Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3752
EURO
34,9699
IMKB
9,075
ALTIN
2.325,650
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bayram Coronavirüs'ü Unutturdu
Bayram Coronavirüs ü Unutturdu
 
Koronavirüs gölgesinde Kurban Bayramı’nın ilk günü: Yine hijyen kurallarına uyulmadı. Kaçak kesim yapıldı. Sosyal mesafe ve maske kuralı dikkate alınmadı. Kurbanlıklar kaçtı, kovalamacalar yaşandı.
 
1.8.2020 - 08:15

Kurban Bayramı’nın koronavirüs salgını etkisinde gerçekleşen ilk günü geride kaldı. Kurban pazarlarında “maske - mesafe - hijyen” uyarıları hiçe sayıldı. Pazarlarda belediyelerin ücretsiz maske dağıtmasına karşın çoğu yurttaş maske takmadı.

Kesim alanlarında oluşan kalabalıklarla mesafe hiçe sayıldı. Satıcılar “Salgından endişe etmiyor musunuz” sorusuna “Bizim en büyük salgınımız ekonomik kriz” yanıtı verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, belediyelere ait pazarlarda yurttaşlara ücretsiz maske dağıtımı, dezenfektan verildi, çay dağıtıldı. Pazar çevrelerinde de polisler, sağlıkçılar ve zabıtalar nöbet tuttu.

‘POLİS GELİRSE MASKE TAKARIZ’
Alınan önlemlere karşın pazar içerisinde yetkililerin yaptığı “maske - mesafa - hijyen” uyarılarına uyulmadı. Yurttaşların çoğu maske takmazken, kesimden sorumlu satıcıların da maske kullanmadığı görüldü. “Neden maske takmıyorsunuz” sorusunu yurttaşlar; “Vardı, unuttum”, “Maske dağıtmadılar, olsa takardık”, “Açık havadayız, ne gerek var”, “Polis gelirse takarız” diye yanıtladı. Maskeli kesim yapanların ise kirli maskelerini değiştirmeden çalışmaya devam etmeleri dikkat çekti.

‘KORONA YOK, KRİZ VAR’
Pazarlar sağlıkla birlikte ekonomiyi de vurdu. Bazı satıcılar, ellerindeki büyükbaşları bayramın ilk gününden bitirmenin mutluluğunu yaşarken çoğu satıcı, koronavirüs salgın nedeniyle hayvanların ellerinde kaldığını söyledi. Satışlarını geçen yılla kıyaslayan bir satıcı, “Geçen yıl daha çok satış yapıyorduk. Hayvanların yüzde 90’ını bitirmiştik. Şimdi hayvanların yarısından fazlası elimizde kaldı. 160 hayvanın 140’ı daha elimizde duruyor” dedi. Fiyatlara ilişkin de bilgi veren satıcı, “Küçükbaşı 700’e kadar veriyoruz. Büyükbaşta da 11 bin - 12 bin lira civarında veriyoruz. Alan yok diye büyükbaşı 5 binden bile verelim dedik. Yine ilgilenen olmadı” ifadelerini kullandı. Maske takmayan satıcı, “Salgından endişelenmiyor musunuz” sorusuna “Burada salgından kimse korkmuyor. Bizim en büyük salgınımız ekonomik kriz” yanıtını verdi.

‘DESTEK İSTİYORUZ’
Pazarda ellerindeki hayvanı satamamaktan yakınan Ali Haydar, durumunu “Çiftçiler aç. Hayvanı ucuza veriyoruz yine yüzüne bakan olmuyor. Yem parası tavan yapmış. Ne yapacağız bilmiyoruz? Destek istiyoruz” sözleriyle anlattı. Bir başka satıcı Bayram Polat da yaşadığı sıkıntıyı “Satışlardan memnun değilim. Mal ucuz gidiyor. 12 bin liralık mal 9 bin liraya gidiyor. Şikâyetçiyiz” ifadeleriyle anlattı.

MESAFE DE YOK HİJYEN DE
Pazarlarda sosyal mesafe de hiçe sayıldı. Özellikle kesim alanlarında bekleyen insanların yığılma yaptığı görüldü. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanan kurban pazarlığındaki “tokalaşma geleneği” de yasak dinlemeden devam etti.


GELİŞİGÜZEL KESİM
Kaçak kesim alanlarından biri de İstanbul Altınşehir’di. Yurttaşlar buldukları boş alanlarda gelişigüzel kesim yaptılar. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı’nda, bir satıcı, kurbanlıkları yol kenarında sergilerken kesimi de hiçbir önlemin uygulanmadığı boş bir arazide yaptı. Zabıta ekipleri, satıcı hakkında tutanak tuttu.

YOLLAR BOŞ KALDI
Kurban Bayramı’nın birinci gününde İstanbul’da normalde yaşanan trafik yoğunluğunun aksine yollar boş kaldı. Yurttaşların tatillerini İstanbul dışında geçirmesiyle araç trafiğinden eser kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre saat 12.00 sıralarında trafik yoğunluğunun yüzde 8 olduğu görüldü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti

AKP’li Bir Vekilde Daha Corona Çıktı

Sivas'ta Eski Damat Dehşeti, 4 Ölü
»  Çeyrek Altın Asrari Ücreti Eritti
»  İstanbulda Toplu Ulaşım 4 Gün Ücretsiz
»  Kabe'de Sosyal Mesafeli Tavaf Dönemi
»  Bilezikten Yarım Gram Altına!
»  TSK'dan Rutin Dışı Atatürk Paylaşımı
»  Köprü ve Otoyollarr Bayramda Ücretsiz
»  Akara'da Plazada Korkutan Yangın
»  Pınar'ın Katiline Boşanma Davası
»  Çalışan Anneler İçin Yeni Düzenleme
»  Whatsapp'a yeni bir özellik geldi!
»  Ayasofya'da 86 Yıl Sonra İlk Namaz
»  Eskişehir'de Korkutan Deprem
»  Gülistan İçin Göl Boşaltılıyor
»  Anne Katilinden Kan Donduran İfadeler
»  Kolombiya’da Bir Bakkala Köpek Çırak
»  Ankara'da Feci Kaza,2Ölü 3 Yaralı
»   arkan'dan Çok Sert Pınar Paylaşımı
»  2 Askerimiz Şehit Oldu
»  Antalya Sıcaktan Kavrulacak
»  Muş'ta Kadın Cinayeti
»  Yavaş’tan Ankaragücü'ne Destek Mesajı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.