Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3157
EURO
35,1213
IMKB
9,058
ALTIN
2.292,730
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bakan Soylu: Bunun Adı Devrimdir
Bakan Soylu: Bunun Adı Devrimdir
 
Bakan Soylu: Bunun adı devrimdir ve sahibi Tayyip Erdoğan'dır "Oyunu bozduğumuz, akışı tersine döndürdüğümüz bir tabloyla karşı karşıyayız"
 
16.9.2022 - 00:38

"Dünyada sesi çıkmayan bir Batı var. Bize şunu yapmaya çalışıyorlar. Ya bizi bir mezhep çatışması içine sokmaya çalışıyorlar. İslam'ı hedef alarak bizim her birimizi farklı alanlara savurmaya çalışıyorlar. Bunun için de birçok aparat üretiyorlar. Boş durmuyorlar. Pakistan'a sel oldu. 3 aydır yağmurlar yağıyor. Dünyada bu işe ses çıkaran ve yardım eden tek ülke var o da Türkiye. Lübnan tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Oraya elini uzatan, sömürmeyen istismar etmeyen bir ülke var o da Türkiye. Arkadaşlarımız iki hafta önce oraya gittiler. Oradakiler diyorlar ki denizin karşısında bir hayırlar ülkesi var, onlar bizim kardeşlerimiz. Denizin karşısında bütün ümmeti gözeten bir lider var Recep Tayyip Erdoğan, Allah onlardan razı olsun."

"İstedikleri zaman devreye girdiler; zihinlerimizi köreltmeye çalıştılar"
Ülkenin gelişmesini istemeyenlerin insanların heyecanını kırdığını, ürküttüğünü, farklılaştırdığını anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"İstedikleri zaman devreye girdiler. Zihinlerimizi köreltmeye çalıştılar. Bizim bu ülkeyi yönetemeyeceğimizi, zenginliklerimizin bize fazla olduğunu sürekli kafamıza çaldılar. Bu oyunu birisinin bozması lazımdı. Bozmak istedi Adnan Menderes, bedelini canıyla ödedi. Ondan sonra kim geldiyse bozmak istedi ama Amerika başta olmak üzere onun kuyruğundaki Avrupa ile birlikte etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya sözümüzü etmemizi istemediler. Darbelerin arkasında Amerika'nın olduğunu herhalde öteki dünyaya gittiğimize söylememizin bir anlamı olmayacak. Yıllarca bizi 2 bin-2 bin 500 dolarlık kişi başına gelir seviyesinde tutanlara karşı ilk kez kafa tutuyoruz. İlk kez kendi içimizdeki gayrılıkları ortadan kaldıracak fırsat yakaladık. İlk kez Amerika'yı, Avrupa'yı böyle yakaladık. İlk kez onları vizyonsuz ve lidersiz yakaladık. İlk kez birbirine düşmüş ne yapacaklarını şaşırmış halde yakaladık. Yüz yıllık planlar yapan Avrupa, bu kışın doğal gazın planını yapamıyor. Hiç merak etmeyin bunların hiçbiri Türkiye'ye tahıl koridorunu açması için gelmezler ama Amerika bunu çözemedi."

"Herkes kendini ifade edebiliyor"
Bizi birbirimize düşürecekler. Bütün Müslüman coğrafyayı mağdur edecekler, kendi derdi içinde kavrulmasını sağlayacaklar, vur patlasın çal oynasın devam edecekler. Bunu değiştirecek dünyada tek ülke var. Bu tabloda ilk kez bir fırsat elimize geldi. Yüksek, orta ve düşük ülkeler var. Düşük ve orta ülkelerin bir tek umudu var o da Türkiye. 21. asra girerken eksiklerimiz var. Geçmişin hepsine kabahat bulmanın bir anlamı yok. Onlar da yapmak istemişlerdir. Rahmetli Demirel'in eşine saldırmadılar mı? Erbakan hoca, Libya'ya gitti oradaki misafirlikte bir çadırda bulundu diye bunu dünyanın en büyük rejim meselesi haline getirmediler mi? 6 ayda bir Hürriyet gazetesinde Adnan Menderes'in idamlık fotoğraflarını yayınlayıp, bu memleketin evlatlarını 'sakın ha bizim dışımızda bir yolculuk yaparsanız bedelini ödersiniz' diye korkutmadılar mı? Tayyip Erdoğan her adım attığında sonu Adnan Menderes'e benzeyebilir diye Avrupa'dan Amerika'dan, Türkiye'deki distribütörlerinden tehdit etmediler mi?

