MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, "İmralı'ya gitmekten imtina etmem" dedi. Parti grubundan da onay isteyen Bahçeli ayakta alkışlandı.
Bahçeli ayrıca daha önce de dile getirdiği İBB davalarının TRT'de yayınlanması konusuna değindi.
"TÜM TV'LERDEN CANLI YAYIN OLARAK GEÇMELİ"
"İBB yargılamaları TRT'de canlı yayınlansın" diyen Bahçeli şunları kaydetti:
"Yargılama en başta TRT olmak üzere tüm TV'lerden canlı yayın olarak gerçekleşmeli. Türk milleti olan biten varsa görmeli.
İBB'yi saran devasa iddiaların mahkemede görüşülmesi ve duruşma etaplarının doğrudan takip edilmesi hukuk ve demokrasi güvenliğimizi de destekleyecektir.
Aziz Atatürk'ün kurduğu CHP adı ekosistem denen suç örgütü olduğu ileri sürülen mafyalaşmış oluşum tarafından belediye kaynakları kullanılarak bedeli mukabilince satın alınmıştır."
NE OLMUŞTU?
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yargılamaların TRT'de canlı olarak yayınlanmasını istemişti.
İmamoğlu'nun çağrısını yineleyen CHP lideri Özel ve CHP'li kurmaylar ise sık sık bu talebi gündeme taşımıştı.
Ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, Temmuz ayındaki konuşmasında, "CHP Genel Başkanı duruşmaların canlı yayınlanmasını istemişti. O zaman biz de ak koyun kara koyunun ortaya çıkması için gerekenin yapılmasını istiyoruz" ifadeleriyle desteğini açıklamıştı.