Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7450
EURO
43,5289
IMKB
9.729,000
ALTIN
4.004,730
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN, BİTLİS'TE SERT KONUŞTU
BAŞBAKAN ERDOĞAN, BİTLİS TE SERT KONUŞTU
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te partisinin İl Gençlik Kolları Toplantısı'nda konuştu.
 
18.11.2011 - 18:40

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başbakan, "CHP'nin, sadece Dersim katliamıyla değil, Milli Şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir" derken BDP'yi de eleştirerek "Birilerinin dediği gibi Kürtler Zerdüşt değildir, İslamdır" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Gençler bizim için asla ve asla ucuz iş gücü değildir, bu ülkenin geleceğidir.

SİYASETİN AKTÖRLERİ GENÇLER

Biz gençleri siyasetin aktörü olarak gördük ve görüyoruz.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BDP’nin TBMM'de türban serbestisi için önerge vermesine sert tepki göstererek BDP’yi başörtülüleri istismar etmekle suçlamıştı.

Bölücü başı Öcalan'ın kitabında yazan "Kürtlerin dini Zerdüştlüktür" ifadelerini eleştiren Erdoğan "Dini Zerdüştlük olan bir anlayışın böyle bir derdi olabilir mi? Derdi istismar. Acaba Ak Parti’yi köşeye nasıl sıkıştırırım. Geç bunları geç" demişti.

BDP’Lİ Gültan Kışanak ise Başbakan’a “Sayın Başbakan BDP'yi Zerdüştlük üzerinden suçlamaya çalışıyor. Biz tüm inançlara saygılıyız, Zerdüştlüğe de saygılıyız. Zerdüştlük suç değildir. Bu ülkede Zerdüşt inancına sahip olan tüm yurttaşlara herkesin saygı göstermesi gerekir. Başbakan eğer inanıyorsa kendi inancı da bunu zaten emreder. Ama Başbakan için inancın kıymeti yok. Başbakan için her şey siyaset malzemesi” sözleriyle cevap vermişti.
 

Birileri gençlerin eline taş tuttururken biz gençlerin eline kağıt kalem veriyoruz, en iyi eğitim verebilmenin mücadelesini yürütüyoruz.

ÖLDÜRMEYE SEVK ETTİLER

Birileri gençlerin elinden tutup öldürmeye sevk ederken biz dayanışmanın, kardeşliğin mücadelesini veriyoruz.

9 yıl önce bugün iktidardaydık. Gençler dikkat! 9 yılda tam 169 bin derslik yaptık.
 
EĞİTİM

Çocuklar, aileler ve gençler için Eğitim önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz.

Öğrencilerimiz için verilecek burs ve krediler artacak. 1 Ocak 2012 itibariyle uygulamaya girecek.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına yapılan yardımlar artacak.

Ak Parti arasındaki farkı görün. Bu farkı anlamanızı ve herkese anlatmanızı rica ediyorum.

GENÇLERE DAĞI GÖSTERENLER VAR, FARKI İYİ ANLAYIN

Bir tarafta gençlere dağı gösterenle, eşkıya olmaya teşvik edenler var.

Bir tarafta gençleri ölüme sevk edenler var. Bir tarafta gençleri yaşatmaya çalışan, eğitmeye çalışan, kardeşlik için çalışan bir Ak Parti var.

KORKAKLAR

Terörün göllgesinde siyaset yapmaya çalışan korkaklar var. Öldürmek değil yaşatmak bir marifetti.

Ocakları söndürmek alçakların, kalpler gönüller kazanmak ise cesurların işidir. Korkaklar tarih boyunca tarih boyunca hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir.

“BENİM İÇİN ÖLDÜRME ARTIK ” DEYİN

Sizlere sesleniyorum:

Zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözünüz keskin olsun.

Bitlis’in gençlerinden tüm gençlerden, artık öldürenlerle, sahte kahramanlarla gerçek kahramanları ayırt etmelerini istiyorum.

Yeter artık demelerini, “Benim adıma öldürme artık” demelerini bekliyorum. Sizden tüm gençlere, saygıyla, sabırla, tatlı dille yaklaşmanızı istiyorum.

KÜRTLER HER ŞEYDEN ÖNCE İSLAMDIR

Unutmayın, sizler Ortadoğu sokaklarındaki gençlerin imrendikleri bir ülkenin evlatlarısınız.

Millet ırk demek, kavim demek asla demek değildir. Geçmişi ortak, sevinci ortak, hüznü ortak aynı şekilde gelecek tasavvuru ortak bir cemiyet demektir.

Biz tek milletiz, tek bayrağız. Sadece bugün değil, tarihte defalarca bu milleti parçalamak istediler.

Kale gibi direnci olan Kürtler her şeyden önce İslam’dır.

Yani o birilerinin dediği gibi Kürtler Zerdüşt değildir, İslamdır.

Apo’nun kitabında ‘Kürtlerin dili Zerdüşlüktür’ deniyor. Terörist başını peygamber olarak ilan edenler bunlar değil mi.

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP kendi içindeki tartışmalardan sıyrılıp da iktidara, sağlıklı bir şekilde hükümete muhalefet yapamıyor.

Dersim olayını tartışılıyorlar. Ben bunlara belgelerle her şeyi anlattım.

Kılıçdaroğlu “Arşivi açsın incelesin” dedi. Ben ne inceleyeceğim, vaktin varsa git sen incele.

