|
 |
 |
|
DOLAR |
40,3912 |
 |
|
 |
EURO |
47,0429 |
 |
|
 |
IMKB |
10.366,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.350,440 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
CİA BAŞKANI PKK İÇİN GELMEDİ
|
 |
 |
 |
|
|
Tezkere pansumanı yapan AKP hükümeti, CIA Başkanı Goss’un ziyaretinin gerçek amacını vatandaştan saklıyor.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Millete “PKK için geldiler” açıklaması yapan AKP hükümeti, aslında FBI ve CIA ile Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak, Suriye ve İran’ın geleceğini ve Kürt hareketini masaya yatırdı. Dün, günboyu MİT’ten çıkmayan CIA Başkanı Porter Goss’un, reddedilen tezkerenin mahcubiyeti altında ezilen hükümetten her türlü tavizi aldığı ileri sürüldü.
MİT’te tarihi görüşme!
Sürpriz bir kararla Türkiye’ye gelen CIA Başkanı Goss, dün tüm gününü MİT'te geçirdi. MİT’te Türkiye-Suriye, Türkiye-İran ilişkilerini değerlendiren Goss’un Ankara’dan çeşitli isteklerde bulunduğu belirtiliyor.
ABD haberalma teşkilatı CIA'nın bir numaralı adamı Porter Goss, surpriz Türkiye ziyaretinin ilk gününü Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) geçirdi. Burada , MİT Müsteşarı Emre Taner'le görüşen CIA Başkanı Goss'un, ABD'nin olası Suriye ve İran operasyonlarında Türkiye'den beklentilerini dile getirdiği vurgulanıyor. CIA Başkanı'nın görüşmede, 2.Körfez Savaşı öncesinde ABD'nin Türkiye'deki üss ve limanları kullanmasını öngören tezkerenin TBMM'de reddedilmesinden duydukları hayal kırıklığını ifade ettiği dile getirilirken, olası İran veya Suriye operasyonunda da benzer bir karar alınmasının Türkiye-ABD ilişkilerini tamamen bitireceğini söylediği kaydediliyor.
DEDİĞİ OLDU
Türkiye- Suriye ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Goss'un Türkiye'den, Suriye'ye karşı net bir tavır almasını istediği belirtiliyor. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölgeyi yeniden şekillendirmeyi amaçlayan ABD'nin projelerinin de ele alındığı görüşmede Goss'nun isteklerine yeşil ışık yakan MİT Müsteşarı Taner ise Türkiye-ABD ilişkilerinin önemine vurgu yaptığı kaydediliyor. Diplomatik kaynaklar, Başbakan Erdoğan'la bugün görüşecek olan CIA Başkanı Goss'un, Erdoğan'dan istediğini koparacağını ifade ediyor. Başbakan Erdoğan'ın ise tezkere krizi sonrasında yara alan ABD-Türkiye ilişkilerini tamir etmek için Goss'un isteklerini kabul edeceğinin altını çizen diplomatik kaynaklar, Erdoğan'ın da bu istekler karşısında Goss'tan bazı isteklerde bulunacağı dile getiriliyor
Çiçek: Ortadoğu konuşuluyor
Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bir CIA Başkanı’nın ilk kez Türkiye’ye gelmediğini belirterek, “Bölgede önemli gelişmeler, önemli hareketlilikler var. Dolayısıyla Türkiye’nin bu anlamda bilgi alışverişinde bulunması gerekiyor"dedi. Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, CIA Başkanı Porter Goss’un ziyaretinin Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelip gelmediği sorusuna da şu yanıtı verdi: “Bu konu, Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki bir konu değildir. Nasıl siyaset adamları, başka ülkedeki muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunuyorsa, bugüne mahsus değil, geçmişe dönük, devletlerin istihbarat örgütleri de zaman zaman biraraya gelirler, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunurlar. Bu da zaman zaman gündeme gelir. Goss’un Türkiye gelen ilk CIA Başkanı olmadığını ve konunun abartılmaması gerektiğini belirten Çiçek Bu tür ziyaretlerin normal olduğunu söyledi. Çiçek şöyle devam etti: Bölgemizde önemli gelişmeler var. Dolayısıyla Türkiye’nin bu anlamda bilgi alışverişinde bulunması, içinden geçilen sürecin tabii sonucudur. Kaldı ki Türkiye’nin özellikle bölücü terör örgütüyle ilgili olarak, ABD’den beklentileri var. Meseleye, ‘İstihbari paylaşımdan tutun başka tedbirlere varıncaya kadar, bu çerçevede yapılan ziyaretlerdir’ diye bakmak doğru olacaktır.”
