Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3157
EURO
35,1213
IMKB
9,058
ALTIN
2.292,730
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Büyükelçiliğe Saldırıda Flaş Gelişme
Büyükelçiliğe Saldırıda Flaş Gelişme
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine 20 Ağustos 2018'de ateş açılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.
 
12.10.2018 - 00:10

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine 20 Ağustos 2018'de ateş açılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'ın hazırladığı iddianamede, olay günü şüpheliler Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın olaydan önce tıraş olmak için oturdukları semtte berbere gittikleri, sonra alkollü içecek alarak araç içerisinde içmeye başladıkları belirtildi. Şüphelilerin daha sonra evlerine giderek ruhsatsız olan tabancalarını aldıkları ve otomobille büyükelçiliğin bulunduğu Atatürk Bulvarı'na saat 04.45 sıralarında geldikleri bildirilen iddianamede, otomobili park eden şüphelilerin, keşif amacıyla yaya olarak büyükelçilik etrafında dolaştıkları vurgulandı.

Şüphelilerin bir süre sonra tekrar arabaya binerek büyükelçiliğe ait 6 nolu güvenlik noktasına doğru hareket ettikleri aktarılan iddianamede, "Aracın sağ ön yolcu koltuğunda şüpheli Osman Gündaş'ın oturduğu, aracı ise şüpheli Ahmet Çelikten'in kullandığı, saat 05.07 sıralarında güvenlik noktasının önüne geldiklerinde Çelikten'in aracı biraz yavaşlatarak elçilik binasına doğru ateş etmeye başladığı ve eylemlerini tamamladıktan sonra şüphelilerin hızlıca olay yerinden uzaklaştıkları, yaklaşık kırk dakika sonra saat 05.48 sıralarında tekrar olay yerine geldikleri ve oradaki kalabalığı görerek tekrar geri döndükleri tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

MOBESE görüntülerinin incelenmesi sonucu plakası belirlenen otomobilin aynı gün akşam saat 17.00 sıralarında şüphelilerden Çelikten ile Bağlum'da ele geçirildiği anlatılan iddianamede, Çelikten'in beyanı üzerine Gündaş'ın da yakalandığı kaydedildi.


SİLAH, 50 ADET FİŞEK, BROŞÜR VE KAR MASKESİ
Saldırı öncesinde olay yerinde keşif yaptıklarına ilişkin görüntülerin sorulduğu Çelikten ve Gündaş'ın, görüntülerdeki kişiler olduklarını ve saldırı öncesinde yaya olarak büyükelçilik çevresinde keşif yaptıklarını kabul ettikleri aktarılan iddianamede, olayda kullanıldığı değerlendirilen tabancanın, Çelikten'in yer göstermesi neticesinde bulunduğu metruk yerde 50 adet fişek, broşür ve kar maskesiyle ele geçirildiği bildirildi.
İddianamede, şüphelilerden Gündaş'ın FETÖ/PDY ile ilgili sosyal medya paylaşımlarının ve örgütle irtibatlı iş yerinden SGK kaydının tespit edilmesi üzerine şüphelinin patronu olan ve Bank Asya'da hesap hareketliliği olduğu belirlenen Ersin Bayram ile olayda kullanılan aracın sahibi ve saldırıyı gerçekleştirenlerden Çelikten'in patronu olan Talip Bora Kılıç'ın da soruşturmaya dahil edildiği belirtildi. İddianamede Bayram'da da bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği ifade edildi.


KARLOV SUİKASTI ŞÜPHELİSİYLE İRTİBAT
İddianameye göre, yapılan aramalarda şüphelilerden Talip Bora Kılıç'ın evinde FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 4 adet kitabı bulundu. Cep telefonlarına ilişkin HTS analizleri sonucunda şüphelilerden Gündaş ve patronu Bayram'ın bir kısmı tutuklu bulunan, bir kısmı kamudan ihraç edilen FETÖ ile bağlantılı yüzlerce kişiyle irtibatları tespit edildi. İki şüphelinin de örgütün bazı Emniyet "mahrem imam"larıyla bağlantıları da ortaya çıktı.

Bayram'ın bağlantılı olduğu "mahrem imam"lardan birinin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturma kapsamında halen tutuklu olan Ahmet Kılıçarslan olduğu, Bayram'ın, GSM hattından Kılıçarslan'ı 4 Mayıs 2015'te iki defa aradığı belirlendi.

Bayram'ın FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) içerisinde aktif olarak görev yaptığı da tespit edildi.


