Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Babacan: Varlık Fonu'nu Kapatacağız
Babacan: Varlık Fonu nu Kapatacağız
 
Ali Babacan: Varlık Fonu'nu kapatacağız, hiçbir düzenlemeye, kurala ve denetime tabi olmayan bir kara delik
 
2.7.2020 - 23:50

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin iktidarda olması durumunda Varlık Fonu'nu kapatacaklarını ifade ederek, "Tam bir kara delik. Şeffaf olmayan hesap verebilirliği olmayan, Sayıştay denetimi olmayan bir alan oluşmuş. Hiçbir düzenlemeye, kurala ve denetime tabi olmayan bir kara delik. Varlık fonu kurup borç aramaya çıktılar" dedi. Babacan, ayrıca bakanlığı döneminde Varlık Fonu'nun kurulmasına beş yıl boyunca imza vermediğini ancak kendisi görevi bıraktıktan bir yıl sonra kurulduğunu söyledi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Karar TV’de Elif Çakır, İbrahim Kahveci ve Taha Akyol’un “Liderlerle Ekonomi” programında gündemi değerlendirdi.

Halkın enflasyon rakamlarına güvenmediğini ifade eden Babacan şöyle konuştu:

"Ekonomide bir halkın hissettikleri var bir de ekonomik birimlerin açıkladığı rakamlar vardır. Son aylarda açıklanan rakamlarla halkın hissettiği sanki iki ayrı ülke. Yapılması gereken en acil işlerden bir tanesi, açıklanan rakamlara güvenin yeniden oluşturulması.

"Gerçek enflasyonu halkımız daha iyi bilir. TÜİK rakamlarına göre, enflasyon yüzde 11-12. Gerçek ekonomi; halkın hissettiğidir.

"'Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi' adı altında bir sistemsizlik oluşturuldu"
"2014'ten beri Türkiye'de kademeli bir otoriterleşme başladı. Liyakatli insanlar yavaş yavaş sistem dışına itildi. 15 Temmuz ile birlikte de otoriterleşme sanki meşru bir zemin kazandı. 2018'deki anayasa değişikliği ile de 'Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi' adı altında bir sistemsizlik oluşturuldu.

Covid-19 krizi daha da derinleşti, gelir dağılımı, banka bilançoları çok daha önce bozulmuştur. Şirketler 'bilanço makyajları' yapabilir ama artık bu makyajı yapmak mümkün değil. Türkiye'nin ciddi bir enflasyon sıkıntısı var.

"Teknolojiyle savaşamazsınız"
"Sosyal medyayı kapatmaya çalışıyorlar. Niye? Sosyal medya denemeleri oldu, baktılar ki 'dislike'larda durum felaket. 'Bu böyle olmayacak bari kapatalım' dediler. Başarısız olunca direkt müdahale. Teknoloji üreten gençlerin, gönüllerini kaybettiler örneğin. Teknoloji ile mücadele etmeleri mümkün değil. Teknoloji ile ancak yan yana yürürler. Teknoloji ile sadece büyünür. Teknoloji ile savaşmak, teknolojiyi kapatmak ya da yasaklamak mümkün değil. Bu dünya çok geride kaldı."

"Yerel seçimde vatandaş sarı kart gösterdi"
"2019 yerel yönetimler seçimlerinde iktidar partisi büyük şehirleri kaybetti. Vatandaş sarı kart gösterdi. Sarı kartı yiyen oyuncu eğer hatalara devam ederse ikinci sarı kartı yer ve kırmızı olur. Bundan sonraki seçimler artık bir kırmızı kart seçimidir. Biz önümüzdeki seçimlerde sandığın kırmızı kart göstereceğini bildiğimiz için hazırlanıyoruz.

"Yatırımcı istikrar ve güven arar"
"Yatırım, üretim ve ihracat... Türkiye'nin çıkışı bunlar! Türkiye'nin, büyüme formülleri bu çerçevede yapılmalı. Fakat ortaya devlet kapitalizmi diye bir şey çıktı.

"Yabancı sermaye istikrar ve ekonomik güvenlik arar. Bunlar hem uluslararası sermaye için çok önemli hem de yerli sermaye için önemli. Türkiye'yi karanlık tünel gibi gören sermaye sahipleri, başka yerlerde yatırım yapıyorlar.

