Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beşiktaş Belediyesine Soruşturma
Beşiktaş Belediyesine Soruşturma
 
İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediyesi hakkında 19 Mayıs'ta ilçede yapılan kutlamalarla ilgili hakkında soruşturma başlattı.
 
20.5.2017 - 19:31

İstanbul Valiliği’nin konu hakkında yaptığı açıklamada Beşiktaş’taki 19 Mayıs kutlamalarına izin verilmediği hatırlatılarak belediyenin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı siyasi bir malzemeye dönüştürdüğü iddia edildi.Açıklamada belediye için “19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma açılmıştır” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği’nden şu açıklama yapıldı:

19 Mayıs törenleri, ülkemizde, istiklal mücadelesinin kahramanı Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve kahraman milletimize yakışır vaziyette, diğer bütün illerimizde olduğu gibi İlimizde de milyonlarca vatandaşımızın katılımıyla, huzur içinde kutlanmıştır. Valilik olarak temel görevimiz, bu kutlamaların kamu düzeni içerisinde, emniyetli ve esenlikli olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı, 19 Mayıs Günü, “Gençlik Festivali” adı altında etkinlik koordine etmiş; fakat etkinliğin yapılması İstanbul Valiliğimizce uygun görülmemiştir. Buna rağmen, Beşiktaş Belediye Başkanlığı bu talebinde ısrarcı olmuş, etkinliği izin almadan gerçekleştirmek istemiştir. Aynı durum Beşiktaş Belediye Başkanı ile, “31 Aralık-1 Ocak Yılbaşı Gecesi” de yaşanmış, gelen istihbaratlar doğrultusunda, günün hassasiyetine binaen yapılan tüm uyarılara rağmen, ilgili Belediye, kamu düzeni ve sorumluluğunu gözetmeksizin, kamu otoriteleriyle işbirliğinden kaçınarak, Ortaköy meydanında, yılbaşı gecesi eğlencesi tertip etmiştir. Söz konusu kişi hangi saiklerden kaynaklandığı kamuoyunca çok iyi bilinen bu tür hareketlere ve toplumumuzun ortak değerlerini istismara her fırsatta tevessül etmekten geri durmamıştır.


Yaşanılan olumsuz olaylardan elde edilen tecrübelerin, ilgili Belediye Başkanlığı’na herhangi bir sonuç üretmediği, 19 Mayıs’taki tutumlarıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Belediye Başkanı halkı tahrik edici gazete ilanlarıyla da, konuyu siyasi bir malzeme aracı haline dönüştürmekten kaçınmamıştır. Beşiktaş Belediye Başkanı’nın, kendisini kanun koyucunun ve kamu düzeninden sorumlu otoritelerin yerine koyarak hareket etmesi kabul edilemez bir davranıştır.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi, İstanbul ilimizin ilçelerinde de etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar, yasal şartlara uygun ve kamu düzenini bozmayacak nitelikteki tüm etkinliklere gerekli izinler verilmiştir. Hatta Beşiktaş Belediye Başkanı’nın bağlı olduğu siyasi parti teşkilatı, 19 Mayıs için, İstanbul Beşiktaş ilçesinde etkinlik gerçekleştirmek için izin talebinde bulunmuş, bu talebe Valiliğimizce olumlu cevap verilmiştir.

Netice olarak, ilgili Belediye Başkanlığı’na, 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma açılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Abdullah Gül'den Flaş Kongre Kararı

ABD: Türkiye Olmazsa IŞİD'i yYnemeyiz

AK Parti'de 100 bin Kişilik Kongre!
»  AK Parti'de bir seçim de 24 Mayıs'ta
»  O Vekiller Maaş Almaya Devam Ediyor!
»  Başkent'in Simgesi Hitit GüneşiTaşınıyo
»  Sincan'da Kırmızı Alarm!
»  Trafik Cezalarında Yeni Dönem
»  CHP'yi Karıştıran Sözler
»  Başbakan Yıldrım'a Yeni Görev!
»  Trump'ın Yüzüne Karşı 'Vururuz' Mesajı!
»  Ukrayna'dan Pasaportsuz Girişe Onay
»  Hanefi Avcı beraat etti
»  "OHAL ne zaman kalkacak?"
»  İnce'den, 'Testi Kırılmadan' Uyarısı
»  "Ziyaretimiz Tarihi Dönüm Noktası"
»  Cumhurbaşkanlığı'ndan Flaş Açıklama
»  Flaş.. Kritik Görüşmeden İlk Açıklamalar
»  Kriti Görüşme Başladı
»  Başbakan Yıldırım'dan Flaş Sözler
»  "Bizim de söyleyeceklerimiz vardır"
»  'OHAL Komisyonu'nun üyeleri belli oldu'
»  Kaçak Fetö'cü 3 Sat Komandosu Yakalandı
»  "Sayın Cumhurbaşkanı Yalnız Değil"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.