Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3279
EURO
35,0469
IMKB
8,984
ALTIN
2.282,880
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Binali Yıldırım: Geçmiş Geçmiştir!
Binali Yıldırım: Geçmiş Geçmiştir!
 
Geçmiş geçmiştir, geçmişi sadece doğru anlamaya çalışmak bizim görevimizdir. Parlamentolar, mahkemeler, tarihçilerin işini asla yapamaz ve tarihi yeniden yazamazlar."
 
28.6.2016 - 00:12

Meclisi'nin çoğunluğunun alınan karar sırasında mecliste bulunmamasını da önemsiyoruz." diyen Yıldırım, "Geçmiş geçmiştir, geçmişi sadece doğru anlamaya çalışmak bizim görevimizdir. Parlamentolar, mahkemeler, tarihçilerin işini asla yapamaz ve tarihi yeniden yazamazlar." diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Etrafımızda her zaman barış, huzur ve istikrarı görmek istiyoruz. Biz sınırlarımızda ne terör, ne tek yanlı oldu bittilere asla rıza göstermeyiz. Türkiye bundan sonra da Suriyehalkının yanında durmaya devam edecektir.
 
Bölgemizde istikrarın tesisi bakımından kilit konumda olan ülkelerden biri de şüohesiz Irak'tır. Dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğünü koruması, dış politikamızın önemli hedeflerinden biridir. Aramızda koparılamaz bağlar bulunan Irak'ın güvenlik ve refahı, Türkiye'ninki kadar önemlidir.
 
Türkiye'nin ne denli kararlılıkla insani vazifeler üstlendiğine her gün şahit oluyorsunuz.
 
Suriye'deki insani krizle mücadele etme yükümlülüğü sadece komşu ülkelere havale edilecek bir iş değildir. Sorumluluk paylaşılması adına atılacak adımlardan biri yeniden yerleştirmedir.
 
2015 Ekim ayında günlük 7 bini bulan Ege'de düzensiz geçiş, son dönemde 50'ye gerilemiştir. Bu çarpıcı azalma eğilimi yaz aylarında da devam ettiği takdirde NATO faaliyetlerinin devamı için operasyonel bir ihtiyaç kalmayacaktır.
 
AB'nin ülkemizdeki Suriyeliler için yardım sağlaması da öngörülmektedir. Ülkemizdeki Suriyelilerin şartlarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.
 
"AB'NİN BU MESAJI İYİ OKUMASI GEREKİR"
 
AB'deki son gelişmelere baktığımızda öne çıkan husulardan biri Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdur. Demokrasi ve milli iradeye saygıyı esas alan bir yönetim olarak bu kararın hayırlı olmasını dilerim. AB için yeni bir dönem başlamıştır. Bu gelişme ilk teşkil etmesi açısından hayati öneme sahiptir. AB'nin önünde cevabı meçhur sorular ve sorunlar olacaktır. Birleşik Krallık AB'ye bir mesaj vermiştir. AB'nin bu mesajı okuması gerekir.
 
Türkiye olarak AB'nin güçlenerek devam etmesinden yanayız. Avrupa'da doğan en büyük risk, milliyetçi ve ırkçı söylemlerin güç kazanma ihtimalidir.
 
Irkçılık, İslam korkusu, İslam karşıtlığı, Avrupa başta olmak üzere bütün insanlık için yeni bir tehdit alanıdır.
 
İnsanlık adına, bütün insani değerleri tehdit eden her türlü aşırılığa karşı uyanık olmak zorundayız.
 
Türkiye, Birleşik Krallık'taki siyasiler tarafından tartışmanın odağına çekilmeye çalışmış ancak ülkemiz vakarlı duruşunu muhafaza etmiştir.
 
Türkiye bir Avrupa devletidir. Avrupa ile bütünleşme sürecinin bir parçasıdır. AB'nin eşit bir üyesi olmak için çalışmalarını sürdürecektir. Öte yandan yakın müteffikimiz ABD'de başkanlık seçim kampanyası devam etmektedir. İslam karşıtı söylemlerden rahatsızlığımızı ifade etmek isteriz.
 
Dünyanın çeşitli köşelerinde giderek artan keskin söylemlerin, hoşgörüsüzlüğün, İslam karşıtlığının yol açtığı sarsıntıları terör olayları olarak görmekteyiz.
 
"GEÇMİŞ GEÇMİŞTİR"
 
Almanya Federal Meclisi'nin aldığı karar ve sonrasında kamuoyunda yer tutan tartışmalar konusunda, Türk-Alman dostluğunun gereği olarak hedeflenenin farkında olduğumuzu en başında açıklıkla dile getirdik. Alman Federal Meclisi'nin çoğunluğunun alınan karar sırasında mecliste bulunmamasını da önemsiyoruz. Geçmiş geçmiştir, geçmişi sadece doğru anlamaya çalışmak bizim görevimizdir. Parlamentolar, mahkemeler, tarihçilerin işini asla yapamaz ve tarihi yeniden yazamazlar.
 
"PKK İLE YPG'NİN KOMUTA YAPILARI BİRDİR"
 
Bugün uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en büyük tehditlerden biri terörizmdir. Türkiye azılı terör örgütleriyle amansız bir mücadele vermektedir.
 
PKK ile YPG'nin komuta yapıları birdir, aynı merkezden yönetilmektedir. Nitekimintihar bombacıları Suriye'de eğitim almaktadır. PKK ve YPG aynı örgüttür, bu gerçeğin bir an önce idrak edilmesini bekliyoruz. Biz mücadelemizi özgürlük ve güvenlik dengelerini gözeterek sürdürmeye devam edeceğiz.
 
Dostlarımızdan terörle mücadelemize samimi desteklerini bekliyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan İsrail ve Rusya Açıklaması

'Erdoğan Putin ile Görüşecek'

Erdoğan O mektupta Neler Yazdı!
»  Rus Basınında Mektup Bombası
»  Erdoğan'dan Putin'e Yeni Mektup
»  İşte İsrail İle Anlaşmanın Detayları!
»  MHP'de 10 Temmuz Bombası
»  Sian Ogan Adaylıktan Çekilecek mi?
»  Protestolar Kılıçdaroğlu'nu Güçlendirdi
»  Gezici'den Erdoğan'ı Kızdıracak Anket
»  Türkiye-İsrail Anlaşmasında 8 Ana Nokta
»  Bitlis'te Bombalı Saldırı,1 Şehit
»  Midyat ve Erciş il Oluyor İddiası!
»  Dağlıca'da Askeri Üsse Saldırı; 1 Şehit
»  İsrail İle yeniden El Ele Kol Kola!
»  Antalya'da YangıOlimpos Tahliye Ediliyor
»  Arınç:Her An Seçim Olabilir!
»  MHP'de7 Farklı Senaryo
»  Oktay Vural Akşener'i Destekleyecek mi?
»  Binali Yıldırım: Vesayetle mücadele etti
»  'Bu Sapıklardan Çocuklarınızı UzaktTtun'
»  F.Bahçe'de Operasyon Başlıyor!
»  Genelkurmay,'Cemaatçi' Diye İşe Almadı!
»  Ankara'da AVM'nin Çatısı Çöktü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.