Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3771
EURO
34,7609
IMKB
9.985,000
ALTIN
2.436,140
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beşiktaş'tan Kritik Galibiyet
Beşiktaş tan Kritik Galibiyet
 
Ligdeki ilk ve tek yenilgisini 22 Ağustos'ta Fenerbahçe'ye karşı alana Adana Demirspor, Şenol Güneş yönetiminde zirve yarışına yeniden ortak olmak isteyen Beşiktaş'a diş geçiremedi. Gaziantep FK beraberliği ile tökezleyen Beşiktaş, zorlandığı Adana Demirspor karşısında galibiyet elde etmeyi bildi.
 
30.12.2022 - 00:32

Beşiktaş, Adana Demirspor’u Masuaku ile geçti: 1-0

Süper Lig 16. haftasında Adana Demirspor’u ağırlayan Beşiktaş, 1-0’lık galibiyetle ligde iki maç sonra 3 puana ulaştı. İlk ve tek yenilgisini Ağustos ayında Fenerbahçe’ye karşı tadan Adana Demirspor ise, 11 maç sonra yenildi ve ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Maça baskılı başlayan ev sahibi Beşiktaş, sol bek Arthur Masuaku’nun 14. dakikadaki frikik golüyle üstünlüğü yakaladı. Masuaku siyah beyazlı formayla ilk golünü atarken, ilk yarı 1-0’lık skorla sona erdi. İkinci yarıya etkili bir giriş yapan Adana Demirspor, karşılaşmanın 57. dakikasında beraberlik golüne çok yaklaştı.

Konuk ekipte, Henry Onyekuru’nun pasında ceza sahası içinde kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kalan Gulbrandsen, vuruşunda topu auta gönderdi.

Adana Demirspor’un baskısını artırdığı anlarda, Beşiktaş 67. dakikada Wout Weghorst ile golü buldu ancak, Tayfur Bingöl’ün ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle gol iptal edildi.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra, oyuna henüz girmiş olan Adana Demirsporlu Yusuf Sarı, sağ kanattan uzak direğe doğru orta, şut karışımı bir top yolladı. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Weghorst ile kontrataktan tehlike yaratan Beşiktaş, kaleci Ertaç Özbir’e takıldı.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince Beşiktaş mücadeleyi 1-0’lık galibiyetle tamamladı. Siyah beyazlılar bu sonuçla 26 puana ulaştı ve 5. sıraya yükseldi. Adana Demirspor ise, ligde 11 maç sonra yenilerek ligdeki ikinci yenilgisini aldı. Demirspor, 5 Ocak’ta İstanbulspor’u, Beşiktaş ise, 7 Ocak’ta Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, 15. haftadaki Gaziantep FK maçının kadrosuna göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Orta sahada geçen haftaki Necip Uysal ve Atiba Hutchinson ikilisini değiştiren Güneş, iki futbolcunun yerine Josef de Souza ile Salih Uçan’ı görevlendirdi. Defans hattında da değişiklik yapan tecrübeli teknik adam, Umut Meraş’ın yerine Arthur Masuaku’ya forma verdi.

JOSEF KADROYA DÖNDÜ
Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Josef de Souza, Adana Demirspor maçıyla birlikte yeniden orta sahadaki görev bölgesine geçti. Son olarak Galatasaray ile deplasmanda oynanan lig maçında forma giyen Josef, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Serik Belediyespor ve Şanlıurfaspor maçlarının yanı sıra geçen haftaki Gaziantep FK maçında da görev yapmamıştı.

DELE ALLI KULÜBEDE
Beşiktaş’ın İngiliz futbolcusu Dele Alli, Adana Demirspor maçına da yedek kulübesinde başladı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor maçının 29. dakikasında oyundan alınan ve kulübeye gelirken taraftarların protesto ettiği Dele Alli, Galatasaray ve Gaziantep FK maçları sonrası Adana Demirspor maçında da on bir kişilik kadroya giremedi.

TAYYİP TALHA ESKİ TAKIMINA KARŞI
Beşiktaş’ın sezonun başlamasından sonra Adana Demirspor’dan kadrosuna kattığı Tayyip Talha Sanuç, ilk kez eski takımına karşı görev yaptı. Siyah-beyazlı oyuncu, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla ve Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile hasret giderdi. Tayyip Talha, sezonun ilk 5 haftasında Adana Demirspor’da görev yapmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Galatasaray’a “kara gece” göndermesi

Galatasaray Sivas’ta Liderliği Geri Aldı

Karagümrük Trabzon'u Fena Dağıttı 4-1
»  Başakşehir Zirve Takibini Sürdürdü 2-0
»  Ümraniyespor Ankara'da Siftah Yaptı 2-1
»  Fenerbahçe Maç Fazlasıyla Yeniden Lider
»  Adana Demirspor 2-1 Fatih Karagümrük
»  Galatasaray Zirveyi Kaptı 2-1
»  Trabzonspor Lider Fenerbahçe’yi Devirdi!
»  Süper Lig Ekibine Puan Silme Cezası!
»  Karrtal İkinci Yarı Uyandı 4-2
»  Süper Lig Heyeecanı Başlıyor
»  Fatih Terim: Geri Dönebilirim
»  Martinez'in Sevinci Olay Yarattı
»  Macron 'dan Mbappe'ye Teselli
»  Dünyanın En Büyüğü Arjantin!
»  Hırvatistan, Dünya Üçüncüsü!
»  Portekiz'de Bir Devrin Sonu
»  Arjantin'in Rakibi Fransa Oldu
»  Arjantin mi, Hırvatistan mı?
»  MHK'den 3 Hakeme Teklif: Düdüğü Asın!
»   Ronaldo Gözyaşlarıyla Veda Etti
»  Fransa Yarı Finalde
»  Neymar Pele'nin Rekoruna Ortak Oldu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.