Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli'den Seçimli Kurultay Kararı!
Bahçeli den Seçimli Kurultay Kararı!
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır" dedi.
 
24.5.2016 - 18:08

MHP'li muhalifler, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasıyla ilgili olarak ilk değerlendirmelerini yaptılar. CNN Türk canlı yayınına bağlanan genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, "Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın kararına saygı duyacağını söylemişti" derken, 'olağanüstü kurultayın önünde hiçbir engel kalmadığını' ifade eden Koray Aydın, "Elini taşın altına koyan insanların hak mücadelesi hukuki sonla neticelendi" diye konuştu.

Yargıtay 18. Hukuku Dairesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırdı. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kurultay kararını oy birliğiyle onadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, MHP'de seçimli kurultay yapılacağını açıkladı.

MHP'li muhaliflerin konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalar şöyle:

Koray Aydın: Hak mücadelesi hukuki sonla neticelendi


Tahmin ediyordum. İki kere ikinin dört ettiği gibi bir konuydu. Hukuk işledi, Yargıtay onadı. Bu Türkiye’de demokratik yollardan bir parti içindeki hak arayışının, MHP delegasyonunun cesaretle, yürekle, imanla elini taşın altına koyan insanların hak mücadelesi hukuki sonla neticelendi. Ümit ediyorum, diğer partilere de örnek olacaktır. Var olan siyasi partiler yasasını değiştirip atmadan, onu demokratik normlara kavuşturmadan Türkiye’de siyasetin sağlıklı bir zeminde olamayacağını düşünüyorum. Sadece MHP’yi ilgilendiren bir konu olarak görmüyorum. Siyasetin nasıl tıkandığını, geriye doğru patinaj yaptığını görüyoruz.

Türkiye’de artık neredeyse tek adam diktatoryasına dönmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümdarlığı kırmak, dünyada var olan demokratik normlara sahip olmak için Türkiye bir fırsat yakaladı. Bu kararın Türkiye’nin yeniden biçimlenmesine, şekillenmesine, Türk siyasi hayatının yeni bir heyecana kavuşacağını düşünüyorum.


Ümit Özdağ: En önemli engellerden birisi kalkmış oldu


Yargıtay’dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultayın kısa zamanda ve demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde MHP’nin geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başladı. İnşallah yanılmam ve kısa zaman içinde kurultay gerçekleşir. Bu aynı zamanda Türkiye’de hukuk için de büyük bir başarı kabul edilmesi gereken bir karardır.

Bu sürecin nasıl Saray tarafından, hükümet tarafından siyasallaştırılmak istendiğini yaşadık. Yine yargı üzerinden yasadışı baskıların oluşturulmaya çalışıldığını gördük. Bütün Türkiye Yargıtay’dan çıkacak kararı bekliyordu. Nihayet karar bu şekilde çıktı. İnşallah daha sonrası daha güzel olur. MHP kurultayı 5,5 – 6 aydan beri devam eden bir süreç, bu süreç içindeki bütün olumsuzluklara rağmen kurultay süreci yine olabildiğince karşılıklı saygı ve tarafların hukukunu kabul etme çerçevesinde gerçekleşti.

Bütün sıkıntılara rağmen, çok büyütülmemesi gereken kırgınlıklar olabilir. Aşılmıştır, üzerinde fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Türkiye’de hâkimler olduğunu gördük. Özellikle Ergenekon adı verilen casusluk operasyonuyla yargı ahlakının, yargı etiğinin, hukuk devletinin yıkılma sürecine rağmen buna direnen hukukçular olduğunu görmek çok güzel.


Sinan Oğan: 19 Haziran'da toplanıyoruz


Bu defa artık gerçekten galiba gidiyoruz. Olacak şey bellidir. Çağrı Heyeti zaten görevlendirilmişti. En kısa sürede toplanacaktır. Bizler de resmi davetli statüsünde olduğumuz için. Bizler de destek vereceğiz. Çağrı heyeti 15 Mayıs öncesinde olduğu gibi tekrar yapacak. 19 Haziran gibi tahmini bir tarih olarak ifade veriyorum. 3 hafta içinde ümit ediyorum, gerçekleştireceğiz.

 Bundan sonra, önümüzde de bu süreci götüreceğiz. Zaman zaman fikir ayrılıkları olabilir. Esas olan ülkücü hareketin selametidir, geleceğidir. Söz konusu ülkücü hareketle ufak fikir ayrılıklarının bence hiçbir önemi olmayacaktır. Bu süreci kontrollü bir şekilde götüreceğiz.

Sayın Genel Başkan, “Yargıtay’dan çıkacak karara saygı duyacağız” demişti. Biz ülkücü hareketin genel başkanının kararının arkasında olduğu kanaatindeyiz. Bundan sonra iş 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin belirlediği 3 kişilik çağrı heyetindedir.

Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi: Onama kararıyla bu olağanüstü kurultay kesinleşmiştir

Bugüne kadar bize yansıyan bir bilgi yok. Meral Akşener’in disipline sevk edileceği söylendi ama herhangi bir disiplin soruşturması olsaydı bize tebligat yapılması gerekirdi. Kararlar savaşına dönüştü. Yargıtay’ın verdiği karar final karar.

Yargıtay’a yapılan başvuruyla herhangi bir hukuki ya da fiili bağ yoktur. Onama kararıyla bu karar kesinleşmiştir. Kesin bir karardır. İnfazı yapılabilir.

Olağanüstü kongrelerde genel başkan ve organ seçim yapılamaz deniyor. Bu Siyasi Partiler Kanunu’na aykırıdır. Tüzüğün bu maddesini değiştirmek üzere yola çıktık.

Bahçeli de MHP'de seçimli kurultay çağrısı yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da,Yargıtay 18. Hukuku Dairesi'nin Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasına ilişkin açıklama yaptı.

"MHP, Yargı kararlarına her zaman saygılıdır" diyen Yalçın, "Ancak bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır" dedi. "

Yalçın, "Tüzük kongresi değil, genel başkanlık seçim kongresi" vurgusu yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yargıtay'dan Flaş MHP Kararı

İşte AKP'nin Yeni 'A' Takımı

Kılıçdaroğlu'undan Zehir Zemberek Sözler
»  Yıldırım'ı Karşılama Kuyruğu
»  ''Yolumuz Erdoğan'ın Yolu''
»  Milli Eğitim Bakanı Yine Değişti
»  Binali Yıldırım Koltuğunu Kime Bıraktı?
»  Kimler Gitti,Kimler Geldi?
»  Yeni Hükümetin Tek Kadın Bakanı!
»  Flaş... Yeni Bakanlar Kurulu Açıklandı
»  "Başkanlık Sistemi Dibi Görünmeyen Kuyu"
»  Nusaybin’de Saldırı: 1’i Ağır 4 Yaralı
»  "Erkeğin Kadınla Tokalaşması Haramdır"
»  Barzani: Kürdistan Artık Kurulmalı
»  Erdoğan,Davutoğlu'na Bakın NelerSöylemiş
»  Ankara Kulislerinde Bakan Toto!
»  Kılıçdaroğlu'nun Yeğen Acısı
»  Sur'de HDP Heyetine Tepki
»  TFMD'den Kılıçdaroğlu'na Davet
»  Merkel Ne Demek İstedi?
»  HDP Mitingine Müdahale
»  Ankara'da Hareketli Saatler
»  İş Adamı İbrahim Bodur Hayatını Kaybetti
»  Erdoğan'dan Dünyaya İnsani Mesaj
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.