Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3339
EURO
35,1789
IMKB
8,718
ALTIN
2.241,420
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU ÜLKEDE MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR MI?
BU ÜLKEDE MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR MI?
 
Türkiye'de binlerce öğretmen açığı var diye öğretmen kuruluşları basbas bağırırken kulaklarını tıkayan ve bazı yarlerde imamları öğretmen olarak atayanlar gerçek öğretmenlere çeşitli bahanelerle kadro vermeyen zihniyet eğitimi 8 yaşındaki çocuğa bırakıyor. Bu milli eğitimin bir yüz karasıdır ve yetkililerde bu yüzkarasıyla ortalıkta dolaşmaktadır.
 
10.9.2008 - 00:05

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Şengalek köyünde okul ve öğretmen olmadığı için 35 çocuğa alfabeyi 8 yaşındaki Sibel Talay öğretiyor. 1 yıl Şanlıurfa'da bulunan ilköğretim okulunda eğitim aldıktan sonra maddi imkansızlar nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve köyüne gelmek zorunda kalan 8 yaşındaki Sibel okul önlüğünü giyerek çocuklara her gün bildiklerini anlatıyor. 

Kendisiyle görüşen habercilere öğretmen olmak istediğini ifade eden Sibel, "Devletten sadece okul ve öğretmen istiyoruz" dedi.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyü Şengalek mezrası köyünde okul yok, öğretmen yok, su yok, yol yok. Ama buna rağmen çocuklar o umut ışıklarını hiç söndürmediler. Diyarbakır'a 60 kilometre uzaklıktaki bu köyde okul ve öğretmen olmadığı için daha önceki yıllarda ilköğretim okulunda bir yıl eğitim alan Sibel Talay adlı çocuk her şey için kolları sıvadı. Akrabalarına ait bir evin odasına topladığı çocuklara geçici olarak bildiklerini ve bilmediklerini anlatan Sibel, öncelikle çocuklara alfabeyi  öğreterek başladı. Hep bir ağızdan tekrar ettikleri alfabeyi öğrenen çocuklar eğer öğretmen gelmezse heceleri de öğrenip eğitim ve öğrenime veda edecekler. Haftada 2 gün boyunca çocuklara ders anlatan 8 yaşındaki Sibel, sadece okul ve öğretmen istediklerini ağlayarak ifade etti. Hıçkırıklara boğulan Sibel kimsenin köyde okul yapmadığını belirterek, 'Yeter ki okulumuz olsun başka bir şey istemiyoruz" dedi.


