|
 |
 |
|
DOLAR |
40,9233 |
 |
|
 |
EURO |
47,6849 |
 |
|
 |
IMKB |
11.082,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.383,030 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
BAYKAL:"LAİKLİK KARŞITI KADRO İŞBAŞINDA"
|
 |
 |
 |
|
|
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Ahmet
Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın irtica ve laiklik konusundaki konuşmasını
değerlendirdi. Baykal, “Cumhurbaşkanı ve bütün komuta kademesi, birbiri ardından, birbiriyle uyum içinde, ülkenin geleceğiyle ilgili yakın saptamalara
bulunuyorsa, bunu yok saymak, geçiştirmek, şu ya da bu hesaba bağlamak yanlış olur. Bu bir darbe arayışı
değildir. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Demokrasiyi askıya alma girişimi değildir” dedi. Baykal, terör konusunda da hükümetin boşluk yaşadığını Türkiye’yi bu konuda Talabani’nin yönettiğini iddia etti. Baykal, TSK konusundaki eleştirilere karşı Başbakan’ın sustuğunu, Genelkurmay Başkanı’nın ise konuştuğunu söyledi.
“BU DARBE ARAYIŞI DEĞİL” Baykal, partisinin dün Meclis’te yapılan grup toplantısındaki konuşmasında, cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanının konuşmalarının sıradan bir olay olarak algılanamayacağını söyledi. “Cumhurbaşkanı ve bütün komuta kademesi, birbiri ardından, birbiriyle uyum içinde, ülkenin geleceğiyle ilgili yakın saptamalara bulunuyorsa, bunu yok saymak, geçiştirmek, şu ya da bu hesaba bağlamak yanlış olur” diyen Baykal, şöyle konuştu: “Herkese düşen görev bunu anlamaya çalışmaktır. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı niçin böyle konuşuyor? Onları böyle konuşmaya ne sevkediyor? Ülkemizi ciddi sıkıntıya sokacak gelişme karşısında birilerinin hiçbir kişisel hesap beklemeden, asker-sivil tartışması içinde olmadan uyarı niteliğinde çabayı sergiliyor olması görmemezlikten gelinemez. Bu bir darbe arayışı değildir. Demokrasiyi askıya alma girişimi değildir”
“YAZIKLAR OLSUN SİZE” Baykal, AB çevreleri başta olmak üzere TSK’ya yönelik eleştiriler olduğunu hatırlatarak, “ Milli Savunma Bakanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ne öyle kaçıp duruyorsun, saklanıyorsun. Susuyor, Genelkurmay Başkanı konuşuyor. Yazıklar olsun size” diye tepki gösterdi. Türkiye’de dünyada hiçbir ülkenin gerçekleştiremediği kısa sürede modernleşme çalışmaları yapıldığını kaydeden Baykal, Türkiye’yi yöneten insanların tek parti döneminde de tehlike sınırlarını zorlayacak durumda olmadıklarını belirtti. Baykal, Laiklik kendiliğinden ortaya çıkmış bir kavram değildir. Son dönemde laiklik anlayışını benimsememiş bir kadro ortaya çıkmıştır. Celal Bayar, Adnan Menderes döneminden bugüne kadar bu dönem kadar laiklik özüne bilerek, sistemli şekilde karşı çıkma anlayışı içindeki kadro Türkiye’ye gelmemiştir” diye konuştu. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın “Laikliği tartışmalıyız” sözlerine de atıfta bulunan Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Temel uzlaşma konusunu yeniden tartışmalıyız diye gündeme getiriyorsa, bunu benimsemiyoruz anlamı taşır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü duvarda kalmayacaktır demiştir. Memorandum niteliğinde konuşma yapmıştır. Başbakan da çıkıp, ‘tümüne katılıyorum. Ama acele teme’ demiştir. Ben sivil toplum örgütleri, vatandaşları göreve çağırdım. Bu defa farklı bunu görüyorum dedim” TRT’de, milli eğitimde hükümetin dine dönük yönlendirmeler yaptığı eleştirisi getiren Baykal, sohbet programından gezi programına kadar her programın dine bağlandığını, Milli Eğitim’de kitapların dahi dine ayarlandığını ifade etti. İsmail Ağa Cami’nde cinayet işlenip, linç olayı yaşandığını hatırlatan Baykal, hükümetin bu olayı bir türlü kabullenemediğini kaydetti. Başbakan’ın Danıştay saldırısını dahi “Bu komplo” diye yorumladığını aktaran Baykal, Başbakan’ın bu olayı yapanın konumunu dahi içine sindiremediğini bildirdi. Baykal, “Güneydoğu’da kurtarılmış bölgeleri unutmadık. Domuz bağları, Hizbullahçıların kurtarılmış mahelleleri bulunmadı mı? Ama buna karşılık Başbakan’ın bir yorum yaptığını gördünüz mü? Tükiye’de irtica var ya da yoksa bunlar ne? Hükümet Milli Güvenlik belgesinin altına bir numaraya irticayı yazıp imzalıyor. Sonra Başbakan ‘Türkiye’de irtica yok. Bundan nemalananlar var’ diyor” dedi. Baykal, hükümetin “türbanı çözeceğiz” diye işbaşına geldiğini ancak şimdi “kurumsal mutabakat yok” dediklerini, Kıbrıs, Lübnan konusunda toplumsal mutabakat olup olmadığını sordu.