Şimdi herkes kendini ifade edebiliyor. Daha önemlisi var, bizi birbirimize düşürebilecek fırsatı bulamıyorlar. Amerika tarihinin terör örgütüne en büyük yardımını yapıyor. Son 3 yılda 2 milyar dolar Amerika Senatosu'ndan çıkarıldı PYD'ye ve PKK'ya. Bundan bir tanesini biz yapalım. Dünyanın her tarafında bizi çarmıha gererler. Uyduruk yıldızlarıyla beraber terör örgütünün mensuplarını ziyaret ediyorlar, onlara taziyede bulunuyorlar sonra da Amerikan büyükelçiliği bizim evlatlarımız şehit olduğunda dostlar alışverişte görsün diye güya bizim için de taziye yayınlıyor. Her zaman uyguladıkları iki yüzlü bir politika. İstedikleri gibi bizi yönetebileceklerini düşünüyorlar. Türkiye bu oyunu bozdu." ifadelerini kullandı.

"Oyunu bozduğumuz, akışı tersine döndürdüğümüz bir tabloyla karşı karşıyayız"
Türkiye'nin son 20 yılda hem geçmiş yıllarda yaşatılan altyapı yatırım açığını kapattığını hem de 21. asrın altyapısını yaptığını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akşam eve gittiğimizde siyaset konuşulurdu. 'Bu insanlar neden geliyor' denilirdi. Doğu'da ve Güneydoğu'da yol, okul, havalimanı, hastane, doktor, öğretmen, iş yok. Hiçbir şey yok. Ne yapacak insanlar, nerede hayatlarına devam edecekler? Şimdi Allah'a hamdolsun. Geçen hafta Ömerli ve Dargeçit'teydim. Ömerli ilk kez nüfusunu büyütmeye başlamış ve dışardan göç alıyor. Az önce Valimiz söyledi 4 milyar lira buraya okul yatırımı yapılacak. Spor sahaları var. Ülkemizin 81 ilinde üniversite var. Havalimanları var. İnsanlar Hakkari'den ve Şırnak'tan giderken, Hakkari'ye ve Şırnak'a profesörler gidiyor. Oyunu bozduğumuz, akışı tersine döndürdüğümüz bir tabloyla karşı karşıyayız. Bunun adı devrimdir ve bunun sahibi Tayyip Erdoğan'dır. Bizim onu yalnız bıraktığımız zamanlar oldu. Allah'a sığındı ve dünyada Anadolu'nun bir yükümlülüğü olduğuna inanarak yoluna devam etti. Milletine inandı ve güvendi.

Bugün insanlar Kürtlüğüyle, Müslümanlığıyla, bu ülkenin vatandaşı olmasıyla gurur duysun. Bunda ne var. Eğer bunlara bir takım engeller koyarsan bunlarla meşgul olursun. Uçak, otomobil yapamazsın, savunma sanayini yüzde 20'den yüzde 80 yapamazsın. Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi bu kavganın ortasından çekti ve dünyayla nasıl rekabet edilebileceğini ortaya koydu. Bize, 'siz beceremezsiniz' diyenlere, biz bugün başarıyoruz ve bizim dünyaya söyleyecek sözümüz var diyoruz. Hepsi Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın bitebilmesi için Tayyip Erdoğan'ın ayağına gelecek. Eğer ayakta durmasaydık, 17-25 Aralık'a, Gezi olaylarına, 15 Temmuz'a, ekonomik saldırılara teslim olsaydık kimse Türkiye'nin tarafından geçmez, bizi etrafımızdaki istikrarsızlığın bir parçası haline getirirlerdi. Bugün biz etrafımızdaki coğrafyayla dünyayı istikrarlı yapmaya çalışan bir ülkenin anlayışı içinde olmaya çalışıyoruz."

