Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8532
EURO
47,6545
IMKB
10.825,000
ALTIN
4.381,970
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYDEMİR'İN YIKILDIĞI AN!
BAYDEMİR İN YIKILDIĞI AN!
 
Diyarbakır'da yağmur birikintisinin oluşturduğu suya giren 4 çocuk kayboldu. İkisinin cesedi bulundu. Diğer iki çocuğun da boğulup öldüğü sanıldı ve arama çalışmaları yapıldı. Çalışmalar bitmek, umutlar tükenmek üzereyken bir mucize oldu. Diğer iki çocuğun suya girmeden evlerine döndüğü anlaşıldı. Olay yerine gelen ve cesetleri çıkarılan çocuklara bakan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, büyük acı yaşadı.
 
10.11.2010 - 18:24

Diyarbakır'da yağmur suyunun oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuktan 2'sinin cesedine ulaşıldı. Diğer 2 çocuğun ise suya girmeden evlerine döndüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır-Elazığ karayolunun Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuk bir süre sonra kayboldu. Durumun polise bildirilmesi üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan arama çalışmalarında 2 çocuğun cesedi bulundu.

2 ÇOCUK KUZENMİŞ

Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibindeki dalgıçların yaptığı çalışma sonucu, yaşları 4 ile 6 arasında, kuzen oldukları bildirilen Ahmet Eşmen ile Furkan Eşmen'in cesetleri sudan çıkarıldı.

Bu arada, kaybolan çocuklardan birinin cesedinin yaklaşık bir saat su yüzeyinde kalmasına çocukların yakınları tepki gösterdi. “Savcı nerede, niye çocuğu çıkarmıyorlar” diye bağıran vatandaşlar ile polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekiplerinin de yardımıyla vatandaşlar sakinleştirildi. Bu arada, çocukların ailelerinden bazı kişilerin fenalık geçirdiği gözlendi.

Öte yandan, kayıp olduğu belirtilen 2 çocuğun isimlerinin Onur ve Enes olduğu ve çocukların suya girmeden eve döndüğü anlaşıldı.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5 motopompla çukurdaki suyu boşaltmaya başladı.

BAYDEMİR YIKILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Çıkarılan çocukların cesetlerini gören Baydemir'in oldukça üzüldüğü de dikkatlerden kaçmadı.

BAYDEMİR'İN AÇIKLAMASI

"1997 yılından bugüne kadar devam eden bir süreçmiş. Bende daha yeni öğrendim. 1998 yılında müteahhit firma kapatmak istiyor. Ama çevre köylüler, hayvanlarını suladığı için kapatılmasına izin verilmedi.

Kent merkezine 14/15 km uzaklıkta olan bir bölgedir. Buraya en yakın yerleşim birimi toplu konutlardır. İnşaat süreci içerisinde de bu gölet ve göletin suyu kullanılmıştır. Ama maalesef yerleşim birimi bittikten sonra, bundan istifade eden kurum ve müteahhit her kimse, bunu eski haline getirmesi gerekiyordu. Hukuki açıdan ben kimin ihmali varsa, kimin kusuru varsa, mutlaka sonuna kadar hukuki süreç için çaba sarf edeceğim.

Vicdanen ve ahlaken hukukun dışında, bana göre vilayetin, büyükşehir belediyesinin, valiliğinin, TOKİ’nin, anne ve babanın hepimizin kolektif bir ihmali söz konusu. Böyle bir gölet, okulumuza liseye yüz metre uzaklıkta, nasıl olurda bir imar verilmez, şikayette bulunulmaz. Buranın kapatılması konusunda hiç kimsenin bir girişimi söz konusu değil.Yazın burada çocuklar yüzüyormuş. Defalarca kullanılan bir yer. Hemen hemen herkes gözünü kapatmış ve böylesi büyük bir bedeli ödedik. Umarım hepimize bir ders olur. Çok ağır bir ders oldu."
10 KASIM 2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATATÜRK'ÜN ANILACAĞI SIRADA SELA OKUNDU!

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ DE TWİTTER'Lİ OLDU

ERDOĞAN'DAN, DANSÖZ KARİKATÜR YANITI!
»  DENKTAŞ: "GEÇİNEMİYORUM, AVUKATLIĞA DÖNEBİLİRİM"
»  MECLİS BAŞKANINA 'BEKÇİ MURTAZA' BENZETMESİ!
»  ŞANDIR'A , 'DİLİNİ KOPARIRIM' DAVASI!
»  CHP'DEN ÇOK ÇARPICI BİR İDDİA!
»  CHP'DEN ÇOK ÇARPICI Bİ
»  KONYA'DA İNŞAAT'TA, KAZA, 17 KATTAN DÜŞEN 4 İŞÇİ ÖLDÜ
»  "BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMDE KESİNLİKLE YOKTUR"
»  "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN DE BİR SINIRI VARDIR"
»  ÇOK ŞEY ANLATAN FOTOĞRAF...
»  MECLİS BAŞKANI'INDAN BDP'YE SERT UYARI
»  KEY ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLADI
»  BİZ REDDETTİK ONLAR KABUL ETTİ
»  ŞAMİL TAYYAR, VECDİ GÖNÜL'E FENA ÇAKTI!
»  TRT'DE, MEHMET ALİ AĞCA ŞOV!
»  İŞTE AB'NİN TÜRKİYE KARNESİ!
»  BU ÖDÜLÜ ÜLKEM ADINA ALIYORUM
»  ARANAN AJAN, HAPİSTE ÇIKTI!
»  KPSS SORULARINI "F-TİPİ" ÖRGÜT ÇALMIŞ GİBİ
»  BU YAZININ HESABINI KİM VERECEK!
»  CASUSA KARŞI ÜÇLÜ ZİRVE!
»  CANLI BOMBA GÖREVİNİ YAPMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.