Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Binali Yıldırım'dan İlk Müjde
Binali Yıldırım dan İlk Müjde
 
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Maltepe'de Kredi Yurtlar Kurumu Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Bayrampaşa'da bir teknoloji üssü kuracaklarını söyleyen Yıldırım, bu teknoloji üssünden de yeni Aziz Sancar'ların, bilim adamlarının ve yeni patent sahiplerinin çıkacağını ifade etti
 
21.2.2019 - 08:23

.
Yurdun konferans salonunda buluştuğu öğrencilere hitap eden Yıldırım, gençlerin kendisinin enerji kaynağı olduğunu söyledi.

Seçim kampanyasını hazırlayan kişilere gençlerle kendisini sık sık buluşturması konusunda talimat verdiğini belirten Yıldırım, “Sizlerle vakit geçirmek, sohbet etmek benim için çok büyük keyif. Sosyal medyada kullandığınız ifadeyle gençler beni 'dürtüyor'.” diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye için gençlerin değerli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Sizler memleketin geleceği için çok önemlisiniz. Düşünün ki bir maraton koşusundayız. Her bir dünya devleti bir koşucu. Türkiye'nin bayrağını elimizden alıp bir sonraki nesle taşıyacak atletler sizlersiniz. Ay yıldızlı bayrağı daha da yukarıya çıkaracak sizlersiniz. Eğer o bayrak düşerse Türkiye düşer. 15 Temmuz gecesi o alçaklar, FETÖ'cüler ne yaptılar? Bayrağı indirmeye, ezanları dindirmeye, ülkemizin istiklalini, istikbalini karartmaya çalıştılar ama o gece gençlere 'asosyal', 'apolitik' diyenler yanıldılar. Çünkü meydanlara en önce gençler indi. Alçaklara hak ettiği dersi en önce siz verdiniz. Ancak bu asil millet bu tehlikeyi gördü ve gereğini yaptı. O geceyi yaşamış biri olarak söylüyorum, o gece arabası kurşunlanmış biri olarak söylüyorum; O gece Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşıdır. Birinci kurtuluş savaşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde gerçekleşmiş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. İkinci kurtuluş savaşı da Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde alçaklara o gece hak ettikleri ders verilerek yapılmıştır.”

“ANA BABALARINIZIN VE ÜLKENİN UMUDUSUNUZ”

İstanbul'da 61 üniversite ve 1 milyon da üniversite öğrencisi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Sizler de farklı şehirlerden İstanbul'a geldiniz, üniversite eğitimi alıyorsunuz, ana babalarınızın ve ülkenin umudusunuz. Kaldığınız yurt 4 bin 800 kişilik. Bir kasaba kadar büyük bir yerde kalıyorsunuz. Şimdi sizden şikayet de dinleyeceğim biliyorum ama şöyle bir 20 yıl öncesine göre durumunuzu kıyasladığımda çok ama çok farklı bir yerdesiniz. Bizim şartlarımız bu kadar güzel değildi. Hayıflanmak için söylemiyorum. Bir gerçeği ifade ediyorum. Z, Y kuşağı dediğimiz gençler bizim dönemimizi bilmiyorlar. O yüzden de zaman zaman bizim konuştuklarımızı anlamakta zorlanıyorsunuz. O zamanlarda yurt bulabilmek için ciddi torpil arıyorduk. Öyle küçük torpil değil, milletvekili seviyesinde. Üstelik odada yer yok. Bir koğuş, onlarca yatak, dolaplar kırık, banyo tuvalet perişan. Şimdi öyle mi? Pırıl pırıl. Binayı gördüm, hakikaten bizim Meclis binasından farkı yok.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK MERKEZİNE MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN İSMİNİ VERECEĞİZ”

