Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5038
EURO
34,9556
IMKB
9.803,000
ALTIN
2.430,750
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEBEK ÖLÜMLERİ BAKTERİ'DEN
BEBEK ÖLÜMLERİ BAKTERİ DEN
 
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir bebek daha yaşamını yitirdi. Ölümleri araştırmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'nce görevlendirilen heyetten Prof. Dr. Recep Öztürk, “Şu anda olası olarak Pseudomonas Aeuriginosa adlı bakterinin bu salgını yaptığını düşünüyoruz” dedi.
 
16.6.2006 - 09:58
Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği önünde dün gece gazetecilere açıklama yapan Öztürk, elde ettikleri ön bulgulara göre önceki gün ve daha önce gönderilmiş klinik örneklerinin incelenmesi sonucunda hastalarda aynı bakterinin ürediğini saptadıklarını kaydetti. Öztürk, şunları söyledi: “Şu anda olası olarak Pseudomonas Aeuriginosa adlı bakterinin bu salgını yaptığını düşünüyoruz. Heyet ve hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak bu bakteriyi sorumlu tutuyoruz. Bu bakterinin olası bulaşma kaynaklarını ve olasılık faktörlerini araştırmaya devam edeceğiz.” Özel bir araştırmayı önceki gün geliştirip dün planladıklarını ve sabaha kadar çalıştıklarını anlatan Öztürk, bugün akşama doğru kültürdeki üremelerle ilgili daha ileri ve daha kesin bilgilere ulaşılacağını kaydetti. Öztürk, hastane yönetimi, heyet ve enfeksiyon komitesinin büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, “Çok kısa sürede bu yeni üretilen bakterinin antibiyotiklere direncine göre yapılacak tedavilerde hemen gerekli değişimler yapılmış, ek ilaveleri de yapılmış ve kontrol önlemleri son noktaya kadar yükseltilmiştir” diye konuştu. BAŞHEKİM YİĞİTBAŞI: BİR BEBEK DAHA ÖLDÜ; YENİ ÖLÜM OLABİLİR Hastane Başhekimi Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı da dün saat 16.30'da bir bebeğin daha maalesef kaybedildiğini hatırlatarak, ilginç olan noktanın, bu bebeğin kan kültür sonuçlarında patojen bakteri üremesinin tespit edilememesi olduğunu vurguladı. Yiğitbaşı, “Bundan sonra bugün (dün) ve yarın (bugün) da kaybedebileceğimiz bebekler olabilir. Bunların hepsi mutlaka enfeksiyondan kaybedilmiş anlamında olmamakla birlikte biz bu bağlamda, riskli ölümlermiş gibi değerlendireceğiz” dedi. Rafet Yiğitbaşı, ilerleyen dönemlerde araştırmalar netleştikçe ölümlerin bir kısmının enfeksiyondan kaynaklanmadığını net olarak kamuoyuna duyurabileceklerini dile getirdi. Biri çok ağır, 4'ü de ağır denilebilecek tabloda yoğun bakımda hasta bebek bulunduğunu ifade eden Yiğitbaşı, bunların izlenmeye devam edildiğini bildirdi. Dün belli olan kültür sonuçlarına göre, heyet üyelerinin de değerlendirmeleriyle bir bakteri üzerinde yoğunlaşılmaya başlandığına dikkati çeken Yiğitbaşı, “Durumun etkeni olan bir bakteri tespit edildi diye artık muhtemel bir sonuç olarak hepimiz düşünüyoruz” dedi. Ancak bunun kesin olmadığını, çalışmaların devam edeceğini kaydeden Yiğitbaşı, hala beklenen kültür sonuçları olduğunu ve izlenen hastaların seyrinin de kendilerine yol göstereceğini söyledi. Bu arada Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Ergönül'ün de heyete katıldığını, heyet üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır'ın ise bir konferans için yurtdışına gittiğini aktardı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOKAT VALİSİ SAKİN OLUN ÇAĞRISI YAPTI

SİROZ'A KARŞI TÜRK KAHVESİ

SAĞLIK BAKANI SANKİ KENDİ BAKACAK "DOĞURUN"DEDİ
»  BAŞHEKİM BEBEKLERİN ÖLÜM NEDENLERİNİ AÇIKLADI
»  5 ÇOCUKLU AKDAĞ: "DOĞURGANLIK SAYIMIZ DÜŞMESİN"
»  ŞEKER KÖRLÜĞÜ BİTİRİYOR
»  PROSTAT'IN ÇARESİ BİRA
»  VİAĞRAYA RAKİP DOĞAL TÜRK BİTKİSİ BULUNDU
»   YEŞİL ÇAY'IN TÜRKLERE HİÇ BİR FAYDASI YAKMUŞ
»  DİKİŞLER HADEMEDEN, PANSUMAN ODACI'DAN!
»  SIKIYSA ŞİMDİ ÇEVREYİ KİRLETİN BAKALIM
»  KALP NAKLİNDE ÇIĞIR AÇACAK CİHAZ
»  KARACİĞER KANSERİNE KARŞI MEYAN KÖKÜ
»  500 MİLYON DOLARLIK İLAÇ ÇÖPE GİDİYOR
»  KAMU HASTANELERİNE ÖZERKLİK SÖZÜ!
»  İNSAN VÜVUDANDA 100 TRİLYON ADET BAKTERİ VAR
»  DOKTOR KURALARINA HİLE KARIŞTI İDDİASI
»  PİYASA, SAHTE DİPLOMALI DOKTOR DOLU!
»  AYRAN, TANSİYON'A ÇARE Mİ?
»  KANSERE KARŞI ÇİKLET
»  İKİZ İSTEYENLER BOL SÜT İÇSİN
»  ERKEKLERDE AKCİĞER KANSİRİ RİSKİ DAHA FAZLA
»  ROCHE SKANDALI BAKANLIĞA UZANDI
»  BAKAN TALİMAT VERDİ, HASTANE BORCU OLAN ÇİFT KURTULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.