Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5715
EURO
34,7492
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.493,560
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bozdağ:Erdoğan’ın Adaylığı Yasaldır
Bozdağ:Erdoğan’ın Adaylığı Yasaldır
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2023 seçimlerine ilişkin, "Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir" dedi.
 
24.6.2022 - 07:46

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde düzenlenen AKP Mamak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Bozdağ, muhalefet partilerini eleştirerek şunları söyledi:

* “Şimdiden koalisyon görüntüleri, oturuyorlar 6 kişi masada, daha oturma düzeninde anlaşamayıp masayı yuvarlaklaştırdılar. Yarın başka konularda anlaşamayınca nasıl çözüm üretecekler merak ediyoruz.

* Birisi Libya Tezkeresi’ne ‘evet’ diyor diğeri ‘hayır’ diyor. Hangi konularda uzlaştıklarını göremedik. Şimdi Türkiye’nin hâkimi gibi masa etrafında toplanmış, orada birtakım delegasyon, birtakım değerlendirmeler yapıyorlar.

* Ben buradan söylüyorum, Türkiye’nin patronu masadakiler değil, Türkiye’nin patronu 84 milyon Aziz Türk milletidir.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ OLMASAYDI TÜRKİYE’NİN HALİ EKONOMİDE NASIL OLURDU?”

Bakan Bozdağ, Amerika ve Avrupa’nın kukla liderler aradığını belirterek şöyle konuştu:

* “ABD’nin ya da Avrupa’nın, başkalarının güdeceği birini, bu millet bırakın Cumhurbaşkanı, çoban dahi seçmez. Amerika ‘S-400 alma’ dedi, aldık. ‘Suriye’ye girme’ dedi, girdik. ‘Doğu Akdeniz’de gaz, petrol arama’ dedi, aradık. ‘Libya’ya asker gönderme’ dedi, gönderdik. ‘Terör koridoruna engel olma’ dedi, engel olduk.

* ‘Savunma sanayini güçlendirme’ dedi, güçlendirdik. ‘Benim politikalarıma karşı dik durup, dünya beşten büyüktür deme’ dedi, her gün dedik. Daha iktidara gelmeden S-400’ü verin diyorlar. ‘Kıbrıs’ta ne işiniz, Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’da ne işiniz var?’ diye konuşuyorlar.

* Suriye’de Esad’la konuşacak, belki terör koridorlarına geçit verecekler. Yahu Ankara’nın huzuru, Suriye’nin, Irak’ın, Kıbrıs’ın, etrafımızdaki bütün komşularımızın huzur ve güvenliğinden, istikrarından geçiyor. Orada istikrar bozuldu, milyonlarca göçle karşı karşıya kaldık. Biz, Türkiye’nin yarınları için, huzuru için, güvenliği için oralardayız.

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı Türkiye’nin hali pandemide, ekonomide, diğer alanlarda nasıl olurdu?

* İktidar ayrı, muhalefet ayrı, her gün Meclis’te, tam zamanlı, bu iktidarı yıkalım diye uğraş veren muhalefetin, Türkiye’ye ödeteceği bedeli düşünebiliyor musunuz?

* Ama şimdi yapamıyorlar. Neden? İktidarı parlamentodaki hesaplar değil, otellerdeki dolaplar değil, sandıkta halkın iradesi belirliyor. İstikrarı halk kuruyor ve güçlü iktidar çıkıyor.

* Daha şimdiden koalisyon kuralım diyorlar. Belediyeleri paylaştılar, memleketi de paylaşmak için ‘taksimatı seçimden önce yapalım, kim nerede olacak, nereye gidecek?’ Ya bu millet, size taksim ettirmez. Uygulamaya bakın, sözlerine bakın çok net bir şekilde ortaya çıkıyor.

* Her gün hükümeti bozma, iktidardan ayrılma tehdidi altında, yanında olanların baskısıyla hareket edenler cesur kararlar alabilir mi ? Türkiye’nin yaralarına neşter vurabilir mi ? Türkiye’nin sorunlarını çözmek için riskler alabilir mi ? Alamaz. Yahu biz bu bedeli ödedik.

* Rahmetli Atatürk’ten sonra rahmetli Menderes Türkiye’de iktidar olsaydı, rahmetli Menderes’ten sonra 65-69 gibi rahmetli Demirel iktidar olsaydı, ondan sonra da rahmetli Özal olsaydı, arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidar olsaydı, acaba bugün Türkiye’nin siyasi ekonomik gücü, kuvveti, kudreti nasıl olurdu?

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ YENİDEN KARARTMAK İSTİYORLAR”

Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

* “Şimdi Türkiye’nin bu hazinesini yok etmek istiyorlar. Yeniden iktidarları parçalı hale getirmek, parlamenter sisteme Türkiye’yi dönüştürerek koalisyon pazarlıklarıyla Türkiye’nin geleceğini yeniden karartmak istiyorlar.

