Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5881
EURO
34,8124
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.419,250
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli, En Uzun MGK İçin Ne Dedi?
Bahçeli, En Uzun MGK İçin Ne Dedi?
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MGK, Türkiye’nin güvenliği yerine Erdoğan’ın kişisel hesaplarına ve kapanması ahlaken mümkün olmayan 17-25 Aralık sürecini göğüslemeye odaklanmıştır. PKK’nın hain ve hunhar saldırıları MGK’nın sonuç bildirisine yansımamış, Ortadoğu’da ABD’nin müdahalesiyle meşrulaşma yoluna giren Kürdistan meselesi kayda değer bulunmamıştır
 
31.10.2014 - 18:49

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MGK, Türkiye’nin güvenliği yerine Erdoğan’ın kişisel hesaplarına ve kapanması ahlaken mümkün olmayan 17-25 Aralık sürecini göğüslemeye odaklanmıştır.

PKK’nın hain ve hunhar saldırıları MGK’nın sonuç bildirisine yansımamış, Ortadoğu’da ABD’nin müdahalesiyle meşrulaşma yoluna giren Kürdistan meselesi kayda değer bulunmamıştır.

MHP lideri Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kurşun gibi ağır bir gündemde basın mensuplarıyla bir araya geldiğini belirten Bahçeli, 28 Ekim’de Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel bir şirkete ait kömür ocağında su baskını yaşandığını hatırlattı. Kurtarma çalışmalarının halen sürdüğünü kaydeden Bahçeli, “Devlet imkanları seferber edilmiştir. Şüphesiz işçilerimizin yemeklerini neden toprak altında yemeye zorlandıkları, işverenin maliyeti kısmak adına insan canını ne hakla tehlikeye attığı her yönüyle araştırılmalıdır” dedi. Sırası ve yeri geldiğinde sorumsuzlukta, ihmalde, tedbirsizlikler halkasında kim ya da kimlerin dahli varsa elbette konuşulacağını belirten Bahçeli bunlar hakkında işlem yapılacağını da söyledi. Şimdi, tüm enerji, tüm çalışma, tüm dua ve temennilerin 18 masumun toprağın altından çıkarılmasına yöneltilmek durumunda olunduğuna işaret eden Bahçeli, “Önemle bildirmek istiyorum ki, maden ocağında yaşanan su baskınını doğal afet gibi gösterip yakayı kurtarmaya çalışan şirket yöneticilerine tavsiyem, küstahlığı bırakıp birazcık insafları varsa nedamet göstermeleridir” değerlendirmesinde bulundu.

Kendilerine derinden sarsan bir başka acı haberin de bugün Isparta’dan geldiğini belirten Bahçeli, elma bahçesinde çalışanları Yalvaç’tan Gelendost’a götüren bir midibüsün kaza yaptığını hatırlattı. İlk belirlemelere göre 17 işçinin hayatını kaybettiğini 28’inin de yaralandığını belirten Bahçeli, “Bu kaza yüreğimizi kavurmuştur. Buradan vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

 

-“AKP, SİYASİ VARLIĞINI VE SİYASİ GELECEĞİNİ TAMAMEN BÖLÜCÜLÜĞE BAĞLAMIŞ”-

 

“Büyük Türk milletinin kahramanlıkla, akılla ve inançla kurarak vücut, ruh ve anlam verdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi vatanında milli varlığını koruyabilmesi bugün ciddi bekâ sorunu haline gelmiştir” diyen Bahçeli, Türkiye’nin, maneviyatı kurumuş kin ve intikam kadroları, millilik vasfı iflas etmiş siyasi nitelikli tasfiye memurları tarafından köşeye kıstırıldığını savundu.

Türkiye’nin bölünmesi ve kardeş kavgasına sürüklenmesi amacına dönük senaryo ve oyunların hız kazandığını belirten Bahçeli, “İçinde bulunduğumuz vahim gidişat tıpkı milli mücadele döneminin tehdit ve tehlikeleriyle benzerlikler göstermeye başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış dönemi şablonu Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne zımnen model olarak koyulmuştur. Bu çerçevede daralan ihanet makası telafi ve tedavisi zor olacak gelişmelere meydan açmıştır” ifadelerini kullandı.

