Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5862
EURO
34,8456
IMKB
9.648,000
ALTIN
2.497,260
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Başbuğ: Biz de darbe mağduruyuz
Başbuğ: Biz de darbe mağduruyuz
 
ANTALYA’da kitap fuarına katılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) kurulan komploların kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkartılması için TBMM’yi göreve çağırdı. "Bir komisyon kurulup üzerine gidilmelidir" diyen Başbuğ, kendisinin de darbe mağduru olduğunu söyledi.
 
21.9.2014 - 17:04

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği 5’inci Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’na katıldı. Kitabını imzalayan İlker Başbuğ’a eşi Sevil Başbuş eşlik ederken ziyaretçileri arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’da vardı. Burdur’daki programının ardından İlker Başbuğ’u görmek için Antalya’ya geldiğini söyleyen Feyzioğlu, eski Genelkurmay Başkanı ile bir süre sohbet etti. İlker Başbuğ son kitabı ‘Suçlamalara karşı gerçekler’ isimli kitabı hakkında bilgi verdi. İmzanın ardından Cam Piramit’te konferansa katılan İlker Başbuğ ‘Balyoz’ ve ‘Ergenekon’ davalarını değerlendirdi. Davaları komplo olarak değerlendiren Başbuğ, yeniden yargılanırken kumpası gerçekleştirenlerin de bulunup yargılanmasını istedi. Bu konuda TBMM’ye büyük görev düştüğünü belirten İlker Başbuğ şunları söyledi:

"Bu komploları çözmek kolay. Bazı çıkış noktaları var. Mesela şuradan gidin; Gölcük’de 2011 Aralık ayında bulunan 5 numaralı hard disk var. Bir asker koymuş oraya. Başka türlü olmaz o iş. Ya şu askeri bulun. Devlet bu askeri bulamaz mı? Bakın bu 5 numaralı hard diski kimin tarafından konulduğu bulunursa bu olaylar çözülür. Bir Danıştay cinayetinin ‘Ergenekon’ ile bağlanması olayı var. Cumhuriyet Gazetesi’ne 3 defa bomba atılıyor. Bir hafta sonra aynı adamlar Danıştay cinayetini işliyor. Bunların üzerinde durun. Bence bu komploları ortaya çıkarmada tali (ikincil) sorumluluk Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aittir. TSK’ya komplo olduğunu herkes kabul ediyor. O zaman kim yaptı. Kimler yaptı bunun ortaya çıkartılması lazım. Bunun da en doğru yolu, mecliste bir araştırma komisyonu kurulmalıdır ve bu konunun üzerine gidilmelidir. O zaman söylenenlerin samimi olduğuna inanabiliriz."

YENİDEN YARGILANMANIN YANINDA ‘YENİ YARGILAMA’

‘Balyoz’ davasında yeniden yargılanmak ve aklanmak istediklerini de açıklayan Başbuğ konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Yeniden yargılanacağız. Diyoruz ki; ortada bir komplo var. Komplolar olduysa kumpaslar var. Bunlar kime yapıldı, bize yapıldı. Biz de o zaman komploların kumpasların mağduruyuz. Bugünün deyimiyle biz de darbe mağduruyuz şu anda. O zaman biz de yeniden yargılanacağız da, peki bize karşı bu kumpasları, komploları kuranlar yargılanmayacaklar mı? Esasında onların yargılanması gerekir. Türkiye’de adalet varsa bu dosyalara bakan mahkemeler kısa bir sürede kararını vermesi lazım. Aklanmak için hukuki süreçten geçmek durumundayız. Yeniden yargılamayı yapın ama yeni bir süreci daha açın. Adil bir şekilde, bizlere yapılanlar onlara yapılmasın. Adalet işlesin. Ama bu kumpasları komploları kuranlar da hesap versin. Yeniden yargılanmanın yanında yeni yargılama da istiyoruz."
hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Suruç'ta taş yağmuru

Başkonsolos, yaşadıklarını anlattı

Şamil Tayyar: Bu CİA'nın bir hamlesidir!
»  Dünya basını böyle duyurdu...
»  Başkonsolos'u alnından öptü
»  Davutoğlu'na tebrik telefonu!
»  Arınç: MİT'e madalya takılması lazım
»  Erdoğan:Başarılı bir kurtarma opersyonu
»  Serbest kalan 49 Türk Urfa'da
»  Kurban derisinde flaş karar!
»  Davutoğlu'ndan 'gözün aydın'twett'i!
»  Flaş.. 49 rehine serbest bırakıldı
»  Gazi binbaşı 'Gaziler Günü'nde patladı!
»  Eskişehir'e Gençler şoku, 0-2
»  CHP'den hükümete destek!
»  Yahudi karşıtı pankarta soruşturma
»  FLAŞ.. SURUÇ'A SURİYELİ AKINI
»  100 bin dolar'a Türk vatandaşlığı!
»  ÇELİK:'Partime de Ankara'ya da küsmedim'
»  Operasyon gibi değişiklik!
»  Yargıtay'dan tarihi karar!
»  Erdoğan'ı Kanuni'ye benzetme cezası!
»  Gökçek'ten CHP'li Nazlıaka'ya şok!
»  Gül, yeni parti'yle dönüyor iddiası!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.