Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli Twitter'den Bombaladı!
Bahçeli Twitter den Bombaladı!
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter’dan Afrika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davos’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Erdoğan ve Davutoğlu’nun seyhatleri ile Tükiye’yi mahçup ettiğini ileri süren Bahçeli, "Afrika’ya istismar safarisi için gidenler, Davos’a iflas duyurusu için koşanlar iki farklı coğrafyada Türkiye’yi mahcup etmişlerdir" dedi.
 
25.1.2015 - 00:04

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki takipçileri ile paylaştığı mesajlar şöyle;  ’İlk ve orta öğretim kurumlarında okuyan, sayıları 18 milyona yaklaşan evladımız dün karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline başladı. Öğrencilerimizin kimisi sevindi, haklı gururunu aile ve çevresiyle paylaştı; kimisi de boynunu büktü, üzüldü, belki de gözyaşlarına boğuldu.  Karnenin kırık olması hayatın sonu değildir. Her şeyin tamir ve telafisi vardır. Azmedip çalışarak zayıflar düzelecek, yüzler gülecektir. 

İlim ve irfan denizinde ıslanmaya talip olmak uzun bir serüven, bitmeyen yolculuk, sonu gelmeyen kutlu bir maceradır. Gerek irfan, gerekse de ilim, insanı insan yapan vasıfların bütünü olduğu gibi, bizim ruh kökümüzü aydınlatan tılsımlı fenerlerdir.  Başarmak için önce inanmak ve arzuyla istemek; sonra da buna müzahir olacak şekilde çalışmak, çabalamak lazımdır.  Bir başka önemli husus ise, karnede yazmayan, aslında çok hayati olan milli ve ahlaki seviyenin durumudur.   Belki matematik notu hedeflendiği gibi olmayabilir, ama maneviyat sağlamsa, milli terbiye alınmışsa mesele yoktur, açık kapatılacaktır.  Ahlak güzelliği olmadan karnenin güzel olması fazla anlamlı değildir. Adalet ve insaniyeti öğrenmeden de iyi bir karne meyve vermeyecektir.

Hz.Mevlana der ki; Ağaca su vermek adalet, dikene su vermek zulümdür. Adalet bir nimeti yerine koymak, zulüm ise yerinden söküp almaktır.  Eğitim ve öğretim süreci bunu öğretiyor, adalet ve zulüm arasındaki ters orantıyı şuurla benimsetiyorsa yarınlar güvenceye alınmış demektir.

Afrika’da okul kapatıp, okul açılması için sefere çıkanlar; önce adalet ve ahlak konusunda sıfırlarla dolu kara kaplı karnelerine bakmalıdır.  Afrika’ya istismar safarisi için gidenler, Davos’a iflas duyurusu için koşanlar iki farklı coğrafyada Türkiye’yi mahcup etmişlerdir.  Adalet ülküsünü aşılayacak ahlak kültürü, insanlık sevgisine ve Allah korkusuna dayanır. Bu iki alanda sınıfta kalanlar utanmayı denemelidir.  Çünkü utanmak da bir erdem, bir pişmanlık ilamıdır. Ahlak karnesi felaket olanların insanlıkları fena, vefaları fuzulidir.

Yalan, yakalanma korkusu taşıyan hırsız gibidir. Fakat hırsız yakalanma korkusunu aşmışsa, yalan kural, adalet ise hiç olur.  Vicdani alçalmanın timsali olanların hırsıza hazine anahtarını vermesi, buna da milli irade demesi tilkinin kümese nöbetçi kalmasına benzer.  Meşhur bir sorudur: Tilki kümesi iyi tanıyor diye bekçi yapılır mı? Fare mutfakta geziyor diye kedi dışarı atılır mı?  Unutmayalım, yüreğiyle bakamayan yüreklice göremez. Yüreklice göremeyen, yürütmeden duramaz.  Ya yurdum diyeceğiz, ya da yürüten ve yutanları seyredeceğiz. Ya kanun diyeceğiz, ya da kanun kaçaklarının gövde gösterisini izleyeceğiz. Karar ve tercih sizin.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'den Çevre ve Çevreciler İçin Teklif

CHP'den Bomba Seçim Hamlesi!

İstanbul'da CHP'nin 3 Hedefi!
»  ''AKP, Siyasetin Gayrimeşru Çocuğu''
»  Şahin'den Firelerle İlgili Flaş Sözler!
»  'AKP İçinde 50 Makul Şüpheli Var'
»  Mehmet Metiner Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
»  Yeni bir parti daha kuruldu
»  Laleci Vekile Suç Duyurusu
»  CHP’li Haluk Koç'tan Çok Sert Açıklama
»  Baykal: Bu Cumhuriyet nefreti ne?
»  Bahçeli'den O Vekil'e Sert Yanıt!
»  Kılıçdaroğlu Mezata Girdi,Balık Sattı!
»  HDP'den Sürprizlerle Dolu Aday Listesi
»  "Ben Kemal Kılıçdaroğlu...""
»  AKP'den Gayrimüslim Açılımı!
»  "Örtülü ödeneği hâlâ Erdoğan kullanıyor"
»  Fotokopisi Bile Rüküş Başbakan..
»  Sonar'ın Seçim Anketi AKP'yi Eritti!
»  'Erdoğan'ı Haber Yapmayın'!
»  Emine Ülker Tarhan'dan Şok İddia!
»  HDP'den Seçimleri Boykot Çağrısı
»  'Gül Ve Arınç'ı Partimizde İstemiyoruz'
»  Oktay Vural'dan Kardan Adamlı Şov!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.