SALDIRIDAN SONRA 'SON DAKİKA' HABERLERE BAKMIŞLAR
Çelikten'in sosyal medya hesabında, kalaşnikof otomatik tüfek ile bazı tabancaların fotoğraflarına rastlanırken, saat aralığı 00.43-00.50 olan, ancak tarihi bulunmayan bir zamanda Google üzerinden ABD Büyükelçiliği ile aramalar yaptığı, saldırının sonrasında ise son dakika haberlerine baktığı bildirildi.

Gündaş'ın sosyal medya hesabında ise FETÖ/PDY ile alakalı birçok fotoğraf ve övücü mahiyette yazı belirlendi. Sanıklardan Ersin Bayram'ın "FETÖ'nün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanmasının sivil kanadında görevli mahrem abi olduğu", kendi adına kayıtlı hattını kişisel işlerinde, Alya Abed Alımarı adına kayıtlı hattı ise örgütsel faaliyetlerde kullandığına işaret edildi.


'ALKOLÜN ETKİSİYLE YAPTIK'
İddianamede şüphelilerin savcılık ifadelerine yer verildi. ABD Büyükelçiğine ateş ettiğin belirlenen şüpheli Ahmet Çelikten, FETÖ elebaşı Gülen'in basından tanıdığını, örgütle her hangi bir ilişkisinin olmadığını savundu. Osman Gündaş'ın mahalleden çocukluk arkadaşı olduğunu anlatan Çelikten, iş yerlerinin yakın olması nedeniyle Ersin Bayram'ı tanıdığını, Talip Bora Kılıç ile yaklaşık bir yıldan beri tanıştıklarını aktardı.

ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemin yapıldığı 19 Ağustos'ta arkadaşları Gündeş ve Asım Yılmaz ile bir kuaförde buluştuklarını, daha sonra alkol almak için buradan ayrıldıklarını ifade etti.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar alkol aldıklarını belirten Çelikten, şöyle devam etti: "ABD'nin ülkemize uyguladığı baskı ve yaptırımları konuştuk. Aracı hızlı kullanıyordum. O sıra Osman 'Abi çok hızlı kullanıyorsun, pisipisine ölüp gideceğiz. En azından insanlara faydalı bir şeyler yapıp öyle ölelim' dedi. 'İnsanlığa faydalı ne yapacağız' diye sordum. O da 'Amerikalılara sıkalım' dedi. Daha sonra evimden ruhsatsız silahı ile mermileri aldım. Saat 04.50 gibi elçiliğinin oradaki taksi durağına aracı park ederek keşif yaptık. Keşif sırasında Osman'a 'Buranın her tarafı taş, biz nereye sıkacağız' dedim. O da 'Boş ver, biz sıkalım, gündem olsun' dedi. Arabaya döndük, Osman mermileri şarjöre bastı. Mermiyi silahın ağzına verdim, bir an gaza geldim. Yan camdan uzanarak ABD Büyükelçiliğine 7-8 el ateş ettim." Eylem için kimseden talimat almadığını savunan Çelikten, eylemi alkolün etkisiyle gerçekleştirdiğini iddia etti. KAYNAK/HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Arda Turan İfade Verdi…

'Stokçuları Affetmeyin'Talimatı

CHP'de Dört Aşamalı Aday Planı
»  Emekli veAsgari Ücretli Yçin Yeni Teklif
»  Erdoğan’dan Ekonomi Genelgesi
»  CHP’nin İstanbul Adayı Muhtar Kent
»  Emeklilikte Yaşa Takılanlara Kötü Haber
»  Enis Berberoğlu'na Yurt Dışı Yasağı
»  Erdoğan'dan Enflasyon Açıklaması
»  Sağlık Bakanı'ndan Çok Önemli Açıklama
»   'Ben de FETÖ’cüyüm' İtirafı
»  Kayıp Gazeteci Olayında Flaş Gelişme
»  Cemal Kaşıkçı'nın Nişanlısı Konuştu
»  TBMM'de Yeni Döneme Yeni İçtüzük
»   Bahçeli’den Flaş İttifak Önerisi
»  Safiye İnci'nin Cezası Belli Oldu!
»  Üniversite'den 'Ameliyat' Genelgesi!
»  Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kaşıkçı’ Açıklaması
»  10 Kalem Üründe Yüzde 10 İndirim
»  Bayrak Tutmak İnönü'yü Amerikancı Yapmaz
»  Hakkari'de Hain Saldırı! Şehit ve...
»  Akşener'den Bahçeli'ye Ağır Sözler
»  Bahçeli Yine Akşener'i Hedef Aldı
»  Kara Kuvvetleri'nde Fetö Operasyonu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.