Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6392
EURO
46,0560
IMKB
9.387,000
ALTIN
4.236,810
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBUĞ'DAN MÜEBBETE SERT TEPKİ!
BAŞBUĞ DAN MÜEBBETE SERT TEPKİ!
 
Ergenekon Davası'nda savcının hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.
 
19.3.2013 - 16:40

Başbuğ, 'Mütalaada açıkça görüleceği gibi, terör örgütü yöneticiliği suçlaması aynen durmaktadır. Buradan geri adım atılması söz konusu değildir. Sadece yapılan, Yargıtay İçtihatları göz önünde tutularak; terör örgütü yöneticiliği suçlamasından dolayı Türk Ceza Kanunun 314/1 maddesi gereğince ceza verilmesi istenilmemiştir' dedi.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, savcıların mütaasına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. açıklamada mütalaanın şu bölümü hatırlatıldı.

"Cumhuriyetin Savcıları, Mahkemeye sunmuş oldukları mütalaada Türkiye Cumhuriyeti’nin 26'ncı Genelkurmay Başkanı’nı şu şekilde suçlamaktadırlar. (Mütalaa, Sh.1529 ve 2038):

“Sanık Mehmet İlker Başbuğ’un iddianamede belirtildiği ve mütalaanın ilgili bölümlerinde anlatıldığı şekilde; Ergenekon Terör Örgütünün yöneticilerinden olduğu ve Ergenekon Terör Örgütünün amaçları doğrultusunda askeri bir darbe ortamı oluşturmak amacıyla; Belirtilen internet siteleri ve bu siteleri meşrulaştırmak amacıyla düzenlenen andıç vasıtasıyla, kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerini icra ve organize ederek, Örgütün amaçları doğrultusunda yapmış olduğu basın açıklamaları ve değişik faaliyetlerle devam eden Ergenekon Terör Örgütüne yönelik soruşturmaları ve kovuşturmaları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunarak, Devlet yöneticilerini baskı altına almak, devlet otoritesini zaafa uğratmak ve bu hususta gerektiğinde kamu düzenini bozup ülkede kaos ve düzensizlik ortamı oluşturmak ve halkı devlet yöneticilerine karşı kışkırtmak ve anarşi ortamı oluşturarak Ergenekon Terör Örgütünün nihai hedefi olan cebir ve şiddet yöntemleri ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme suçunu işlediği anlaşılmaktadır.Türk Ceza Kanunun 312.1 maddesine göre cezalandırılması"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BUNLAR RAKI'YI SULU İÇİYORLARMIŞ"

İSTANBUL'DA DEPREM!

TAM GÜN YASASIYLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME
»  'PKK'YI KURTAR, TSK'YI MAHKUM ET'
»  BAHÇELİ: "MHP, TÜRKLÜĞÜN BEKÇİSİDİR"
»  BAHÇELİ'DEN PROMPTER AÇILIMI
»  DENKTAŞ'IN TORUNU KURTARILAMADI
»  "ÖCALAN FAZLA ETKİLİ OLDU"
»  HABERAL: ÇOK ÜZÜLDÜM
»  TAHLİYE VE YAKALAMALARA RED!
»  SANIK AVUKATLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA
»  DENKTAŞ’IN TORUNU İNTİHARA KALKIŞTI
»  TUTUKSUZ YARGILANANLARA TUTUKLAMA TALEBİ
»  ERGENEKON DAVASINDA MÜEBBET YAĞMURU!
»  BAŞBUĞ: BU SUÇLAMALARI SİNDİREMİYORUM
»  ÖCALAN'DAN 5 YENİ MESAJ
»  LAZ ZİYA CİNAYETİ ANLATTI
»  TUNCAY ÖZKAN'IN KIZINDAN MÜEBBET TEPKİSİ
»  ERGENEKON'DA BAŞBUĞ'A MÜEBBET İSTEMİ
»  "O MAAŞLAR HARAM"
»  "ŞEHİTLİKLERİMİZ KİMLİK KARTIMIZDIR"
»  BAKAN, ÇEKİLME TAKVİMİNİ AÇIKLADI!
»  "GÜZEL GELİŞMELER VAR"
»  4. PAKETTE NEVRUZ SÜRPRİZİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.