Gözyaşlarına hakim olamayan Sibel, okumak istediklerini belirterek, "Geçen yıl Şanlıurfa'da 1 yıl ilköğretim okuluna gittim. Hafta sonları gelmek zorunda olduğu için paramız bitiyordu. Annemi babamı çok özlediğim için okulu bırakmak zorunda kaldım. Öğrendiklerimi buradaki çocuklara öğretiyorum. Arkadaşlarıma burada bir şeyler öğretmek için ders veriyorum. Elimdeki deftere yazmış olduğum alfabe harflerini çocuklara öğretiyorum. 30 çocuğa ders veriyorum. Hepsi öğreniyorlar. Bazıları çalışkan ama bazıları
da tembel. Devletin ayakkabı kitap defter kıyafet, öğretmen ve okul vermesini isterdim. Okumak istiyorum, okuyup öğretmen olmak istiyorum. Buradaki çocuklar hiç okula gitmediler. Çünkü okul yok. Bunun tek sebebi bu. Yeter ki okulumuz olsun, başka bir şey istemiyoruz. Okumak istiyoruz" şeklinde konuştu.
9 yaşındaki Pınar Kalgı ise arkadaşlarıyla birlikte alfabeyi öğrendiklerini ifade ederek, "Arkadaşlarımla ders öğreniyorum. Sibel öğretebiliyor, alfabeyi öğreniyoruz. Buraya okul istiyoruz, öğretmen istiyoruz. Okul olmadığı için arkadaşlarımız bekliyorlar. Okumak istiyoruz. 30 öğrenciyiz. Taşımalı eğitim de yok. Ben polis olmak isterdim" diye konuştu.
Köy sakinlerinden Fesih Talay, okul için defalarca başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Sengalak köyünde oturuyorum. Defalarca Kaymakamlara, Valilere dilekçe verdim. İçişleri Bakanımıza, bölge Milletvekillerimizle irtibat kurduk. Ama kimse bizim çocuklarımıza sahip çıkmadı. Ne bir okul, elektrik, yol her türlü mağduruz. Toplam çocuk sayımız 60'a yakın, çocuklarımız okula gitmedi, gidemedi. 10 çocuğumuz sadece 1 yıl okumuştur, kalanları okuyamadı. Yani biz devlete anlatıyoruz ama devlet dilimizi anlamıyor. Çocuklar bilenler bilmeyenlere öğretiyor. Okumayı istiyoruz. Burada bir okul olsa ve çocuklar okusaydı, kim bilir neler olacaktı. Çocuklarımızı cahil bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. YİBO imkanı da yok çünkü kışın burada bütün yollar kapanıyor, haftada 1 kez gidip getirme imkanımız yoktur. Köyümün aracı bile yok nasıl çocukları getirebiliriz. İmkanlarımız yok. Dilekçe verdik, YİBO için Ergani'ye gelebilir diye cevap vermişler. Ergani ilçesi bize 60 kilometre uzaklıkta araçla yollar çok bozuk olduğu için 2.5 saatte gidebiliyoruz. Okulumuz yok, çocuklarımız okula gidemiyor. Kalıcı çözümler istiyoruz. Geçici olarak çocuklar birbirlerine eğitim veriyorlar, ama biz kalıcı eğitim istiyoruz. Çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Bize bir çare bulsunlar" şeklinde tepkisini dile getirdi.
Mevlüt Tala adlı köylü ise sıkıntılarının çok büyük olduğunu belirterek, "50-60 çocuk var, okul olmadığı için çocuklarımız eğitimden mahrum kalıyor. Biz devletimizden okul ve öğretmen istiyoruz. Çocuklarımıza eğitim vermeleri yeterli. Geçici olarak burada öğretiyorlar çocuklar ama bunlar kalıcı değil" dedi.

Bakalım buna ne kılıf uyduracak millieğitim bakanı ve yanındakiler. Onlar ancak bu ülkenin milliğitimini dipten dinamitlemekle meşguller. İlk öğretim kitaplarına Eli kanlı terörist başını bile koyduktan sonra bunların milli eğitimi ne amaçla kullandıkları artık akılları kurcalar hale geldi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OKUL KİTABINDA ÖCALAN SKANDALI

ÖĞRENCİ AFFI GELİYOR AMA HERKESİ SEVİNDİRMEYECEK

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA SUNULUR "BURASI BİR OKUL"
»  DARBE OKUL KİTAPLARINA BAKIN NASIL GİRDİ
»  ÖĞRENCİLERE MÜJDE! TİŞORT VE KRAVATSIZ OKUL DÖNEMİ
»  ÖSS'DE SON ŞANS
»  LİSE SON SINIFLARA TEK DERS MÜJDESİ
»  OKRULLAR'DA KURTLAR VADİSİ ÖNLEMİ
»  "BAŞIMI ÖRTMEYECEĞİM" TAAHHÜTNAMESİ
»  ÖĞRETMENE 475 YTL MÜJDESİ
»  ÖĞRETMENLERE 475 YTL HAZIRLIK ÖDENEĞİ
»  İZMİR'DE ÖĞRENCİLERE PET ŞİŞE SUYU DAĞILDI
»  BU ÜNİVERSİTEYİ TERCİH EDENLER ALTIN KAZANIYOR
»  YIKIM KARARI VERİLEN OKULDA EĞİTİM SKANDALI
»  MİNİKLERİN OKUL MARATONU BUGÜN BAŞLIYOR
»  MEB, EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR
»  OKULLAR AÇILACAK AMA ÖĞRETMEN AÇIĞI HALA KAPATILAMADI
»  DUYURUSUZ ATAMA SKANDALI
»  HİZMETLİ OLDUGU FAKÜLTENİN ÖĞRENCİSİ OLDU
»  MEB'DE USULSÜZ ŞOK ATAMA
»  PROFESÖRLER BİLE ZOR ÇÖZDÜ ÖĞRENCİ NASIL ÇÖZSÜN?
»  ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI DÜŞTÜ
»  KREDİ VE BURS BAŞVURULARI UZATILDI
»  18 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI TAMAM, 10 BİN ATAMA YOLDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.