Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4992
EURO
43,8867
IMKB
9.144,000
ALTIN
4.057,550
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BDP'Lİ VEKİLLERE REKOR CEZA İSTEMİ!
BDP Lİ VEKİLLERE REKOR CEZA İSTEMİ!
 
BDP’de İstanbul Milletvekili Ufuk Uras hariç 19 milletvekili hakkında 544 fezleke hazırlandı. Milletvekilleri hakkında çeşitli mahkemelerde açılan davalarda toplam 2 bin 333 yıl hapis cezası isteniyor.
 
23.11.2010 - 07:45
Baraj nedeniyle genel seçimlere bağımsız girerek Meclis’te grup kuran DTP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması sonrası BDP’de politikaya devam eden milletvekilleri için rekor sayıda fezleke hazırlandı. BDP’li milletvekilleri için hazırlanan 554 fezleke Meclis’te beklerken bu isimlerin yargılandıkları mahkemelerde haklarında 2 bin 473 yıl hapis cezası isteniyor.

Kürt sorununa yönelik çalışmaları ve yaptığı açıklamalar nedeniyle genel seçimlerin yapıldığı 22 Temmuz 2007 tarihinden bu yana haklarındaki dava dosyaları binleri bulan BDP’liler, mahkemeye gitmeme direnişini sürdürüyor. Verdikleri soru önergeleri, kanun teklifleri, araştırma önergeleri ve gündem dışı konuşmalarıyla dikkati çeken BDP’liler bugüne kadar Meclis Başkanlığı’na bin 320 soru önergesi verdi.

11 Aralık 2009 tarihine kadar Ahmet Türk’ün Genel Başkanlık yaptığı DTP döneminde Genel Kurul’da 426 kez kürsüyü kullanan BDP’liler, 670 yazılı soru önergesi, 34 kanun teklifi, 65 araştırma önergesi, 1 genel görüşme, 1 gensoru önergesi verdi, 71 basın toplantısı düzenledi. Bu dönemde Meclis grup toplantısında ilk kez Kürtçe konuşma yapıldı. 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle Türk, Kürtçe konuşma yaptı. Meclis kürsüsünden ilk kez Abdullah Öcalan’ın koşullarına vurgu yapıldı ve Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verildi. BDP adı altında ise milletvekilleri 31 Ekim’e kadar 431 kez Meclis kürsüsünü kullanırken, 650 soru önergesi, 57 kanun teklifi, 165 araştırma önergesi verdi. BDP grubunda en yüksek sayıda yasa teklifini hazırlayan isimler Sabahat Tuncel, Hasip Kaplan ve Şerafettin Halis oldu.

BDP’li milletvekillerinin yaptıkları açıklamaların büyük bölümüne ise ceza davaları açıldı. Davaların büyük bölümünü örgüt propagandası suçu oluşturuyor. İstanbul Milletvekili Ufuk Uras hariç 19 milletvekili hakkında 544 fezleke hazırlandı. Milletvekilleri hakkında çeşitli mahkemelerde açılan davalarda toplam 2 bin 333 yıl hapis cezası isteniyor. Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliklerini düşürdüğü DTP’nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında devam eden davalarda ise toplam 139.5 yıl ceza isteniyor.

Ayna’ya rekor ceza istemi

BDP’li milletvekelleri arasında hakkında en fazla fezleke hazırlanan isimlerin başında Mardin milletvekili Emine Ayna geliyor. Yaptığı radikal açıklamalarla dikkat çeken ve “Şahin” politikaları ile tepki çeken Ayna ile ilgili 69 fezleke bulunuyor. Ayna hakkında mahkemelerde açılan davalarda ise toplam 335 yıl hapis cezası isteniyor. Ayna’yı 57 fezleke Van Milletvekili Özdal Üçer ve Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır geliyor.

NAMIK DURUKAN/Milliyet


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOZ YÜZÜNDEN 600 KİŞİ BİRBİRİNE GİRDİ

BÜTÇE AÇIĞINDA SEVİNDİRİCİ RAKAM

BAYDEMİR'İN SÖZLERİ ÖCALANI KIZDIRDI
»  İŞSİZLERİN TERCİHİ, BİLİŞİM KURSLARI!
»  KOCA MAAŞINDAN HANIM KESİNTİSİ!
»  İSTANBUL, SİS'E TESLİM!
»  "TALABANİ'YE HAYRET ETTİM"
»  KILIÇDAROĞLU, MEYDAN OKUDU
»  TSK'DAN, ASKERİ HİZMET ETTİRMEME KARARI!
»  CEP TELEFONU KULLANICILARINA MÜJDE!
»  SEÇİME 7 AY KALA 'HAYIRCI' SAHİLLER SATIŞTA!
»  PROTESTOCULARA YERLİ BİLER GAZI DÖNEMİ
»  CHP, TRT GELİRLERİNİ MERCEK ALTINA ALDI!
»  EGE VE AKDENİZ BEŞİK GİBİ!
»  AKP'YE OY ÇIKMAYAN,SAHİLERE SATIŞ HAMLESİ
»  TATİLCİLERE HAVADAN DENETİM!
»  "DİYARBAKIR BÖLGENİN PARİS'İ OLACAK"
»  UÇAĞI YUNANLILAR DÜŞÜRMÜŞ!
»  BAYKAL'DAN BDP UYARISI!
»  “NEREDEN GELDİĞİMİZ DEĞİL, NEREYE GİTTİMİZ ÖNEMLİ”
»  GENÇ KOMUTANLARI ŞAŞIRTAN SORULAR!
»  BARDAKOĞLU CHP'YE Mİ KATILIYOR?
»  KIZIL BAYRAKLA UĞURLANDI!
»  CHP'DEN, HAP GİBİ SOSYAL PROJELER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.