Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5327
EURO
34,8612
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.443,990
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BORCUNDAN KURTULMAK İÇİN SAHTE ÖLÜM RAPORU DÜZENLEDİ!
BORCUNDAN KURTULMAK İÇİN SAHTE ÖLÜM RAPORU DÜZENLEDİ!
 
Borcundan kurtulmak için sahte ölüm raporu düzenleyerek nüfustan kaydını sildiren sanığın beraat kararı Yargıtay’dan döndü.
 
22.9.2007 - 18:41
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, inanılmaz bir sahtecilik örneği sergileyen sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu. Sahte ölüm raporu düzenleyerek nüfustan kaydını sildiren sanığın beraatine karar veren Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı Yargıtay’dan döndü.

Kırıkkale de yaşayan 3 çocuk babası Şuayip Vural, aracını satmak için gazeteye ilan veren M.Y. ile irtibat kurdu. Vural, pazarlık sonucu aracı 17 bin 500 YTL’ye almaya karar verdi. Taraflar, kendi aralarında satış sözleşmesi düzenledi. Aracı alan Vural, parayı ödemeden sırra kadem bastı. Hakkında dolandırıcılık suçundan dava açılan Vural’ın gıyabi tevkif kararı çıktı. Savcılık, Vural hakkında 1998, 2001 ve 2002 yıllarında de dolandırıcılık suçundan üç ayrı dava daha açıldığını tesbit etti.

Vural, üç ayrı mahkemenin mahkumiyet ve tevkif kararı sonrası müthiş planını uygulamaya koydu ve ‘ölmeye’ karar verdi. Kendisinden davacı olanların takibinden kurtulmak için “Keskin ilçesi, Güloynak köyüne kayıtlı Şuayip Vural 24.03.2003 tarihinde kanserden ölmüştür” şeklinde sahte evrak düzenledi. Sahte ölüm tutanağını Keskin İlçe Nüfus müdürlüğüne gönderdi ve kütüğüne kaydettirdi. Vural’ın eşi, ölüm kayıtlarını mahkemelere sundu. Nihal Vural, kanser hastası olan kocasının trafik kazası geçirerek öldüğünü belirtti.

DOLANDIRILAN, VURAL’IN ÖLMEDİĞİNİ TESPİT ETTİ

Sahte ölüm raporlarının mahkemeye intikal etmesinin ardından, Vural hakkında açılan davalar düşmeye başladı. Sattığı aracın parasını alamayan ve Vural hakkında suç duyurusunda bulunan M.Y. ise olaydan şüphelendi. M.Y. Vural’ın “Önder Yiğit” adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle yaşadığını tesbit etti. Vural, M.Y.yi arayarak “6 bin YTL verirsen arabanı sana teslim ederiz, yoksa arabayı parçalara ayırır satarız” dedi. Vural’ın teklifini kabul eden M.Y. buluşma teklifinde bulundu. Yakalanacağını anlayan Vural, olay yerinden kaçtı.

M.Y. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Vural’ın yaşadığını ihbar etti. Suç duyurusu üzerine Vural hakkında yakalama emri çıkartıldı. Vural’ın peşini bırakmayan M.Y. Antalya’nın Alanya ilçesinde eşiyle tatil yaptığı sırada Plajda güneşlenen Vural’ı Emniyet yetkililerine ihbar etti. M.Y.nin aracıyla eşiyle gezerken yakalanan Vural, Kırıkkale’ye getirildi. Vural’ın üzerinde başka isimlere düzenlenmiş sahte kimlikler de bulundu. Emniyet yetkileri, Vural’ın kaldığı yerde yaptıkları aramalarda boş bırakılmış 13 adet MERNİS tutanağı da tesbit ettiler.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan Vural, üzerine atılı suçları kabul etmediğini beyan etti. Vural’ın beraatine karar veren Mahkeme, gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Şuayip Vural hakkında nüfus cüzdanında sahtecilik yaptığından bahisle sahtecilik suçundan cezalandırılması için de kamu davası açılmış ise de; İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Grafolojisi Dairesi’nin raporunda ‘inceleme konusu nüfus cüzdanında yapılan fotoğraf değişikliği işlemi ilk bakışta dikkati çekmeyeceği ancak, ilgililerce yapılacak tetkik ve kontrollerle anlaşılabileceğinden belirtilen koşullarda ilgililer nezdinde iğfal kabiliyetine haiz bulunmadığı’ hususu belirtilmiş olduğundan suça konu nüfus cüzdanının iğfal kabiliyetine haiz bulunmaması nedeniyle bu suçun unsurları itibariyle oluşmadığı anlaşıldığından sanık Şuayip Vural’ın sahte nüfus cüzdanını kullanmak suçundan beraatine oy çokluğuyla karar verilmiştir”

YARGITAY, VURAL’IN MAHKİMEYİTİNİ İSTEDİ

Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını bozarak Vural’ın ‘sahtecilik’ suçundan mahkum edilmesini istedi. Yargıtay, bozma kararında şu görüşlere yer verdi:

“Sanığın, gerçeğe aykırı olarak düzenlediği ölüm raporu içeriğine göre kendisini ölmüş gibi gösterip bu belgenin bağlı bulunduğu nüfus ideresine intikalini sağlayarak ‘ölüm vakıasını’ nüfus kütüğüne kaydettirmesinden ibaret eyleminin ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunu oluşturduğu gözetilerek, eyleme uyan suç vasfına göre karar verilmesi, hükmün bozulmasına oybirliğiyle karar verildi”
Yargıtay’ın bozma kararının ardından Vural, yeniden yargılanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASTRONOT ORUCUNA AÇIKLIK GETİRİLDİ

KUŞADASI KUŞLARINI İSTİYOR

TÜRBELER İSTEKLERİ YERİNE GETİRİR Mİ ?
»  KIZILIRMAK SUYU'NDA SONA GELİNİYOR
»  İŞTE UZUN YAŞAMANIN 10 SIRRI
»  İSTANBUL'UN 72 GÜNLÜK SUYU KALDI
»  TÜRKİYE'DE HUKUKTA KOKTU 7 YILLIK TACİZE ÖDÜL
»  KANSERE 2 YIL İÇİNDE ÇARE
»  ASKRERE MALZEME TAŞIYAN ARACA BOMBA
»  EN İLGİNÇ SEKS İSTATİSTİKLERİ
»  AKCİĞERİNDE OT BÜYÜYEN BEBEK
»  8 AYDA 3BİN 542 KAÇAK YAKALANDI
»  DİYANET: YAĞMUR DUASI BÜYÜ DEĞİL, SÜNNET
»  GÖRGÜSÜZ TATİLİNE HUCUM
»  ÇİFT BAŞLI BEBEK YAŞARSA MUCİZE OLACAK
»  PROMOSYONLA TÜP BEBEK SAHİBİ OLDULAR
»  15 BİN SÜLÜN DOĞAYA SALIVERİLDİ.
»  "SEN ADAMMISIN" SÖZÜ İNDİRİM NEDENİ
»  SAHİPSİZ İKİ AT 28 KİŞİYİ HASTANELİK ETTİ
»  HAFTA SONU MARMARA VE EGE'DE YAĞMUR VAR
»  UCUZ TATİLİN YAHNİSİ DOMUZ ETİNDEN!
»  İKİZLER KÖYÜ'NÜN SIRRI YEDİKLERİ OT'TA
»  DÜNYA HARİTASI NASIL DEĞİŞTİ
»  İŞTE TRAKTÖRLERİN FERRARİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.