Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2169
EURO
45,2700
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.328,410
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Barzani SınırlarıTeslim Etmeyi Reddetti
Barzani SınırlarıTeslim Etmeyi Reddetti
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak'ın sınır kapılarını merkezi yönetime teslim etme talebini kabul etmediğini açıkladı.
 
29.9.2017 - 16:47

IKBY, Bağdat yönetiminin, Irak'ın sınır kapılarını ve uluslararası uçuşları devretme yönündeki çağrısını reddetti.

Irak Başbakanı İbadi, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde IKBY'nin tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını söylemişti.

Ankara ve Tahran'ın desteğini alan Bağdat hükümeti, Iraklı Kürtlere referandum sonucunu iptal etmeleri çağrısı yapmış, aksi takdirde yaptırımlar, uluslararası izolasyon ve belki de askeri müdahaleyle karşılaşacağını belirtmişti.

İbadi, düzenlediği basın toplantısında, "Referandumun tüm Irak ve IKBY'ye olumsuz etkileri olacak. Bu tek taraflı bir adımdı, bununla ortaklık anlayışıyla ve uluslararası irade dinlenmedi. Irak'ın birliği ve egemenliğinden asla taviz vermeyeceğiz. Referandumun sonucuyla ilgili müzakerelerde bulunmayacağız" diye konuşmuştu.


Öte yandan, AFP haber ajansına konuşan Erbil Uluslararası Havaalanı Direktörü Talar Saleh, Kürt yetkililerin Bağdat'ın havaalanını merkezi hükümete teslim etme talebini nasıl karşılayacakları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

"İRAN'DAN KUZEY IRAK YASAĞI"

Öte yandan, Tahran yönetimi İranlı şirketlerin Kuzey Irak'tan petrol ürünleri taşımasına geçici olarak yasak koyduğunu açıkladı.

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, İran Karayolu Taşımacılık ve Yol Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanan kararda, "IKBY'den veya IKBY'ye yönelik her türlü petrol ürününün taşımacılığı ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır." denildi.

Bölgede yaşanan gelişmeler ve İran İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Güvenliği Başkanlığı'nın duyurularına dayanarak alındığı belirtilen kararda, "Taşımacılık şirketlerinin, IKBY'ye yönelik yakıt ürünlerini taşımaktan imtina etmeleri önemle duyurulur. Bu yasakla ilgili her türlü ihlal taşıyıcı firmanın sorumluğunda olacaktır." ifadelerine yer verildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gökçek'ten İddialara Videolu Yanıt

Dünya Erdoğan'ın Sözlerini Konulşuyor!

Kritik Görüşme, Önemli Açıklamalar
»  Mevlüt Uysal İBB'nin Yeni Başkanı!
»  Ve AK Parti Mevlüt Uysal'ı Açıkadı
»  Kaset Komplosu Soruşturmas Tamamlandı
»  İkinci Telekinezi Kurbanları!
»  Baykal'dan IKYB Referandumu Yorumu
»  Belediyelere Operasyon Beklentisi
»  Erbil Ve Süleymani'ye Uçuşlar Duruyor
»  İstanbul Yine Göle Döndü
»  Dışişleri'nden Flaş Uyarı
»  Akşener'in Partisinde Sürpriz Kurucular
»  Sözde Referandumun Sonucu Açıklandı
»  Dünyada Üretilen Balın Yüzde 30'u Sahte
»  CHP'de ilk Hedef Yerel Seçim
»  "Barzani Yiyecek Bulamayacak"
»  Gökçek'e'100 yıl' Göndermesi
»  Erdoğan’a ‘Nobel Barış Ödülü’ teklifi
»  Twitter'dan 280 Karakter Sürprizi
»  "Halkın iradesine Saygı Gösterin"
»  Avrupa'da Kartal'a Yan Bakımıyor 2-0
»  İşte CHP'nin İstanbul Adayı
»  Yargıtay'dan Emsal Bylock Kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.