|
 |
 |
|
DOLAR |
41,4015 |
 |
|
 |
EURO |
48,8431 |
 |
|
 |
IMKB |
11.048,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.863,410 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
BAYKAL, AB'Yİ SOSYALİST ENTERNASYONEL'E TAŞIYACAK
|
 |
 |
 |
|
|
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İlerleme Raporu'na yönelik eleştirilerini Güney Afrika'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal'in Genel Kurul toplantısında dile getirecek |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
CHP, Türkiye ile ilgili müzakere tarihinin belirleneceği 17 Aralık'ta düzenlenecek Avrupa Birliği Zirvesi öncesinde harekete geçti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İlerleme Raporu'na yönelik eleştirilerini Güney Afrika'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal'in Genel Kurul toplantısında dile getirecek.
CHP Genel Başkanı Baykal, hem 15-16 Kasım'da gerçekleştirilecek Sosyalist Enternasyonal'in toplantısında, hem de Türkiye'ye davet edeceği yabancı devlet adamlarına İlerleme Raporu'yla ilgili görüşlerini iletecek.
PAPANDREU DAVET EDİLDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, geçen hafta içinde bazı Avrupa ülkesinde temaslarda bulunarak AB Komisyonu'nun hazırladığı rapor hakkındaki eleştirileri dile getirdi. Öymen ANKA'ya yaptığı açıklamada, CHP'nin gerek Avrupa'daki partiler düzeyinde, gerekse bire bir parti liderleri ile görüşmelerini sürdürdüğünü bildirdi. Avrupa'daki bazı siyasi parti liderlerini özel olarak Türkiye'ye davet ettiklerini, ancak davetlerden henüz olumlu yanıt gelmediğini belirten Öymen, "Umarım önümüzdeki günlerde, haftalarda olumlu yanıtlar almaya başlayacağız ve davetlileri Türkiye'de ağırlayıp, düşüncelerimizi paylaşma olanağı bulacağız" dedi. Öymen, Yunanistan'daki PASOK partisinin lideri Yorgo Papandreu'nun da davetliler arasında olduğunu söyledi. Öymen, CHP'nin özellikle Avrupa Sosyalist Partisi (PES) üyeleri ile temasa geçtiğini ve temasların 17 Aralık'a kadar sürdürüleceğini bildirdi.
BAYKAL GÜNEY AFRİKA'DA ANLATACAK
Bu arada CHP Genel Başkanı Baykal, 15-16 Kasım tarihlerinde Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenecek olan Sosyalist Enternasyonal'in Genel Kurulu'na katılacak. Baykal, AB ve İlerleme Raporu hakkındaki görüşlerini gerek toplantılarda, gerekse ikili görüşmelerinde aktarma fırsatı bulacak. CHP Genel Başkanı, İlerleme Raporu'nda yer alan "ucu açık müzakere süreci" ifadesinin "ayrımcılık", serbest dolaşımın sürekli engellenmesinin ise "Türkiye'ye ikinci sınıf üyelik" öngörülmesi anlamına geldiğini Sosyalist Enternasyonal'in yetkililerine anlatacak.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
. BMGK'de, Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimi talep eden yeni ... |
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında kabus gördü. Sarı kırmızılılar Frankfurt karşısında ... |
 |
|
 |
 |
|
Rusya'nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası'nda 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
|
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Rusya'nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası'nda 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
|
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında kabus gördü. Sarı kırmızılılar Frankfurt karşısında ... |
 |
|
 |
 |
|
. BMGK'de, Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimi talep eden yeni ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|