Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5026
EURO
43,9031
IMKB
9.181,000
ALTIN
4.063,990
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUSE'NİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
BUSE NİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
 
Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ, herkesi üzdü. Dün babasıyla birlikte LYS için Mehmetçik kursuna gidiyordu. Cam kenarında oturan Buse, bomba patlatıldığında babasına siper oldu, can verdi. Babası saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu. Anne ve babası perişan oldu, küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık 'Buse nerede?' diye sordu. Buse'nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.
 
24.6.2010 - 05:01

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.  Sarıyağ'ın cenazesi, Elmadağ Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak ailesinin Vatan Sokak'taki evine getirildi. Burada dua okunarak Buse için helallik istendi.

Annesi feryat etti: Beni yalnız bıraktın

Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ile anneannesi Sırma Elber ve akrabalarının cenazeyi son kez görmek istemesi üzerine ambulansın kapısı açıldı, Buse'nin akrabaları Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı. Burada Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ “Nasıl oldu da gittin, beni yalnız bıraktın” diye ağladı. Buse Sarıyağ'ın küçük kardeşi Sude ise “Ablacığım” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ, “17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?” diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise “Onu okullara yollayacaktım” dedi. Daha sonra, Buse'nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi'ne getirildi.Buse Sarıyağ'ın ailesi kendileri için ayrılan bölüme geçerken ailenin sağlık görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiği gözlendi.

Asker ve devletin zirvesi törende

Cenaze törenine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdür Orhan Özdemir, YARSAV Başkanı Emine Tarhan Ülker, aileye başsağlığı diledi.

Babadan küçük kızına: Biz askeriz, ağlama

Buse'nin cenazesi tören alanına getirilirken annesi Belgin ile babası Ünal Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Daha sonra, baba Sarıyağ, küçük kızı Sude'yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar. Sude'nin “Ablam benim” diyerek ağlaması üzerine baba Ünal Sarıyağ, kızını uyararak, “Biz askeriz, ağlama” dedi.

Namaz için saf tutulduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Orgeneral Başbuğ'a başsağlığı diledi
Tabuta gelin duvağı

Namazın ardından Buse Sarıyağ cenazesinin üzerine annesi ve anneannesi tarafından gelin duvağı serildi.

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı cenaze, ambulansla Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, dua okunarak, gözyaşları arasında toprağa verildi. Devlet Bahçeli de Buse'nin mezarına toprak attı. Bahçeli, aile fertlerine başsağlığı diledikten sonra mezarlıktan ayrıldı.

Bu arada, törene katılan vatandaşların Türk bayrakları taşıdığı gözlendi. Tören alanında bazı gençler tarafından büyük boy Atatürk posteri ile Türk bayrağı açıldı. İlçedeki evlerin balkonlarına da Türk bayrağı asıldı. Bir evin penceresinden Buse Sarıyağ'ın bir sosyal paylaşım sitesine Atatürk için yazdığı “O masmavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için neler vermezdim ki” yazısının altında “Seni unutmayacağız Buse” yazılı pankart asıldığı görüldü. Tören alanında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Polisle vatandaşlar arasında arbede

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tören alanına gelişi sırasında bazı vatandaşların da alana protokol için ayrılan yoldan girmek istemesi üzerine, polisle vatandaşlar arasında kısa süre tartışma yaşandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

İŞTE HALKALI'DAKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR

Babası: Teröristler mertçe karşıma çıksın

Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

“Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler” diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, şunları söyledi:

“Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar. O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.”

Buse subay olmak istiyordu

17 yaşındaki Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise dayanılmaz bir acı içinde olduklarını belirtti.

“Vatan sağ olsun. Büyüttük hain tuzağa gittiler” diyen Elber, damadının yıllarca dağlarda teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Buse'nin Sude adında bir kardeşinin olduğunu da ifade eden Elber, “Ablasını rüyasında görmüş. Ablası ona 'ağlamayın' demiş” diye konuştu.

Elber, bir gazetecinin Buse'nin yaşasaydı yapmak istediği mesleğe ilişkin sorusu üzerine de, “Buse subay olmak istiyordu. Gözünü açtı, askeri elbiseler içinde babasını gördü” yanıtını verdi.

Ablasını rüyasında gördü

Buse Sarıyağ'ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, “Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi” diye konuştu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BUGÜN GİT, YARIN GEL DÖNEMİ TARİH OLUYOR

PKK'NIN KORKULU RÜYASI YENİDEN DAĞLARA ÇIKIYOR

MECLİS'TE ÇÖMELME KRİZİ
»  CİHANER, İŞBAŞI YAPTI
»  ERDOĞAN'A, İSRAİL DAVASI!
»  AKP'NİN ÇOK GİZLİ PLANI!
»  "100YIL'DA CEZAEVİ'NDE YATSAM UMURUMDA OLMAZ"
»  ABD İSTİHBARATI KASTEN VERMEDİ!
»  DEVLETİN E-PASAPORT KAZIĞINDA SON NOKTA
»  "AÇIKLA, AÇIKLAMAZSAN İKİ YÜZLÜ OLURSUN"
»  TAŞ ATAN ÇOCUKLAR TASARISI KABUL EDİLDİ
»  ERGENEKON HAKİMİNDEN KOCA KULAKLAR İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  YARGITAYDAN ÖNEMLİ KARAR!
»  O GEZİYE AÇIKLAMA GELDİ AMA !
»  BOMBALI SALDIRIYI TAK ÜSLENDİ
»  BARZANİ'DEN ŞEMDİNLİ YORUMU!
»  KARDELEN SOLDU!
»  TBMM, 16 TEMMUZ'A KADAR ÇALIŞACAK!
»  TRT, KILIÇDAROĞLU'NUN KÖTÜLEMEMİŞ, ÖVMÜŞ!
»  CANINI VERDİ, KARAKOLA SOKMADI
»  BU FOTOĞRAFLA 'GÜÇLÜYÜZ' MESAJI VERİLMEZ!
»  KILIÇDAROĞLU, SARIGÜL'ÜN KARARI İÇİN NE DEDİ?
»  FLAŞ.. BALYOZ'DA 12 TAHLİYE DAHA
»  ERDOĞAN'DAN, AÇILIM'DA GERİ ADIM YOK MESAJI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.