"Hangi çocuk üniversiteye gitmek, anne babasına hayırlı evlat olmak istemez?"
Hakkari'de 2016-2019 yılları arasında tıp fakültesini kazanan hiçbir öğrencinin olmadığını aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Hangi çocuk üniversiteye gitmek, anne babasına hayırlı evlat olmak istemez? Geçen yıl 19, bu yıl 26 evladımız Hakkari'de tıp fakültesi kazandı. Bu sayı Van'da daha yükseldi. Hacıbekir Mahallesi'ne gittiğimizde Gençlik Kültür Merkezinde çocukların bir tek derdi var, kitapların başında geleceğini aramaya çalışıyor. FETÖ, İslam'ı başkalaştırmak için, DEAŞ, Müslümanlığı başka bir noktaya çekebilmek için, PKK, İslam'ın miğferi olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu karakterini ortadan kaldırabilmek için Amerika tarafından icat edilmiştir. Bu oyunu Tayyip Erdoğan bozmuştur. 20 asırda Türkiye'nin hangi oyunlarla karşı karşıya kaldığını iyi analiz etmiştir. Hangi riskleri alabileceğini, sırtını kime dayayabileceğini, kime teslim olacağını iyi bir şekilde değerlendirmiştir. Cumhuriyet'in ikinci asrından başlayan bu yükselişi gençlerimiz inşallah daha iyi notaya alır götürür. Ben Avrupa'nın demokrasisini biliyorum. Onlar bizim yanımızdan dahi geçemezler. Suriye'de insanlar katledilirken bir tek ülkenin sesi çıktı o da burası. Daha yeni başladık ve göreceksiniz Allah da nasip edecek Türkiye çok büyük yükselişler yaşayacak. Bize inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Dünyanın dönem dönem karmaşıklıkları olabilir. Pandemi, Ukrayna-Rusya savaşı hiçbirimizin hesap ettiği bir şey değildi. İhracatımızın çıktığı nokta bellidir, Türkiye üst üste büyümeye devam etmektedir ve edecektir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Azerbaycan: 400 Ermeni Askeri Öldürüldü

Başakşehir Fiorentina'yı Rahat Geçti 3-0

Bakandan Asgari Ücretle Ev Alma Formulü!
»  En Çok Ruslar Konut Satın Aldı!
»  Mehmet Şimşek Bakanı Tekinine Ne dedi?
»  AK Parti'de Mansur Yavaş Tedirginiği
»  Vize Krizine Çözüm Hamlesi
»  Akşener’in Adayı Kılıçdaroğlu İddiası
»  17 Üniversiteye Yeni Rektör Atandı
»  İmamoğlu'ndan Halk Ekmek Talimatı
»  Erdoğan ABD’ye Gidiyor
»  Erdoğan Tunç Soyer'i Hedef Aldı
»  Sosyal Konut Hamlesine Rekor Başvuru
»  Erdoğan'dan Altılı Masa Talimatı
»  Azerbaycan'a Taziye Mesajları
»  Ege'de Düzensiz Göçmenlere Yunan Zulümü
»  Kılıçdaroğlu:Tek Limanım Halkımdır
»  Yoksul ve Dar Gelirliye Konut Müjdesi
»  Kılıçdaroğlu: Bunların Tamamı Safsata
»  Mahrem Yapılanmalara Göz Açtırılmıyor
»  Doktor Randevuları Artık Kotalı
»  Altılı Masanın Mutfağında Neler Oluyor?
»  Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma
»  Barış Yarkadaş’tan Ekremİmamoğlu Bombası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.