Milli kimlik ve güvenlik duvarlarının arkası arkasına saldırıya uğradığını kaydeden Bahçeli, “AKP, siyasi varlığını ve siyasi geleceğini tamamen bölücülüğe bağlamış, bölücü alçaklara dayandırmıştır. İktidar PKK’nın hain emellerine, bölgesel ve küresel cinayet projelerine göz yummakla kalmamış iffetsizce alkışlamış ve alkışlanmasına refakat etmiştir.

Ortadoğu’yu kana boğanlar, mazisi bir asrı aşan süredir haritalar üzerinde karalama yapanlar rotayı son yurdumuza çevirmişler, milletimizi kapsamına alan şer hesaplarla oyalanmaya başlamışlardır” diye konuştu.

 

-“BARZANİ YENİDEN MİLLETİMİZİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMIŞTIR”-

 

“Teröristlerden medet uman, iyilik bekleyen, insaf ve merhamet dilenen sefil ve zelil AKP zihniyeti” değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, mücadeleden mütarekeye dümen kırıldığını ve müzakereden teslimiyete ani dönüş yapıldığını söyledi.

Türk askerine taşla, sopayla, molotof kokteyliyle ve silahla saldıran PKK’lı grupların peşmergeyi bağrına bastığını, zafer işaretleri ve zılgıtlarla selamladığını belirten Bahçeli, “Ayn el-Arap, diğer ismiyle Kobani’ye yardım bahanesiyle ağır silahlı peşmergelere Türk vatanı çiğnetilmiştir. Bu ihanet geçidi herkesin gözü önünde cereyan etmiştir. Türkiye bir kez daha küçülmüş, büyük milletimiz bir kez daha küçük düşürülmüştür. Ellerinde PKK paçavraları, cani posterleri ve sözde Kürdistan bayrakları olan kalabalık yığınlar peşmerge konvoyuna Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinden Mardin Nusaybin’e ve buradan da Şanlıurfa Suruç’a kadar tezahürat yarışına girmişlerdir. AKP-PKK anlaşmasıyla, 19 Ekim 2009’da Habur’dan sokulan 34 PKK’lıya düzenlenen terörist karşılama törenleri aynısıyla tekrarlanmıştır. Habur’dan giriş yapan ve 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’da göklere çıkarılan Barzani yeniden milletimizin sinir uçlarıyla oynamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Ayn el-Arap için kalbi çarpanların, Barzani ve Obama için şükran duyanların vatan topraklarında nefes almalarının ve Türkiye’de ikamet etmelerinin talihsizlik olduğunu belirten Bahçeli, “Nitekim Türkiye, AKP-ABD-AB-PKK-PYD-HDP-CHP, İmralı canisi ve Barzani işbirliğiyle teşekkül ettirilen husumet cephesinin çok açık, çok yakın hedefine alınmıştır.

AKP Hükümeti, PYD-PKK terör örgütüne silah, mühimmat ve lojistik yardım yapmak için görevlendirilmiş, şeref ve iradesini tümden kaybetmiştir” dedi.

 

-“MGK, TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ YERİNE ERDOĞAN’IN KİŞİSEL HESAPLARINA ODAKLANMIŞTIR”-

 

Bahçeli ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“AKP’nin sonu gelmeyen kimlik arayışları ve tahrikleri; bölücülüğün ümit ve cesaret kaynağının kimler olduğunu belgeleyen somut veriler olarak inkâr edemeyecek gerçeklerdir.

Son dönemlerde AKP ile HDP arasında yaşanan yakınlaşma, İmralı canisinin Hükümet’e çağrıları, Başbakan’ın cüret kazandıracak beyanları, Cumhurbaşkanı’nın tavizkarlığı Türkiye’nin düşürüldüğü tuzak ve tramvanın kavurucu boyutunu göstermektedir.

Ülkemizin birikmiş ve tahammül sınırlarını çoktan aşmış güvenlik sorunları kokmaya yüz tutmuş ceset gibi orada duruyorken, dün toplanan MGK’nın gündemine paralel yapılanmanın girmesi izansızlık ve vicdansızlıktır.

