifine uygun bir ‘‘haber kanalının’’ olması. Ayrımcılığa, sansüre, çifte standartlara yer olmayan, haberden, hak haberciliğinden korkmayan, emeğe saygı duyan bir kanalı da böyle düşünen girişimcilerin desteğiyle ancak gazeteciler kurup sahiplenebilir. Yeni ve sürdürülebilir bir model yaratmak gerekiyor. Bir grup deneyimli habercinin bu konuda boş durmadığı da bilinmeli. Umarım yakında bu konuda iyi haberler verebilirim.

Teşekkür

- Desteğini paylaşan tüm izleyicilere, dostlara ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

- Artı 1’de beraber çalıştığım tüm kadroya da, bağlantı yaptığımız muhabir arkadaşlar, ışıkçılar, kameramanlar, reji ekibi, prodüktörler, makyaj ekibi, ulaştırma dahil olmak üzere teşekkür ederim.

- Artı 1’de zorluklarla da olsa, kısa ama çok önemli bir dönemde yayın yapmak, kamuoyuna haber aktarabilmek, sorular sormak imkanını bulduk. Bu nedenle kurucu ekipte yer alan bütün arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

- Elbette blogumda çalışmaya devam edeceğim.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HABERTÜRK'TE ZORUNLU İZİN UYGULAMASI

AKŞAM'DA KIYIM SÜRÜYOR!

'KADIN MUHABİRLERE TACİZİ KINIYORUZ'
»  MECLİS BÖYLE TERBİYESİZ VEKİL GÖRMEDİ!
»  FİKRİ AKYÜZ AKŞAM'DA
»  YİĞİT BULUT TERCİHİ ŞAŞIRTMADI!
»  UĞUR DÜNDAR,ARTI 1'DEN NEDEN AYRILDI?
»  YİĞİT BULUT'UN YERİNE KİM GELİYOR?
»   ARTI 1'DE ŞOK,UĞUR DÜNDAR DA BIRAKTI
»  ARTI 1 TV'DE MUSTAFA HOŞ ŞOKU!
»  FEHMİ ÇALMUK'TAN AA'YA SUÇ DUYURUSU
»  TRT ALEVİ DİZİSİNİN REKLAMINI NEDEN...
»  AYDINLIK'TAN SUÇ DUYURUSU
»  MISIR'DAKİ TÜRK GAZETECİLER SERBEST
»  TÜRK GAZETECİLERİ DERHAL SERBEST BIRAKIN
»  YİĞİT BULUT RESMEN BAŞDANIŞMAN!
»  MISIR'DA TÜRK GAZETECİLERE GÖZALTI!
»  SABAH GAZETESİNDE YENİ DÖNEM
»  AHMET HAKAN MISIR MEDYASINI YAZDI!
»  4 GAZETE AYNI MANŞETLE PİŞTİ OLDU
»  SORU SORAN MUHABİRE LİNÇ GİRİŞİMİ
»  PAMUK GİBİ TRANSFER
»  MİLLİYET'TE TAŞLAR YERİNDEN OYNADI
»  SABAH'TA GEZİ KIYIMI SÜRÜYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.