Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Boris’ten Tepki Çeken Corona Planı
Boris’ten Tepki Çeken Corona Planı
 
Dünyada 5 bini aşkın insanın ölümüne yol açan corona virüsüyle ilgili İngiltere'de Boris Johnson hükümetinin aldığı önlemler tartışma yarattı. Virüsün kontrollü olarak yayılmasını hedefleyen 'sürü bağışıklığı' planı 'kumar' olarak nitelendiriliyor.
 
15.3.2020 - 10:01

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve dünya genelinde 5 bini aşkın insanın ölümüne yol corona virüsü gündemin bir numaralı maddesi. Ülkeler sınırlarını kapatmaktan okulların tatil edilmesine kadar birbiri ardına önlemler alırken, İngiltere’de Boris Johnson hükümetinin politikaları sert eleştirilerin hedefinde.

Ada’da İskoçya dışında okullar tatil edilmezken Johnson hükümeti salgının kaçınılmaz boyuta ulaştığını ve hastalığın yavaşlatılarak kontrollü şekilde yayılması gerektiğini savunuyor.

Nüfusun büyük bölümünün virüsten etkilenmesiyle ‘sürü bağışıklığı’ kazanılması ve bu sayede sağlık sisteminin kapasitesini zorlamadan riskli grupların daha etkili bir şekilde korunması hedefleniyor.

‘UZUN SÜRE BİZİMLE OLACAK’

BBC Türkçe’nin aktardığına göre hükümetin danışma kurulunda yer alan Profesör Dr. Graham Medley bu planı şöyle açıklıyor:

“Bu virüs uzun bir süre bizimle olacak. Virüs, bir süre sonra salgın etkisini kaybedip daha önce ortaya çıkmış ama farkında olmadığımız corona virüsü çeşitlerine katılacak. Bu noktada ‘Sürü Bağışıklığı’ dediğimiz durumu yaratmamız gerekiyor. Bu, nüfusun büyük bir çoğunluğunun enfeksiyona bağışıklık geliştirmesi demek. Aşının yokluğunda bunu yaratabilmenin tek yolu, nüfusun çoğunluğunun hastalığa yakalanmasıdır.”

‘500 BİNDEN FAZLA ÖLÜM OLUR’

Ülkenin önde gelen gazeteleri bu plana sert tepki gösterdi. Financial Times gazetesi “Britanya’nın virüse karşı stratejisi bir kumar” başlığını kullanırken, İrlanda’nın okullarını, Danimarka’nın sınırını kapattığını ve Fransa’nın da toplu etkinlikleri yasakladığını hatırlattı.


İngiltere’de buna benzer hiçbir önlem alınmadığına dikkat çeken gazete, alınan önlemlerin bulaşma hızını yavaşlatacağının kesin olmadığını, İngiltere’nin politikasının sıkı karantina önlemlerine kıyasla daha fazla ölüme yol açacağının kesin olduğunu yazdı.

Hükümetin açıkladığı en kötü senaryoya göre 66 milyonluk İngiltere nüfusunun yüzde 80’i virüs kapacak ve öldürücülük oranı yüzde 1 bile olsa 500 binden fazla insan ölmesi muhtemel.

Bu İngiltere’de bir yılda ölen kişi sayısına denk. Gazeteye göre bilinmeyen bir şey de insanların ne kadar süre boyunca virüse bağışıklık göstereceği.

OKULLARIN SEBEBİ SAĞLIK PERSONELİ

Guardian gazetesi de başyazısında İngiltere’de toplumsal yaşamın durma noktasına doğru yavaşlamakta olduğunu yazdı.


Mayıs’ta gerçekleşmesi gereken yerel seçimlerin bir yıl sonraya ertelenmesinin bu etkilerden biri olduğunu belirten Guardian, ülkedeki huzur evlerinin kapılarını ziyaretçilere kapamaya başladığını aktardı. Gazeteye göre okulları açık bırakma kararının arkasındaki nedenlerden biri de kilit öneme sahip sağlık personelinin evde çocuklarına bakmak yerine işlerine devam edebilmesini sağlamak.

 EN KÖTÜ DÖNEM 10-14 HAFTA SONRA

Guardian başyazısına şöyle devam etti:

“Hükümet, corona virüsünü durdurmak için atılacak sert adımların, bu önlemler hafifletildikten sonra aynı sorunların oluşmasına yol açacağını düşünüyor. Bu yüzden ülke için en az zarar verici sonucun yönetilen ve yavaşça büyüyen bir salgın olduğunu düşünüyorlar. Salgının en kötü noktasının 10-14 hafta sonra gerçekleşmesini bekliyorlar.”

İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI

Times gazetesinin başyazısında da corona virüsü salgını vardı. Salgının modern dünyada eşi benzeri olmadığını vurgulayan Times, ülkelerin krize karşı işbirliği yapmasının daha verimli olacağını yazdı. Times, Çin’in virüsün genetik kodunu diğer ülkelerle paylaşmasını buna örnek olarak gösterdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Başbakanının Eşinde Koronaviürs Çıktı

Fransa'da Olağanüstü Tedbirler

Koronadan ÖLen Şehit mi Oluyor?
»  Türkiye'deki Vaka Sayısı 6'ya Çıktı
»   Trump Koronavirüs Testi Yaptırdı
»  Çin'de Yeni Doğan Bebekte Koronavirüs!
»  Azerbaycan ile Ulaşım Durduruldu
»  Irak'tan Gelen Yolcular Karantinada
»  Sudan Ucuz Otoparklara İptal Geldi
»  Corona'dan Ölenlerin Yaş Ortalaması Kaç?
»  Babacan'dan Davutoğlu Açıklaması
»  Motorin Fiyatları Benzin'i Solladı
»  "Yasak Kapsamını Genişletiyoruz"
»  Heyecanlandıran Coronavirüs İddiası
»  İBB Meclisinde Yolsuzluk Gerginliği
»  Yavaş'tan KüçükÇocuğu Olan Annelere İzin
»  Flaş..Koronavirüs Vaka Sayısı 5 Oldu
»   Yıl Sonu Dolar Beklentisi 6,51 Oldu
»  ABD'nin 'Fetö Oyununa' Sert Tepki
»  "Virüs Bulaştırmak Kul Hakkına Girer"
»  Corona 85 Kişiyi Daha Öldürdü
»  Tarihi Kizde Son Durum
»  Akşener de Programlarını İptal Etti
»  TBMM’de 15 Temmuz Anıtı Açıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.