CIA Başkanı PKK için gelmedi
Prof.Dr.Mahir Kaynak, FBI ve CIA başkanlarının Türkiye ziyaretlerini sadece PKK ve El Kaide terör örgütüyle ilişkilendirmenin yüzeysel bir yaklaşım olacağını söyledi. FBI Başkanı Robert Mueller ve CIA Başkanı Porter Goss’un Türkiye ziyaretlerini Yeniçağ’a değerlendiren Prof.Dr.Kaynak; bu ziyaretlerin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirterek “Çok üst düzey de gerçekleşen bu temasları yalnızca PKK ile sınırlandırırsanız, CIA Başkanı bu açıklamaları kendine hakaret sayar” dedi. CIA için bu ve benzeri örgütlerin hiç önemi olmadığına dikkat çeken Kaynak şöyle devam etti: Hem ABD için CIA için devletler kurup devletler yıkıyor diyorsunuz, hem de CIA’nın başkanına PKK için geldi diyorsunuz. Bu çok büyük bir çelişkidir.”
GE ŞEKİLLENİYOR
ABD’nin bölgeyi yeniden yapılandırmak istediğini defalarca dile getirdiğini vurgulayan Kaynak, “CIA ve FBI başkanının bölgeyi yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde Türkiye’ye gelmiş olabileceğini söyledi. Kaynak şöyle devam etti: “Başkanlar Türkiye ile mutabakat sağlamaya geldiler. ABD’nin Irak’tan asker çekmesinden sonra doğabilecek kaos ortamında Türkiye’nin konumunun ne olacağını belirlemeye çalışıyorlar. Bu görüşmeleri büyük politikalara temel teşkil edecek görüşmeler olarak görmek gerekir.”(yeni çağ)
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e balistik füzeyle saldırdı. Yemen'den fırlatılan füze ... |
 |
|
 |
 |
|
ATM'lerden yapılacak para çekme ve yatırma işlemlerinde de yeni tedbirler hayata geçirilecek. Mobil ... |
 |
|
 |
 |
|
Antalya- Gazipaşa'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fikret Bila, Halk TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilişkin önemli kulis bilgileri paylaştı. |
 |
-
|
 |
 |
|
Suriye'nin güneyindeki Süveyda ilinde Bedevi Araplar ve aşiretler arasındaki çatışmalar, kentin ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 2025-2026 eğitim öğretim yılı takviminde 10 Kasım’ın ara tatile denk getirilmesine ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP’nin eski genel başkanlarından, gazeteci-yazar Altan Öymen, sağlık sorunları nedeniyle İstanbul’daki ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara'da sağanak etkili oldu; yollar suyla doldu! |
 |
-
|
 |
 |
|
Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Antalya- Gazipaşa'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ... |
 |
|
 |
 |
|
Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları ... |
 |
|
 |
 |
|
Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e balistik füzeyle saldırdı. Yemen'den fırlatılan füze ... |
 |
|
 |
 |
|
ATM'lerden yapılacak para çekme ve yatırma işlemlerinde de yeni tedbirler hayata geçirilecek. Mobil ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Gazeteci Fikret Bila, Halk TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilişkin önemli kulis bilgileri paylaştı. |
 |
|
 |
 |
|
Suriye'nin güneyindeki Süveyda ilinde Bedevi Araplar ve aşiretler arasındaki çatışmalar, kentin ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 2025-2026 eğitim öğretim yılı takviminde 10 Kasım’ın ara tatile denk getirilmesine ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP’nin eski genel başkanlarından, gazeteci-yazar Altan Öymen, sağlık sorunları nedeniyle İstanbul’daki ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara'da sağanak etkili oldu; yollar suyla doldu! |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|