Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3768
EURO
35,0120
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beşiktaş Ankaragücü'nü Eli Boş Gönderdi
Beşiktaş Ankaragücü nü Eli Boş Gönderdi
 
Beşiktaş evinde ağırladığı Ankaragücü'nü Salih Uçan ve Aboubakar'ın golleriyle 2-1 yendi. Konuk ekibin tek golü 52. dakikada Ali Sowe'dan geldi.
 
6.3.2023 - 00:18


Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 40'ıncı dakikada Salih Uçan ve 55'inci dakikada Aboubakar kaydetti. Ankaragücü'nün karşılaşmadaki tek golü ise 52'nci dakikada Sowe'den geldi.

Maçtan önemli anlar
8'inci dakikada Salih Uçan'ın kafayla arkaya aşırttığı topla buluşan Aboubakar'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Gökhan meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

9'uncu dakikada kısa paslarla hızla hücuma çıkan Beşiktaş'ta sağ kanatta topla buluşan Onur Bulut ortasını yaptı. Ceza sahası içinde müsait durumdaki Cenk Tosun'un gelişine yaptığı vuruşta kaleci Gökhan gole izin vermedi.


40'ıncı dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Hadziahmetovic ortasını yaptı. Doğrudan kaleye yönelen topu kaleci Gökhan çeldi. Altıpasın sağ çaprazında topu önünde bulan Salih Uçan'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

41'inci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Redmond, çaprazdan hareketlenen Cenk Tosun'u gördü. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Gökhan ayaklarıyla golle izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

52'nci dakikada Ankaragücü eşitliği yakaladı. Cenk Tosun'un kafayla Mert'e vermek istediği top kısa düştü. Malcuit'in yere düşerken ayağına çarpan top kaleci Mert'i geçip sol çapraza doğru açıldı. Sowe, topu boş ağlara gönderdi: 1-1.

55'inci dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Salih Uçan'ın pasıyla topla buluşan Aboubakar, Mujakic'ten sıyrıldıktan sonra yerden köşeye sert vurdu, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1.

83'üncü dakikada sağ kanattan çizgiye inen Chatzigiovannis ortasını yaptı. Emre Kılınç'ın kafa vuruşunda kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.


Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Yeni transferler 11'de
Siyah-beyazlı ekipte, devre arası transfer döneminde kadroya dahil edilen Onur Bulut ve Omar Colley, MKE Ankaragücü maçına ilk 11'de başladı.

Beşiktaş'ın Ankaragücü'nün konuk ettiği karşılaşmada yeni transferler, ilk kez resmi bir karşılaşmada siyah-beyazlı formayı giydi. Devre arası transfer döneminde Kayserispor'dan transfer edilen Onur Bulut ve Sampdoria'dan kadroya dahil edilen Omar Colley, ilk kez bir resmi maçta görev aldı. Yeni transferler geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor mücadelesinde ise statü gereği forma giyememişti.

Öte yandan Gaziantep FK'dan kiralık olarak transfer edilen Alexandru Maxim ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Rumen oyuncu karşılaşmanın 84'üncü dakikasında Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu.

Ayrıca yine devre arasında Konyaspor'dan kadroya dahil edilen Amir Hadziahmetovic de ilk kez iç sahada oynanan bir müsabakada görev aldı.

Savunmada büyük değişiklik
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ankaragücü maçında savunmada 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Valentin Rosier ve Romain Saiss'ın yerine yeni transferler Onur Bulut ve Omar Colley'i ilk 11'de görevlendirdi. Ayrıca sarı kart cezasını çeken Masuaku da formasına Ankaragücü maçıyla yeniden kavuştu.

Yönetim "istifa" protestosu
Karşılaşma öncesinde başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu istifaya davet edildi.

Maç başlamadan önce taraftarlar takımları lehine uzun süre tezahüratlarda bulunurken, tribünlerden başkan Çebi ve yönetim kurulu için istifa sesleri yükseldi. Beşiktaşlı taraftarlar "Yönetim istifa" ve "Başkan olsana, başkan olsana, Trabzon'una başkan olsana" şeklinde bir süre tempo tuttu.

Welinton cezalı
Siyah-beyazlı ekipte Brezilyalı stoper Welinton Souza, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Beşiktaş'ta Ankaragücü karşılaşmasına Cenk Tosun ve Welinton Souza sarı kart sınırında çıkmıştı. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Welinton, uzatma anlarında orta sahada rakibine yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. Bu sezon 4'üncü sarı kartını gören Brezilyalı savunmacı, cezalı duruma düştü. Welinton, Başakşehir karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Liverpool,Manchester United'ı Rezil Etti

Fenerbahçe, Kayseri'de Hata Yapmadı 2-1

FETÖ’yle mücadele ederken iyiydik de..."
»  Ersun Yanal, Galibiyetle Döndü
»  TFF Depremzedeler İçin Omuz Omuza
»  Fenerbahçe Kayseri'yi Mahkemeye Verdi
»  Fenerbahçe Taraftarına Tebligat!
»  Fenerbahçe: Adalet Yoksunu Kara Bir Leke
»  Kayseri'de Fenerbahçe'ye Taraftar Yasağı
»  Alanyaspor’da Ersun Yanal Dönemi
»  Şenol Güneş'ten Bahçeli Yanıtı!
»  Kayserispor'dan Tribün Tepkisine Kınama
»  Dolmabahçe'de Hükümeti Kızdıracak Slogan
»  Fenerbahçe Konyaspor'a Acımadı 4-0
»  F.Bahçe'ye Avrupa Liginde Tanıdık Rakip
»  Trabzon Avrupa'ya Veda Etti 2-0
»  Real Madrid'den Tarihi Geri Dönüş!
»  Futbolda Tansfer Dönemi Uzatıldı
»  Trabzonspor'un Efsanesi HayatınıKaybetti
»  "Fenerbahçelilerden Özür Diliyorum"
»  Arda Turan Teknik Dirtektör Oluyor
»  Birlik Maçının Galibi Trabzonspor
»  TFF,Ligden Çekilmeleri Resmen Kabul Etti
»  Gaziantep FK ligden Çekiliyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.