MGK, Türkiye’nin güvenliği yerine Erdoğan’ın kişisel hesaplarına ve kapanması ahlaken mümkün olmayan 17-25 Aralık sürecini göğüslemeye odaklanmıştır.

PKK’nın hain ve hunhar saldırıları MGK’nın sonuç bildirisine yansımamış, Ortadoğu’da ABD’nin müdahalesiyle meşrulaşma yoluna giren Kürdistan meselesi kayda değer bulunmamıştır.

IŞİD terörünün toz bulutu altında bütünleşen, toparlanan ve toplanan dört parçalı Kürdistan iskeleti MGK sıralarında oturan zevatın ilgisini çekmemiştir.

10 saat 25 dakika sürdüğü söylenen ve böylelikle rekor kırdığı ifade edilen MGK toplantısında Türkiye ve Türk milleti lehine hiçbir karar alınmamıştır.

MGK üyeleri bu kadarlık sürede ülkemizin hangi sorununa isabetle eğilmiş ve öneri getirmiştir?

İç ve dış legal görünümlü illegal faaliyet yürüten paralel yapılanma diyerek hala samanlıkta iğne arayan MGK isimli kuruluşun felaketimize neden olacak terör ve bölücülükle ilgili hiç mi kaygısı yoktur?

PKK terör örgütü Cizre’de özerklik ilan edip yol kontrolleri yaparken, mahkeme kurup TSK ve Emniyet mensuplarına kurşun sıkarken MGK üyelerinin aklı nereye gitmiş, kalpleri ne için atmıştır?

Şu anda musibetin ve melanetin bir numaralı kaynağı olan çözülme sürecinin olumlu atmosfer ve huzur ortamı yarattığını, buna karşılık provokatif olaylara karşı kamu düzeni ve güvenliğini koruma kararlığını açıklamak MGK’nın Türkiye gerçeklerinden koptuğunu işaret etmektedir.

MGK, Türkiye’nin güvenliğinden ziyade hain niyetlerin, hain gayelerin emniyete ve güvenceye kavuşmasına hizmet etme noktasına gelmiştir.

Cemaati tehdit olarak görenler, PKK’yı kollamış, imtiyazlarla donatmıştır.

Bu körlüğün, bu bulanık, bu müflis ve gayri milli tutumun izahı asla yapılamayacaktır.

Erdoğan ve Davutoğlu Türkiye’ye yabancılaşmış, yabancı merkezlerin yörüngesine tümden girmiştir.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Tarhan'dan CHP Yönetimine Ağır Sözler

CHP'den ŞOK İstifa!

Karslı:'Ankara'da Bir Ruh Hastası Var'
»  CHP, Antalya’da kampa giriyor.
»  'Gelmeyenin Kulağından Tutar Getiririz''
»  Bahçeli'den Hükümete Peşmerge Tepkisi!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Seçim Talimatları!
»  Karslı "Türkiye'de AKP dönemi kapanıyor"
»  'Türkiye’nin içini oymakla uğraşıyorlar'
»  Ertuğrul Günay'dan Yeni Parti Açıklaması
»  CHP'de Murat Özçelik İstifaları!
»  CHP, Antalya'da kampa giriyor
»  'Cemaatle de Gül'le de bağlantımız yok'!
»  İnce'nin Koltuğu Yeni Sahibini Buldu!
»  İDRİS BAL, PARTİ KURUYOR!
»  Bahçeli de Ak Saray'a Gitmiyor!
»  ''Savcı Değil, Sarraf'ın Avukatı''!
»  Bahçeli: Uzaya da Çıksan Ensendeyiz!
»  CHP, Adliye'yi Tuzladı!
»  CHP'den Erken Seçim'e Hodri Meydan!
»  AKP'li Eski Vekil:''AK Parti Boğuluyor'!
»  'Yolsuzluk dosyasını bize verdiler'
»  Karslı: En Hızlı Teşkilatlanan Partiyiz
»  ''Eski Bakanlar Göreve Dönsün''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.