“TÜRKİYE’Yİ TALABANİ YÖNETİYOR” Terör konusunda hükümet boşluğu yaşandığını ifade eden Baykal, “Talabani çıkıp, yönlendirici açıklamalar yapıyor; PKK ateşkes ilan edecek diyor. 2 gün sonra Türkiye, Irak’ı tehdit ediyor diyor. Türkiye af çıkarsın diyor. Türkiye’yi Talabani yönetiyor. Kimden cesaret alarak konuşuyor. Söyledikleri oluyor, olayları o yönlendiriyor. Irak’ı bırakmış, Türkiye’nin en önemli konusuna o el koyuyor. Bizimkiler meydanı ona bırakmışlar. Irak Cumhurbaşkanı, PKK militanlarıyla görüşüyor. Bizim yöneticilerin talebi doğrultusunda görüşüyor. Mutabakat doğrultusunda Türkiye’ye yönelik talepler geliyor. Pervez Müşerref’in Pakistan’da Usame Bin Ladin’le oturup konuştuğunu düşünebiliyor musunuz” diye konuştu.
Eve Dönüş Yasası’nın acılarının hala canlı olduğunu ifade eden Baykal, yeni Terörle Mücadele Yasası’nın 6.maddesinin terör örgütü yöneticilerinin pişmanlıktan yararlanmasını içerdiğini, CHP’nin karşı çıkması üzerine maddenin çıkarıldığını hatırlattı.
CHP’NİN OYLARI YÜKSELİYOR Başbakan Erdoğan’ın AK Parti’nin oylarının yüzde 26’ya düştüğünü söylediğini hatırlatan Baykal, “Gerçeğin ne olduğu belli. Onu alıştırıyorlar. Olay buraya geldi diye alıştırıyorlar. CHP’de ise yükseliş vardır. Artık tablo görülmeye başladı. Türkiye bunları aşacak. Türkiye AKP’yi seçimde yenecek ve aşacak. Müthiş bir demokrasi zaferi olacaktır” dedi.
Memura para verilmezken, Oferlere, faize para verildiğini belirten Baykal, buraya vergi veririm anlayışının hakim olduğunu, bir konutu olandan da vergi alınacağını, emeklinin lokmasına da göz dikildiğini söyledi.
KUTU: CHP YENİ GRUP BAŞKANLARINI BELİRLEDİ: CHP’nin dünkü grup toplantısında grup başkanvekillerine Ali Topuz, Kemal Anadol ile Prof.Dr. Haluk Koç 126 oyla seçildiler. Grup Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Feridun Balğlu Haşim Oral, Yılmaz Kaya, Muharrem Kılıç, Ali Kemal Deveciler, Mehmet Küçükaşık, Ali Arslan, Hasan Güyüldar, Harun Akın getirildi. Grup Disiplin Kurulu üyeliklerine de Halil Ünlütepe, Ali Cumhur Yaka, Mevlüt Çoşkuner, Atila Emek, Gökhan Durgun, Halil Tiryaki, Nuri Çilingir yeniden seçildiler.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Doların güçlenmesiyle altın fiyatları çarşamba günü son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. ... |
 |
|
 |
 |
|
DEM Parti'den 'özerklik talebi' iddialarına tepki: Maksatlı bir yalandır, amaç Komisyon’un toplumda ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atan İsrail Başbakanı ... |
 |
|
 |
 |
|
Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nde foto muhabiri olarak görev yapan Garbis Özatay'dan acı haber ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna lideri ... |
 |
|
 |
 |
|
Döviz kuru haftaya sakin ancak yukarı yönlü başladı.Dolar küçük adımlarla TL karşısında değerlenmeye devam ediyor. |
 |
|
 |
 |
|
Doktorların e-imza cihazlarının çalınıp, satın alınan kimlik numaraları üzerine uyuşturucu etkisi ... |
 |
|
 |
 |
|
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde sürpriz ... |
 |
-
|
 |
 |
|
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin milletvekili olan Nureddin Nebati’ye seçim bölgesinden gelen ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
DEM Parti'den 'özerklik talebi' iddialarına tepki: Maksatlı bir yalandır, amaç Komisyon’un toplumda ... |
 |
|
 |
 |
|
Doların güçlenmesiyle altın fiyatları çarşamba günü son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. ... |
 |
|
 |
 |
|
Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nde foto muhabiri olarak görev yapan Garbis Özatay'dan acı haber ... |
 |
|
 |
 |
|
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna lideri ... |
 |
-
|
 |
 |
|
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin milletvekili olan Nureddin Nebati’ye seçim bölgesinden gelen ... |
 |
|
 |
 |
|
Doktorların e-imza cihazlarının çalınıp, satın alınan kimlik numaraları üzerine uyuşturucu etkisi ... |
 |
|
 |
 |
|
Döviz kuru haftaya sakin ancak yukarı yönlü başladı.Dolar küçük adımlarla TL karşısında değerlenmeye devam ediyor. |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atan İsrail Başbakanı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde sürpriz ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|