Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,6953
EURO
37,5017
IMKB
10.109,000
ALTIN
3.186,620
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bitcoin Rekora Doymuyor
Bitcoin Rekora Doymuyor
 
Trump'ın ABD seçimlerindeki zaferinin ardından rekor üzerine rekor kıran Bitcoin, Trump’a ait Trump Media and Technology Group’un kripto para ticaret platformu Bakkt’ı satın almak istediğine yönelik haberlerin ardından 97 bin doları aştı. Bitcoin’in fiyatı, ABD’de 5 Kasım’da düzenlenen başkanlık seçiminden bu yana yüzde 40’tan fazla arttı.
 
21.11.2024 - 09:47

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD’de yeniden başkan seçilen ve dijital varlıklara ılımlı yaklaşan Donald Trump’a ait sosyal medya şirketinin kripto para ticaret platformu Bakkt’ı satın alacağına yönelik söylentiler nedeniyle ilk defa 97 bin doların üzerine çıktı.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 3,95 artarak 3,19 trilyon doları aştı.

BITCOIN 97 BİN DOLARI AŞTI
En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, ABD’de yeniden başkan seçilen Trump’a ait Trump Media and Technology Group’un kripto para ticaret platformu Bakkt’ı satın almak istediğine yönelik haberlerin etkisiyle son 24 saatte yüzde 5,6’dan fazla değer kazandı.

Trump, seçim kampanyasında dijital varlıkları kucaklayarak ABD’yi “dünyanın kripto merkezi” yapma sözü vermişti. Trump’ın bir “ulusal bitcoin rezervi planı” da bulunuyor.

Bitcoin'in fiyatı ilk kez 97 bin doları aşarken, kripto para biriminin haftalık değer kazancı ise yüzde 8,6'yı aştı.

TSİ 08.31 itibarıyla 97 bin 767 dolardan işlem gören Bitcoin’in fiyatı, ABD’de 5 Kasım’da düzenlenen başkanlık seçiminden bu yana yüzde 40’tan fazla arttı.

Bitcoin’in kripto para piyasasındaki pazar payı da yüzde 61'le son üç yılın en yüksek seviyesine çıkarken, söz konusu değer kazancının diğer kripto para birimlerine etkisi ise sınırlı kaldı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 7 günde yüzde 3'ten fazla değer kaybederek, 3 bin 125 dolara geriledi. Alternatif bir kripto para birimi olan Solana ise yüzde 10,4 artışla 241 doların üzerine çıktı.

ELON MUSK ATAMASI OLUMLU YANSIDI
Analistler, ABD’de Cumhuriyetçilerin her iki meclisi de kontrol etmesinin ve Hükümet Verimliliği Departmanının başına iş insanı Elon Musk’ın atanmasının yatırımcılar tarafından kripto dünyası için olumlu karşılandığını kaydetti.

Öte yandan, Trump’ın ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in Üst Yöneticisi (CEO) Brian Armstrong’la da yakında bir araya gelmesi bekleniyor.

Bitcoin alımlarıyla bilinen ABD merkezli Microstrategy de 18 Kasım'da 4,6 milyar dolar değerinde Bitcoin alımı yaptığını duyurmuştu. Böylelikle şirketin tuttuğu Bitcoin'in değeri yaklaşık 30 milyar dolara ulaştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dolarda Gözler Faiz Kararında

Asgari Ücrette Her Gün Yeni Bir Senaryo!

Aydın Doğan'ın Şirketinin Satışına Onay
»  Altın Yeniden Yükşelişe Geçti
»  Et Fiyatlartında Kırmızı Alarm
»  ATM’lere Zorunlu Düzenleme
»  "Asla Kimsenin Vergi Borcunu Silmedim"
»  Ünlü Peynir Markası Konkordato İlan Etti
»  AB’nin Türkiye EnflasyonBeklentisi Arttı
»  Benzine İndirim Geliyor
»  Şimşek'in Asgari Ücret Sessizlği
»  Kart Takibindeki Alacaklar Patladı
»  Gram Altın Fiyatlarında Sert Düşüş!
»  TOKİ'den 44 İlde Arsa Satışı
»  Bitcoin'den Rekor Üstüne Rekor
»  Kredi Kartı Batığı Büyüdükçe Büyüdü
»  Zam Öncesi Pasaport ve Ehliyete Akın!
»  Hedefler Tutmadı, Tahminl Değişti
»  Emekli Ocak Zammına Yeni Güncelleme
»  Trafik Cezalarına ve MTV'ye Büyük Zam!
»  Sıfır Faizle Yeni Müşteri Çekme Yarışı
»  Gıda Fiyatlarında Tarihi Artış
»  BP, Türkiye'den Tamamen Çekildi!
»  TÜİK Enflasyon Verileri Açıklandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.