Ben sana belgeleri sundum. Şimdi Sultan Abdülmecit’i tartışıyor.

CHP kendisinden önceki tarihi bilmiyor. CHP tarihini bilmiyor. CHP tarihi okumadığı için bugün de isabetli davranamamıştır.

CHP açsın Osmanlıyı öğrensinler, okusunlar. Kendi tarihiyle yüzleşsinler.

CHP'nin, sadece Dersim katliamıyla değil, Milli Şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir

CHP’DEKİ DERSİM TARTIŞMASI

CHP  Dersim’le ilgili konuşmayacaksa ne zaman konuşacak?

Kılıçdaroğlu önce arkadaşına “gereğini yapsın” dedi, sonra çark etti.

Kılıçdaroğlu, Dersim katliamını sorgulayan Tunceli Milletvekilini linç etme girişimine tepkisiz kalıyor.

Kapak yazıyla kendisine göndermemiz gerekecek.

PKK - BDP

Bugün KCK’nın KCK gölgesindeki PKK ve BDP’nin Güneydoğu illerinde yapmak istediği 1940’lı yıllara dönme özlemleridir.

Her türlü insanlık dışı olaylara imza atıyorlar. Bu tahriklere boyun eğmeyeceğiz. Biz inadına kardeşlik diyoruz.

İnadına demokrasi diyoruz. Bu ülke geçmişe asla ve asla dönmeyecek.

Teröristle sivil halkın ayırt edilemediği günler geri gelmeyecek.

BOŞA BEKLERLER

Ak Parti’den bir geri dönüş bekleyenler boşuna beklerler. Asla taviz vermeden mücadele ettik, edeceğiz.

Bizim için kapatma davasını açtıklarında CHP’liler ne diyordu. “Çok şükür, Ankara’da da hakimler varmış”. Şimdi de söylesinler aynı lafı.

Ben de senin gibi mi cevap vereyim. “Türkiye’de savcılar varmış” mı diyeyim.

Tutukluları bile bile aday yapacaksın sonra deki Ak Parti engelliyor.

Bunun faturasını Ak Parti’ye kesemezsin.

Yargı veriyor kararı.

KCK OPERASYONLARI

Önce kendilerini sorgulansınlar.

KCK operasyonu hükümetin değil, yargının kararını verdiği operasyonlardır. Hiçbir tutuklama delilsiz değildir, keyfi değildir.

KCK’yı masum bir sivil oluşum gibi görenler delillere lütfen göz atsınlar Kendi sözde silahsızlanan bir örgüt nasıl masum gösterilir.

Devlete paralel bir örgütlenme içine giren bir örgüt nasıl masum sayılabilir. Terör örgütlenmesiyle, masum sivil örgütlenmesi arasındaki farkı anlayın.

MUHATTABIMIZI ÇOK İYİ BİLİRİZ

Terörle arasına mesafe koymuş, terörün sırtını sıvazlamayan bir siyasi oluşumla, her sivil toplumla da müzakere yaptık ve yaparız da.

Biz kimi muhatap alacağımızı çok iyi biliriz. Hiç kimse bize muhatap dayatmasın.

VAN DEPREMİ

Van’da deprem oldu. BDPli belediyeler nerede. Herkes Laz,kürt,gürcü demeden Van’a koştu. Hani BDP.

Biz bir insan öldüğünde tüm insanlık ölmüş sanıp koşa koşa gideriz.

Onları yalnız bırakabilir miyiz.

Biraz sıkıntılarımız ama dayanacağız, daha güzel bir Van’ı inşa edeceğiz.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ..MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ KARAR!

ERDOĞAN: "KİMSEDEN KORKUMUZ YOK"

"ÖLÜRSEM SORUMLUSU BENİM"
»  BEDELLİ'DE YAŞ SINIRI 30'UN ALTINA İNDİ!
»  ERDOĞAN, PKK'YI BİTLİS'TEN VURDU!
»  'KILIÇDAROĞLU YDH'LIYDI İDDİASI!
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN MÜTHİŞ ÖCALAN İDDİASI
»  ŞOK İDDİA!TÜMGENERAL BAKIRCI FİRAR ETTİ!
»  MEB'DE BÜYÜK SKANDAL!
»  BEDELLİ 21 GÜN,BEDELİ İSE 25 BİN TL
»  CHP'DE İSTİFA BOMBASI
»  PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÖĞRETMENLERE BÜYÜK ŞOK
»  DEPREM ÇADIRINDA BÜYÜK FACİA!
»  TİM DERGİSİ, ERDOĞAN'A KAPAK YAPTI
»  MECLİS'TE KUCAK KAVGASI!
»  DAHA HIZLI ADALET İÇİN 3. PAKET YOLDA
»  BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SİLİVRİ EYLEMİ!
»  BEDELLİ ASKERLİK BAKANLAR KURULUNDA!
»  KAMER GENÇ'TEN ŞOK HIRSIZLIK İDDİASI!
»  SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE MÜDAHALE ÇAĞRISI!
»  VAN'DA DEPREM FIRTINASI DİNMİYOR!
»  BOĞAZ GÜVENLİĞİ İÇİN BY-PASS BORU HATTI
»  ANKARA'LIYA MÜJDE
»  VAN'DA YAZLIK ÇADIRLARI KALDIRMA KARARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.