Yıldırım, Türkiye'de genç nüfusun fazla olduğunu anımsattı. Gelişmiş ülkelerin en büyük sorununun genç nüfuslarının bulunmaması olduğunu vurgulayan Yıldırım, genç nüfusu "gelecek" olarak tanımladı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse İstanbul'a 12 tane gençlik merkezi kuracaklarını anlatan Yıldırım, “Bu merkezlerin her birinde yurtlar da, başka yaşam alanları da olacak. Sineması, tiyatrosu, vakit geçireceğiniz bir külliye şeklinde olacak. Maltepe'de de bir tane kuruyoruz. Bu gençlik merkezine Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini vereceğiz. Gençleri en iyi anlayan ve genç yaşında bedel ödeyen insandı. Mekanı cennet olsun. Bayrak, devlet, millet, vatan sevgisiyle ömrünü mücadele ederek geçiren Muhsin Yazıcıoğlu ismini gençlerle birlikte yaşatacağız.” dedi.


İlk müjdemiz dedi ve duyurdu Üniversite öğrencileri, hocalar...


“BAYRAMPAŞA'DA TEKNOLOJİ ÜSSÜ KURULACAK”

Bayrampaşa'da bir teknoloji üssü kuracaklarını söyleyen Yıldırım, bu teknoloji üssünden de yeni Aziz Sancar'ların, bilim adamlarının ve yeni patent sahiplerinin çıkacağını ifade etti.


Yıldırım, İlk müjdemiz Bayrampaşa'ya bir teknoloji üssü kuracağız. Buradan yeni Aziz Sancarlar çıkacak, yeni bilim adamları çıkacak, yeni patent sahipleri çıkacak. Bu üste Türkiye'deki tüm üniversitelerin bir araya geleceği açık bir kampüs olacak. Üniversite öğrencileri, hocalar, şirketler burada buluşacak, fikirlerini paylaşacaklar, şirketler bu fikirleri değerlendirip bunu bir ürüne dönüştürecekler."

“GENÇLERE ÖZEL KULUÇKA MERKEZLERİ KURULACAK”

Öğrencilerin üniversiteyi bitirip iş bulma telaşı içerisinde olacağını belirten Yıldırım, “Gençlere özel kuluçka merkezleri kurulacak. Yapay zeka, robot teknolojileri, yazılım... Bunlara kafa yorun gençler. Bunlar önemli şeyler. Bunlar Türkiye'nin geleceği. Büyükşehir'in kuracağı veri merkezi gençlerin fikirlerini geliştirmesi için önemli kaynak olacak.” değerlendirmesinde bulundu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dışişleri'nden AP'ye Sert Tepki

AP Türkiye Defterini Kapatıyor mu?

Yavaş:Kendimizi Değil,Kentimizi...
»  Kılıçdaroğlu İstifalarını İsteyecek
»  Kocamaz İçin Formul Bulundu
»  Çanakkale Depremiyle İlgili Önemli Uyarı
»  Çanakkale'de Deprem,İstanbul da Sallandı
»  Ankara Polatlı'da Kışlada Patlama!
»  İlaçta Zamlı Satışlar Başladı
»  19 Vekil Belediye Başkan Adayı Oldu
»  Erdoğan'dan Güvenli Bölge mesajı...
»  Saadet'ten İdris Naim Sürprizi
»  CHP'de Levent Üzümcü sürprizi
»  Kocamaz: Malesef İçimizden Vurulduk
»  FETÖ'ye Eş Zamanlı Baskınlar!
»  Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Olacak?
»  Ahmet Hakan'dan 3 İhtimalli Yazı
»  'Yıldırım' Devir Teslim
»  Fetö'nün 'Kozmik Bacı'sı Yakalandı
»  Eski Spor Bakanı Fikret Ünlü Vefat Etti
»  Başakşehir Antalya'da Fire Vermedi 1-0
»  Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı'na Veda
»  "Eline Dizine Dursun Bay Kemal"
»  İYİ Parti 56 Adayını Daha Belirledi...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.