"Türkiye’ye yatırımcının gelmesinin yolu güvenden geçiyor. Hukuki güvenlik ve ekonomik öngörülebilirlik olursa; yatırımcı da geliyor. Aslında formül çok basit. Bizim bu formülü uygulamaktan başka çaremiz yok. Sanayi çok önemli. Yüksek katma değerleri ürünleri üretmek çok önemli.

"Eş, dost, akraba, tanıdık partisi değil Türkiye partisi!"
"İnternet sitemiz üzerinden bize yapılan başvurularla teşkilatlarımızı oluşturuyoruz. İlk defa Türkiye’de bir siyasi parti fırsat eşitliği ile kuruluyor. İsteyen herkese kapılarımız açık. İl kurucu heyetlerimizi oluşturuyoruz, insanlar ilk defa orada tanışıyorlar. Ama ortak noktaları var: Daha iyi bir Türkiye, temiz yönetim, dürüst yönetim. Bu ortak noktalarda ortak gelecek vizyonu etrafında buluşmuş farklı kesimlerden gelen insanlardan oluşan bir Türkiye partisi inşa ediyoruz. Eş, dost, akraba, tanıdık partisi değil Türkiye partisi!

"Varlık Fonu'nu kapatacağız!"
"Programımızda açıkça yazdık: Varlık Fonu'nu kapatacağız. Tam bir kara delik. Şeffaf olmayan hesap verebilirliği olmayan, Sayıştay denetimi olmayan bir alan oluşmuş. Hiçbir düzenlemeye, kurala ve denetime tabi olmayan bir kara delik. Varlık fonu kurup borç aramaya çıktılar."

"Hamasetle devam ederseniz o sabun köpüğü gibi söner"
"İçeride taraftar toplamak için, kutuplaştırmak için herkesi düşman göstermek için “Eyy falanca ülke” diye bağırıyorsunuz. Kısa vadede kendi vatandaşlarımızda milli duygular kabarıyor. Ama bu bağırmaların arkasında gerçek bir güç yok; sırf lafla, hamasetle devam ederseniz o sabun köpüğü gibi söner.

"Dış politika kişiselleştiğinde ülkenin çıkarı kalmıyor ve kaybettiğinizi geri getiremiyorsunuz.

"Şehir Üniversitesi'nin kapatılması çok yazık"
"Şehir Üniversitesi gibi güzide bir kurumun tamamen siyasi hesaplaşma sonucu kapatılması çok yazık. Böyle güzel kurumları inşa etmek çok zor, buraya emek veren binlerce insan var. Binlerce öğrenci, binlerce aile mağdur oldu. Eğitimi ideolojik ve siyasi çerçevelerden ele alamazsınız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan Koca Yeni Vaka Sayısını Açıkladı

Baro Başkanları TBMM'ye Alınmadı

Hakan Uzan Genç Parti Genel Başkanı Oldu
»  Baro Mitingine Covid-19 Engeli
»  Danıştay'dan Ayasofya Kararı Bekleniyor
»  Bahçeli Gidince MHP'liler de Bıraktı
»   Sosyal Medya Düzenlemesinde Neler Var?
»  AYM'den Gubetçileri Sevindiren Karar
»  "Onlar Dizi İzleyip Film Çevirsin"
»  Ayasofya Dosyası Bugün Danıştay'da
»  BM'den 90 Gün Küresel Ateşkes Kararı
»  Bakan Koca'dan 5 İl'e Uyarı
»  Bahçeli'den Flaş Twitter Kararı
»  Akşener'den Erdoğan'a: Vallahi Gücenirim
»  Selvi Kılıçdaroğlu,Esra Albayrak’ı Aradı
»  Fransa'dan Flaş Tatbikat Kararı
»  Erdoğan'dan Flaş Sosyal Medya Açıklaması
»  THY'de 'Gündem Maaş İndirimi' İddiası
»  Türkiye'den Irak'a Tıbbi Yardım
»  Mehmet Öz'den Koronavirüs İlacı Müjdesi
»  Ahlaksız Paylaşıma Sert Açıklama
»  Açık Tğtün Satanlara Hapis Cezası!
»  Albayrak Hakkında Ahlaksız Paylaşım!
»  Bin 219 Yeni Covid 19 Tanısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.