Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5972
EURO
34,7297
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.499,090
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Biden Selman’a Yaptırım Uygulamayacak
Biden Selman’a Yaptırım Uygulamayacak
 
ABD'nin açıkladığı Cemal Kaşıkçı raporunda, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı’nın öldürülmesini onayladığı ortaya çıktı. Söz konusu raporun ardından 76 Suudi Arabistan vatandaşı için yaptırım kararı alınırken, ABD Başkanı Biden'ın Prens Selman hakkında yaptırım kararı almayacağı ifade edildi.
 
27.2.2021 - 00:38

The New York Times, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Veliaht Prensi Selman hakkında herhangi bir olumsuz karar almayacağını aktardı.

NYT’nin haberinde, “Biden, Prens Muhammed bin Salman’ı doğrudan cezalandırmanın bedelinin çok ağır olduğuna karar verdi. Biden insan hakları örgütleri ve Demokratları hayal kırıklığına uğrattı” ifadesi kullanıldı.

Biden’a yakın kaynaklar, Selman’a yönelik alınacak herhangi bir yaptırım kararının, Suudi Arabistan’ın terörle mücadele konusunda ABD ile işbirliğine ve İran ile mücadele konusuna zarar verebileceğini söyledi.

ABD’DEN YAPTIRIM KARARI

ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, başta Kaşıkçı cinayeti olmak üzere Suudi yönetimine muhalif kişileri tehdit ettikleri belirlenen 76 Suudi Arabistan vatandaşına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bültende, “ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris yönetimi, korkunç cinayetle ilgili gizliliği kaldırılmış raporu bugün Kongre'ye sundu” ifadeleri yer aldı.

Bültende ayrıca, Başkan Biden'ın direktifleri doğrultusunda ABD hükümetinin, sınırlarının ötesine uzanarak gazetecileri tehdit eden ve hedef alan ülkelere ek yaptırımlar getireceği belirtildi.

“KAŞIKÇI YASAĞI” DEVREDE

Blinken, “Kaşıkçı Yasağı” olarak adlandırılan bir programla yabancı ülkeler adına ülkelerinin dışında muhalifleri tehdit edenlere ABD vizesi verilmesini kısıtlayacaklarını söyleyerek, “ABD Dışişleri Bakanlığı, yabancı ülkeler adına topraklarının dışında, gazetecileri veya diğer çalışanları engellemeye yönelik baskı, takip ve tehdit kullanan kişilere vize sınırlamaları uygulanmasını sağlayacak” dedi.

76 SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞINA VİZE YASAĞI

Kaşıkçı Yasağı kapsamında, Kaşıkçı'nın ölümü dahil yurt dışında muhalifleri ve gazetecileri tehdit ettiğine inanılan 76 Suudi Arabistan vatandaşına vize kısıtlaması getirildi. ABD'nin kendi güvenliği için yabancı ülke adına operasyon yapan kimsenin ülke sınırlarına girmesine izin verilmeyeceği ifade edildi.


Blinken açıklamasında, ABD'nin şahısları kendi topraklarında veya toprakları dışında hedef alan ve insan haklarını engelleyen ülkelerin inceleneceğini belirterek, “Dışişleri Bakanlığı'na bu tarz sınır ötesi aktivitelerde bulunan tüm ülkelerin yıllık olarak hazırlanan İnsan Hakları Konusunda Ülke Raporu'nda yer alması talimatını verdim” dedi.

Blinken basın bildirisinin sonunda, ABD'nin Suudi Arabistan ile olan ilişkisine hala önem verdiğini belirtirken, bu ilişkinin Başkan Biden'ın da belirttiği gibi ABD değerlerini yansıtması gerektiğini söyledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Birçok medya kuruluşunda Riyad yönetimine karşı yazılar kaleme alan muhalif gazetesi Cemal Kaşıkçı, 2018 yılının Ekim ayının ilk günlerinde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitmişti. Evlenmek için belge almak üzere binaya giren Kaşıkçı bir daha binadan çıkmamıştı.

O dönemde hem yerel basın hem de dünya basını İstanbul'da yaşananlara geniş yer ayırmıştı. Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan yönetimi tarafından suikaste kurban gittiği belirtilmişti.


ABD’nin hazırladığı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili raporda, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini onayladığı açıklandı. Raporda, Veliaht Prens Selman’ın, Suudi gazeteciyi “yakalamak veya öldürmek için bir operasyonu onayladığını” ifadeleri yer aldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'den 76 Kişiye "Kaşıkçı" Yaptırımı

Suudiler Kaşıkçı Raprunu Reddetti

ABD'den Ermenistan Açıklaması
»  Paşinyan Muhtıraya Sokakla Yanıt verdi
»  Ermnistn'da Paşinyan-Ordu Gerilimi
»  Ekvador'da Cezaevi İsyanı 50 Mahkum Öldü
»  ABD'de Ölü Sayısı 500 Bin'e Dayandı
»  Esad ve Netanyahu'nun Takas Planı
»  Merkel'in Maske Paniği
»  Fauci Normale Dönüş İçin Tarih Verdi
»  Teksas'lılar İçecek Su Bulamıyor
»  Rusya'da Gündem Putin'in Gayrimeşru Kızı
»  FED Tutanakları Ürküttü
»  Biden'in Trump İsyanı
»  Dubai Emirinin Kızı: Rehin Alındım
»  ABD'de Üçüncü Parti İsteği Artıyor
»  El Turco Hayatını Kaybetti
»  Japonya'da Yüzlerce Yaralı
»  Biden: Trump Aklansa da Suçlu...
»  İran'dan Korkutan Mutasyon Açıklaması
»  Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem
»  Biden'den '2022 'ye Kadar Maske' Uyarısı
»  Myanmar'da Darbecilere Yaptırım Kararı
»  Myanmar Darbeye Karşı Ayakta
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.