Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEŞİKTAŞ'TAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
BEŞİKTAŞ TAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
 
Beşiktaş yönetimi dünkü derbide yaşanan hakem hatalarına düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.
 
20.4.2010 - 00:01

Beşiktaş'ta yönetici Erdoğan Toprak ve yönetim kurulu üyeleri dünkü Fenerbahçe derbisinde yaşanan hakem hatalarından dolayı basın toplantısı düzenledi. 
Başkan Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı'nın İtalya'da oldukları için katılamadıkları ancak Demirören ve Adalı dışındaki bütün yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Erdoğan Toprak açıklamalarda bulundu.
Türkiye Bilica'nın bu pozisyonunu konuşuyor  
 
Bu basın toplantısını yapma kararını dünkü maçta yapılan hakem hatalarından sonra verdiklerini söyleyen Erdoğan Toprak şunları söyledi:

"Dünkü maçı izleyen kamuoyu hemfikir omuştur ki; rakibin yöneticileri dahil hakem bu maçı kaldıramamıştır.

Maçın büyük çoğunluğu Beşiktaş aleyhine kararlarla geçmiştir.

Penaltıyı yapan oyuncunun sarı kartı çukur yaptığı için mi penaltı yaptığı için midir? Beşiktaş olarak duruşumuzu koruyacağız. Ama itiraz hakkımızı klullanacağız. Camiamızı üzen şey, sesi çok çıkana MHK ve TFF'nin taviz vermesidir. Bu tavizi özellikle son haftalarda görmek mümündür. Camia olarak dünkü maçtan dolayı üzüntü içindeyiz

2016'ya hazırlanan Türkiye bu hakemler ve federasyonla gidemez. Bu düşünceler sadece bizim değil, tüm spor kamuoyunun hisleridir. TFF’nin güven tazeleyerek 2016’ya hazırlanmasını istiyoruz. Federasyon'un güven tazelemek için kongreyi toplaması gerekiyor.

Özetle TFF'nin sesi çok çıkana taviz vermesini istemiyoruz. Bazı yan hakemler ve orta hakemler verdikleri kararlarla kimi takımlara avantaj sağlamaktadırlar. Hakemin ve TFF’nin görevi adil hak dağıtmaktır, sesi çıkana taviz vermek değildir. Biz TFF’nin güven tazelemek zorunda olduğunu düşünüyoruz. TFF’yi görevini yapmaya davet ediyoruz. Diğer kulüplerinde bizle aynı fikirde olduğunu düşünüyoruz.

Penaltı noktasını bir azgın boğa gibi kazmak hiç görülmüş müdür? Bunu yapan oyuncuyu kınıyorum. Kırmızı kartları da spor kamuoyunun vicdanına bakıyorum. Türk spor camiasının kalitesini yükseltmeliyiz. TFF’nin otoriteyi bir an önce ele alması lazım. Otoriteyi de bir an evvel toparlanıp güven tazeleyerek ele alabilrler.

Bilica’ya sarı kartı hangi pozsiyon için verdiği konusunda endişelerimiz var. Biz BJK camiası olarak hakkımızı arıyacağız, hukukçularımız çalışıyor. Belirtmek istediğimiz bir nokta var, MHK otoritesini kaybetmiştir. Otoritesinin kaybı sesi çok çıkana taviz vermesinden kaynaklanmıştır.

Başksn ve yönetim olarak her türlü cezaya razıyız. Gerekirse 1 yıl maça girmeme cezası alırız ama hakkımızı her şekilde arayacağız.

Bilica’ya sarı kartın bugüne kadar verilen normal sürenin çok çok geçinde verildiğini fark ettik. O sarı kartın hangi pozisyon için verildiğini biz dahil hiç kimse anlayamamıştır.

Dimdik ayaktayız, bu tehlikenin gelişini günler önce haykırdık ama TFF bizi sindirmeye çalıştı. Yönetici arkadaşlarımız hak mahrumiyeti aldı ama biz bunları sonucu ne olursa olsun söylemeye devam edeceğiz.

Bu hakem maçın ağırlığını kaldıramamıştır. Bunu Fenerbahçe yöneticilieri de dile getirdi. Biz hakemlerin kalitesi yükselsin diye mücadele veriyoruz, bunun savaşını veriyoruz.

Siz dünya 3.'sü olmuş bir ülkesiniz ama hakemleriniz dünya kupasında maç alamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? TFF toplansın, kararlar alsın ve bu kaliteyi yükseltsin.

Kural hataları var maçta. Bu noktada haklarımızı arayacağız. Otoritesinin kaybetmiş sesi çok çıkana taviz veren ve Türk sporuna zarar veren bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. TFF bu noktada Türk sporunun bir yerlere gelebilmesi için güven tazelemelidir.

Türkiye tarihinin en köklü kulübü olarak bunları söylüyoruz. Bu camianın desteğiyle beraber bu haksızlıklara meydan okuduğumuz için bu açıklamaları yapıyoruz. Umarız bu akşamki Trabzonspor - Kasımpaşa maçının hakemi iyi bir yönetim sergiler.

Biz bu olayı bir kulübe indirgemedik. Biz bunu genel bir yara olarak, kulüpler üstü bir sorun olarak görüyoruz. Fenerbahçe’nin hisseleri %10 yükselmiş, inşallah daha da yükselir, hiç bir kıskançlık içinde değiliz. Aksine gurur duyarız."
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİLİCA'YA SARI KART, KAZI ÇALIŞMASINA!

RIDVAN DİLMEN'DEN SUÇ DUYURUSU

BEŞİKTAŞ, DERBİ YOKSULU!
»  SÜPER LİG'İN ZİRVESİ ALEV ALEV!
»  "TEKNİK DİREKTÖRLÜK HAYATIMIN EN ACI GÜNÜ"
»  FENER, İKİ DAKİKADA İŞİ BİTİRDİ 1-0
»  HER GÜN 1 TON'U HAVAYA KALDIRIYOR
»  "PAZARTESİ 11.00'DE KEMDİMİ SAVCILIĞA İHBAR EECEĞİM"
»  GENÇLERBİRLİĞİ, İBB'YE 'DUR' DEDİ 1-3
»  FLAŞ.. TÜRKİYE KUPASI FİNALI ŞANLIURFA GAP ARENA'DA
»  TİMSAH, ŞAMPİYONLUK YOLUNDA EMİN ADIMLARLA 2-0
»  BURSASPOR LİDERLİĞİ KAPTIRMADI
»  "MAÇIN KADIKÖY'DE OLMASI FARKETMEZ"
»  G.SARAY'DAN, BEŞİKTAŞ'A SERDAR ÖZKAN ÇALIMI!
»  SEMİH ŞENTÜRK'ÜN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜ!
»  LUCESCU'DAN ELANO İÇİN ŞOK SÖZLER!
»  HAKAN ŞÜKÜR, YİNE BOMBALADI!
»  SEMİH ŞENTÜRK, G.SARAY YOLUNDA
»  GÜVENÇ KURTAR, DİYARBAKIRSPOR'U BIRAKTI
»  ZİRAAT KUPASI'NDA FİNALİN ADI FENERBAHÇE-TRABZON
»  ALEX, FENER'İ FİNALE TAŞIDI 1-1
»  SERVET, KARARINI VERDİ
»  SİVASSPOR BAKKAL DÖNEMİNDE 3'TE 3 YAPTI
»  DERBİ MAÇIN HAKEMİ KİM OLACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.