Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN'DAN PKK İTİRAFI!
BAŞBAKAN DAN PKK İTİRAFI!
 
Başbakan, Akil İnsanlar'la yaptığı toplantıda "PKK yurt dışına çıktı, hükümet de adım atsın" görüşü dile getirilince şok gerçeği açıkladı: Teröristlerin yüzde 85'i hala içeride
 
27.6.2013 - 08:33

Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Sorunlar, tespitler ve çözüm önerilerinin yer aldığı 7 bölgeye ait raporlar tek tek Başbakan'a sunuldu.

Erdoğan şok gerçeği açıkladı

Toplantı sırasında "PKK yurtdışına çekildi, 1'inci aşama tamamlandı. Şimdi hükümetin adımları bekleniyor" şeklindeki bir görüş ifade edilince Başbakan şok gerçeği açıkladı. "Terör örgütünün yüzde 85'i hala içeride" dedi. "Örgütün sadece yüzde 15'i çekildi" diye ekledi

İşadamlarından haraç istiyorlar

Başbakan, PKK'nın tesis basıp insan kaçırdığını ve 1 ila 5 milyon lira haraç istediğini belirtti. Yol kesme ve araç yakma eylemlerinin sürdüğünü belirtti. "Bana ulaşan 19 vaka var. HPG'nin faaliyetleri de devam ediyor" diye konuştu. Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyetleri, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Toplantıda, "PKK yurtdışına çekildi, 1. aşama tamamlandı. Şimdi hükümetin adımları bekleniyor" şeklindeki bir görüş üzerine Erdoğan, "Yalan söylüyorlar. Yüzde 85'i hâlâ içeride" dedi..

Başbakan Recep Tayyih Erdoğan, Akil İnsanlarHeyeti ile buluşmasında çarpıcı bilgiler verdi. Erdoğan'ın PKK'lıların Türkiye'yi terk ettiği bilgisinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sadece yüzde 15'i gitti, PKK'lıların yüzde 85'i hâlâ içeride" dedi.

RAPORLAR KİTAPLAŞTIRILACAK

Akil İnsanlar Heyeti, 2 aylık inceleme sonrası oluşturduğu raporları Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Erdoğan'a sundu. Akil İnsanlar Heyeti, son toplantısında 7 ayrı bölgeye ait 20 ila 60 sayfalık raporlarını Erdoğan'a iletti. Heyet, raporlarla birlikte 100 sayfayı bulan ve vatandaşların kaygılarını içeren mektup, belge ve bazı raporları da verdi. Rapor ve eklerin tamamının Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'na teslim edildiği öğrenildi. Rapor ve beraberindeki belgelerin titizlikle incelenerek tekrarlardan arındırılacağı ardından tek rapor haline dönüştürüleceği belirtildi. Son olarak, önerileri ve kaygıları içeren bilgilerin kitaplaştırılarak kamuoyu ve medyayla paylaşılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

YÜZDE 85'i HÂLÂ iÇERiDE

Toplantıda bazı üyelerin konuşması sonrasında Erdoğan'ın çok çarpıcı bilgiler verdiği ortaya çıktı. Çözüm süreci içerisinde PKK'nın sınır dışına çekilerek 1. aşamayı tamamladığı ve 2. aşama için hükümetin adımatması gerektiği yönündeki fikirlerin hükümete yansıtılması üzerine Erdoğan'ın, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi.

Erdoğan'ın sınır dışına çıkan PKK'lıların sadece yüzde 15 civarında olduğunu söyleyerek "Yüzde 85'i hala sınır içinde" dediği belirtildi. Erdoğan'ın, PKK'nın bölgedeki işadamlarına yönelik tehditlerine devam ettiğini söyleyerek, işyerleri, tesis ve şantiyelerin hala PKK'lılarca basıldığını aktardığı öğrenildi. İşadamlarından 1 ila 5 milyon arasında haraç istendiğini söyleyen Erdoğan'ın yol kesme, araç yakma gibi eylemlerin sürdüğünü ve kendisine bu tarzda ulaşan 19 ayrı vaka olduğunu aktardığı kaydedildi. Erdoğan'ın PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de bölgede faaliyetlerine devamettiğini vurguladığı öğrenildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM'DE YENİ TORBA KANUN TASARISI!

GÖKÇEK'TEN CANLI YAYINDA DOSYA ŞOV!

ÖCALAN'DAN SON ÖNERİ!
»  GÜLDAL MUMCU YENİDEN TBMM BAŞKAN VEKİLİ
»  "DİN ADAMIYIM, YALAN SÖYLEYEMEM"
»  CHP 2. ADAM İÇİN SANDIK BAŞINDA!
»  "ALLAH VE ANKARA BÖYLE İSTİYOR"
»  ÜLKE TV'DE FETULLAH GÜLEN KAVGASI!
»  ASKER AİLELERİNE 250 TL MAAŞ!
»  MGK'DAN GEZİ OLAYLARI YORUMU!
»  FENERBAHÇE'YE 2 ARTI 1 YIL MEN CEZASI
»  CHP'DE BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN BÜYÜK YARIŞ
»  DÖVİZLE ASKERLİKTE İNDİRİM YOLDA!
»  AB, TÜRKİYE İÇİN KARARINI VERDİ!
»  ERDOĞAN'DAN DİVAN OTELE ŞOK SUÇLAMA
»  FLAŞ İDDİA: ÖCALAN SERBEST KALACAK
»  GÜLEN HAREKETİNDEN KÜRT AÇILIMI
»  ANKARA'DA GEZİ OPERASYONU
»  SARISÜLÜK'Ü VURAN POLİS KONUŞTU
»  ŞOK! PKK, ASAYİŞ ÖRGÜTÜ KURDU!
»  GÖKÇEK, CANLI YAYINDA AĞLADI
»  ÖCALAN'DAN YENİ MESAJ!
»  SARISÜLÜK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME!
»  TSK'DAN SOSYAL MEDYA YASAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.