Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1059
IMKB
8,966
ALTIN
2.279,320
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli Koltuğu Devredecek mi?
Bahçeli Koltuğu Devredecek mi?
 
Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle partisinin son grup toplantısında yer alamayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylentilere rağmen bir süre daha koltuğunu kimseye devretmeye niyetli olmadığı belirtiliyor.
 
1.2.2016 - 18:13

Milliyet’ten Önder Yılmaz,  yine de Bahçeli’nin, kendisinden sonra partiyi sırtlanacak lider adaylarının yetişmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Bahçeli’nin parti okulu eğitiminden geçirilen başka mesleklerdeki genç isimlerden gözüne kestirdiği bazı isimleri izlemeye aldığı, zamanı geldiğinde bu isimleri parti yönetimi halkasına eklemlemeyi planladığı ifade edildi. Bahçeli’nin halefinde aradığı iki kriterin de şunlar olduğu belirtiliyor: “Siyasi çizgi kırıklığı olmayacak” ve “ülkücü gelenekten gelecek”.

Önder Yılmaz’ın Milliyet’te “Bahçeli’nin gönlündeki” başlığıyla yayımlanan (1 Şubat 2016) analizi şöyle:

MHP’de muhalif isimlerin olağanüstü kongre talebinde bulunduğu bir süreçte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kalp operasyonu geçirmesi, “Bundan sonra ne olacak? Kongre olur mu? Bahçeli bırakır mı? Bahçeli yerine geçecek bir isme işaret eder mi?” gibi soruları gündeme getiriyor. Aslında yanıtı aranan bu sorular, açıkça itiraf edilmese de MHP’li bazı yöneticilerin de aklından geçiyor.

Peki Bahçeli ne düşünüyor? Hemen belirtmek gerekir ki, Bahçeli gayet sağlıklı bir şekilde makamına dönüyor. Bir an önce görevinin başında olma ve ipleri elinde daha sıkı tutma isteğinde. Sağlığı elverdiği sürece uzun bir süre daha Genel Başkanlık görevini kimseye devretmeye de niyetli değil. Dahası, MHP’nin geleceğini “tesadüflere” bırakmayı aklından bile geçirmiyor. Satranç ustası gibi 5 hamle sonrasını hesaplayan ve buna göre alternatifli planlarını hazırlayan Bahçeli, olabilecekler karşısında kurduğu stratejisini -sağlık sorunu yaşasa da- sessizlik içinde uyguluyor.

Açık olan bir şey var ki, Bahçeli’nin planında olağanüstü kongre gözükmüyor. Muhaliflerin başlatacağı “yargı” ayağında sürpriz yaşanmaz, mücbir bir hal ortaya çıkmazsa gidişat da bunu gösteriyor. Sürpriz olursa da Bahçeli “çıkar yarışırız” diyerek özgüvenini ortaya koyuyor.

Peki, MHP liderinin gönlünden ne geçiyor? Aslında Bahçeli ilelebet MHP’nin başında kalmayı düşünmüyor. Zamanı geldiğinde koltuğu halefine bırakmayı arzuluyor. Bunu yakın çevresiyle yaptığı sohbetlerde de dile getirmekten çekinmiyor. Görevi bırakacağı gün geldiğinde lider değişiminin ülkücü gelenek ve usullere uygun gerçekleşmesini istiyor. MHP’nin siyasetteki diğer partilerden ayrıştığını ve “dava partisi” olduğunu vurguluyor.

Değişmez iki kriter

Bahçeli’nin kendisinden sonra bir isme işaret edip etmeyeceği meselesine gelince... MHP lideri, kamuoyuna yansıyan önce Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı kongre sürecinde aday göstereceği iddialarını “tebessümle” karşılıyor. Bahçeli’nin yakın gelecekte bir isme işaret etmesi de beklenmiyor. Vural’ın konuşma yaptığı MHP’nin son Meclis grup toplantısında herkesin “alternatif lider” izlenimi vermeme gayreti de bunun bir işareti olarak algılanıyor.

Ancak Bahçeli, kendisinden sonra partiyi sırtlanacak lider adaylarının yetişmesi için çok az insanın bildiği çalışmalar da yürütüyor. Parti okulu eğitiminden geçirilen genç isimlerden gözüne kestirdiği bazılarını, kendi meslekleriyle uğraşırken izlemeye alan Bahçeli, zamanı geldiği bu isimleri parti yönetimi halkasına eklemlemeyi planlıyor. Şurası çok açık; Bahçeli’nin halefi bilinmiyor ama bu konuda değişmez iki kriteri şu:

“Siyasi çizgi kırıklığı olmayacak” ve “ülkücü gelenekten gelecek”.

Bahçeli, 18 Mart 2018’de yapılacak olağan kongrenin de çok adaylı demokratik yarışa sahne olmasını da arzuluyor. Karşısına çıkacak adayları da merak ediyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşte CHP'nin Masaya Oturma Şartları

Bahçeli'nin Muhalifleri Tasfiye Planı

CHP'li Vekiller Kendini İhbar Ediyor!
»  Kılıçdaroğlu: Örgüt Böyle İstedi
»  HDP Derhal Kapatılsın!
»  CHP'nin Sonuç Bildirgesi Açıklandı!
»  MHP'de 543 İmza Tamam,Gözler Bahçeli'de
»  CHP'de Tarihi Sıfırlama!
»  MHP'de ''Hayırlı Cuma'' Hazırlığı
»  Levent Gök: CHP Değişimlerin Partisidir
»  Bahçeli Kongre Tarihini Açıkladı!
»  CHP Vİtrinine Sürpriz İsimler!
»  ''Meclis Bir Kişinin Tutsağı Olamaz''!
»  Balbay, 200 imza İle Aday Oluyor
»  CHP'de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
»  MHP'de Muhalifler İmzaları Tamamladı
»  CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat
»  Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!
»  Meral Akşener'e Sürpriz Destek
»  ''Para Lazımmış Bulamadık....''!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.