Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'IN VİLLASI TEMİZ ÇIKTI
BAYKAL IN VİLLASI TEMİZ ÇIKTI
 
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın açtığı tazminat davası kapsamında Baykal'ın villasında ''kamu arazisine tecavüz'' iddialarını araştırmak üzere yapılan ikinci keşif raporunda villanın 'temiz' olduğu açıklandı.
 
23.2.2007 - 00:58

CHP lideri Deniz Baykal'ın, Unakıtan'a açtığı manevi tazminat davasının görülmesine, Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya, Baykal'ın avukatı Şahin Mengü ile Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya katıldı. Yargıç Zeki Deniz, Baykal'ın Angora Evleri'ndeki villasında yapılan ikinci keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporunun mahkemeye geldiğini belirterek, taraf avukatlarının rapora ilişkin görüşlerini sordu. Avukat Özkaya, söz konusu konutun önündeki 5-6 metre yüksekliğindeki istinat duvarı ve arkasındaki kısmın, kooperatifçe yapıldığının bilirkişi raporunda belirtildiğini anımsatarak, kooperatife müzekkere yazılarak, bu konuda karar alınıp alınmadığının öğrenilmesini istedi. Özkaya, karar alınmış ise söz konusu kararın tasdikli bir sureti ile duvarın hangi tarihte yapıldığı ve yapılan duvarın arkasının dolgusu ile masrafların kimin tarafından ödendiğinin, bununla ilgili fatura ve makbuzların kooperatiften sorulmasını talep etti. Yargıç Zeki Deniz, avukat Özkaya'nın talepleri doğrultusunda ilgili kooperatife müzekkere yazılmasına karar verdi. Deniz, taraf avukatlarının bilirkişi raporu hakkında görüş belirtmeleri için duruşmayı erteledi.

İKİNCİ BİLİRKİŞİ RAPORU

Bir mimar ve harita kadastro mühendisinden oluşan bilirkişi heyetinin, Baykal'ın villasında, ''kamu alanına tecavüz'' iddialarını araştırmak üzere yaptığı ikinci keşif sonrası hazırladığı raporda, konutun ikinci bodrum katında bahçeden kullanılan 7-8 metre karelik bir alanın, alet odası niteliğinde, birinci bodrum katta yer alan 45 metre karelik alanın ise koruma veya bakıcı odası niteliğinde yapıldığı, bu kullanım alanlarının da plan notlarında açıkça ifade edildiği belirtildi.

Raporda, bu bölümlerin ''bodrum katlarında yer alması nedeniyle toplam inşaat alanını artırmayacağı, bu nedenle de herhangi bir aykırılığın söz konusu olmadığı kanaatine varıldığı'' kaydedildi.

Korkuluk, gölgelik, çardak ve derinliği 1 metreyi geçmeyen süs havuzu ve bahçe düzenlemesi yapmak için yeni bir projenin gerekmediğine işaret edilen bilirkişi raporunda, her zaman kaldırılması mümkün olan yarı açık bu eklerin, mevzuata aykırı olmadığı ifade edildi.

İLK BİLİRKİŞİ RAPORU

Konutta yapılan ilk bilirkişi incelemesinde, kamuya ait 659 metre kare yerin kısmen çimlendirilerek bahçe alanı olarak kullanıldığı, zemin katın altına tasdikli proje harici bodrum kat ilavesi yapıldığı ve bina ile bağlantısı olmayan ikinci bir bodrum yapıldığı kaydedilmişti. Raporda, villaya yapılan ilave kısımların 3194 sayılı İmar Kanunu'na ''uygun olmadığı'' belirtilmişti. Bu rapor sonrasında Baykal'ın avukatı Şahin Mengü, bilirkişi heyeti ve raporuna itirazda bulunmuş, yeni bir heyet ile bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etmişti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP DİYARBAKIR İL BAŞKANI ÇIKIŞINA GARİP AÇIKLAMA GETİRDİ.

DYP, 25 YAŞ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

ABDULLAH GÜL 'ÜN KURTLAR VADİSİ YORUMU
»  AĞAR'A ANAVATAN'LI PRENS
»  CHP'DEN GÜNEYDOĞU ÇIKARMASI
»  YARGITAY'DAN GENÇ PARTİ'YE'NEREDEN BULDUN'SORUSU
»  ERDOĞAN ,YÖK'Ü ELEŞTİRDİ
»  AĞAR'DAN KÜÇÜK ESNAFA SAHİP ÇIKMA SÖZÜ
»  ANAVATAN, HASTANEDEKİ DAYAGI MECLİS'E SORDU
»  MHP LİDERİ ERKİN KORAY İLE NE GÖRÜŞTÜ?
»  YSK: 25 YAŞ KONUSUNDA SORUN YOK
»  SAĞ'DA NOSTALJİK FORMÜL
»  "ERKEN SEÇİM YAPALIM, CUMHURBAŞKANINI YENİ MECLİS SEÇSİN"
»  AKP GRUP SALONU MİTİNG MEYDANINA DÖNDÜ
»  DYP'DEN GOOGLE'DE SOYKIRIM SAVAŞI
»  MUMCU'DAN ERDOĞAN'A SÜRE ÖFKESİ
»  BAYKAL'IN YENİ 'A'TAKIMI
»  İŞTE SONAR'IN SON ANKETİ
»  AKP'Lİ ÇÖMEZ'İN DEDİĞİ DOĞRU ÇIKTI PKK OPERASYONLARI SAHTE
»  GENÇ PARTİ 1 YTL'YE MAZOT'TA ISRARLI
»  DTP'DEN SEZER VE BARZANİ'YE NEVRUZ DAVETİ
»  DTP'NİN PKK'YA AİT OLDUĞU BİR KEZ DAHA İSPAT EDİLDİ
»  ANAVATAN: "YABANCI DOKTORLAR YASASI VETO EDİLMELİ"
»  CHP'Lİ KOÇ:"SEÇİM, NİSAN'DA YAPILSIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.