* İlk defa doğrudan devletin başı olan Cumhurbaşkanı’nı 2014 yılında Türk Milleti seçti. Ondan önce devletin başını seçme hakkı hiçbir dönemde Türk Milleti’ne verilmemişti. Geçmişte; han var, kağan var, hakan var, padişah var, sultan var, veraset yoluyla intikal etmişti. Cumhuriyet Dönemi’nde ise parlamento seçmişti. Vatandaş parlamentoyu seçiyor, parlamento Cumhurbaşkanı’nı.

* Yani Türkiye’de Türk Milleti’ni, Cumhurbaşkanı’nı seçmeye ehil görmemişler, layık görmemişler. İlk defa Cumhurbaşkanı’nı doğrudan seçmeye layık gören, ehil gören tarihi reformu AK Parti iktidarları, Cumhur İttifakı ile birlikte yapmıştır.

* Anayasa değiştirip, halkın huzuruna gelip, ‘Ey Türk Halkı, sen vekil seçebilirsin, muhtar seçebilirsin, belediye başkanı, meclis üyeleri seçebilirsin ama Cumhurbaşkanı seçtirtmeyiz’ diye milletin huzuruna geleceklerini söylemekten imtina ediyorlar, Cumhurbaşkanı’nın nasıl seçileceğini oraya koymuyorlar.”

“ANAYASAL, YASAL HİÇBİR ENGEL YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı konusunda Anayasal bir engel olmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ, şunları belirtti.

* “Şimdi kalkmışlar, ikinci defa aday olamaz diye kendi seçimlerini, Tayyip Bey’in adaylığını engelleme umuduna bağlamışlar. Anayasa’ya göre bir engel var mı? Yok. Çok açık, Anayasal, yasal hiçbir engel yok. Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gereceği kimse değiştiremeyecektir.

* Aziz milletimiz de onu yeniden Cumhurbaşkanı seçecektir. Siz bırakın ikinci defa adaylığını engellemeyi, Anayasa’nın ilgili hükmünü 2028’de nasıl engelleyeceğinize kafa yorun. Yarın Anayasa üçüncü defa adaylığına imkân veren şartları da düzenliyor. Bu millet öyle bir irade ortaya koyduğunda, milletin iradesi karşısında nasıl duracaklar?

* Siyasetin baş pehlivanı televizyonda laf ebeliği yapmakla değil, siyaset meydanında halkın önünde kıspet giyip, halkın hakemliğiyle birinci olmakla tescil edilir. 2014’te Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı kıspetini giyip milletin önüne çıkma, yürekliliğini, cesaretini gösteremedi.

* Şimdi 2023 seçimleri var, hala kıspeti ben giydim, ben adayım, baş pehlivanlığa varım diyerek Tayyip Bey’in karşısına çıkma cesareti gösteremiyor, gel televizyona diye meydan okuyor. Tayyip Bey, korkaklarla yol yürümedi hiçbir zaman, yürekli adamlarla yol yürüdü. Aziz Türk milleti ile yol yürüdü.”

Türkiye’de operasyon partileri olduğunu dile getiren Bakan Bozdağ, “AK Parti’yi tırtıklamak, AK Parti’lilerin gönlünü çeldirmek için operasyonel görev üstlenenler var. AK Parti nice operasyonu gördü, operasyona kalkanları milletiyle beraber çiğneyerek yola devam etti. Operasyon çekilemez bir kadro var burada” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ERKEN SEÇİM KARARI ALACAK

19 Haziran 2022’de İzmir'de gençlerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Erken seçim kararı alacak. Erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, ancak o zaman kendisi aday olabiliyor” yanıtını vermişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan-Selman Görüşmesinin Perde Arkası

6'ncı Yargı Paketi Meclis'ten Geçti

Adaylığını Açıklayacağı Tarih Belli Oldu
»  Kurtulmuş Malumu İlan Etti!
»  Suudi Arabistan'dan Yeni İş Birliği
»  Erken Seçim İçin Yeni Tarih!
»  Akşener'den Dikkat Çeken Talimat
»  AK Parti'den Dikkat Çeken ‘Seçim’ Kulisi
»  TBMM'de Siyah Maskeli Protesto
»  Libya Tezkeresi TBMM'de Kabul Edildi
»  EPDK: Elektriğe Zam Yok
»  Bahçeli: Netflix Artık Haddini Aştı
»  Feyzioğlu Canlı Yayında CHP'yi TopaTuttu
»  İsrail'de Erken Seçim Kararı
»  Benzinde Geçici Vergi Muafiyeti Gündemde
»  AKP'den Çayla İlgili Kanun Teklifi
»  CHP'li Özel'den EK Bütçe Tepkisi
»  Muharrem ince'den Kurultay Kararı!
»  10 İl'de 'Kökünü Kurutma Operasyonu'
»  İstanbul’da Ekmek 5 TL Oluyor
»  550 Bin Kişi için 'Bedelli Askerlik Affı
»  Muharrem İnce'nin Partisinde Deprem
»  Kaftancıoğlu İle İlgili Çarpıcı İddia!
»  Erdoğan'dan Dünyaya Mülteci Çağrısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.