Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8465
EURO
43,7404
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.036,600
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEM UZAN'I DA ZAMAN AŞIMI KURTARDI
CEM UZAN I DA ZAMAN AŞIMI KURTARDI
 
ÇUKUROVA Elektrik Anonim Şirketi’ni (ÇEAŞ) 29 milyon dolar zarara uğrattığı iddiasıyla 5 şirket yöneticisiyle birlikte zaman aşımından yararlanarak ceza almaktan kurtulan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, bu kez 11 arkadaşıyla birlikte 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında açılan bir başka ceza davasından 5 yıllık zaman aşımı nedeniyle yine ceza almadan kurtuldu.
 
29.7.2008 - 04:20

Uzan ailesinin sahibi oldukları Rumeli Holding aracılığı ile 1993’de ele geçirdikleri ÇEAŞ’a, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2001’de el koydu. SPK’nın suç duyurusu üzerine Adana Cumhuriyet Savcısı, o dönem ÇEAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olduğu iddia edilen Cem Cengiz Uzan, ÇEAŞ yöneticileri Tacettin Pak, Selahattin Bal, Metin Öner, Fikri Akyüz, Ethem Alev, İsmail Aydın, Çağdaş Ergin, Sedat Hayran, Seyfettin Kaya, Atilla Pamukçu ve Ahmet Tatar hakkında, SPK’ya aykırı olarak ÇEAŞ’ın nakitlerini grup bankalarında tuttukları ve bu hesaplara emsallerine göre düşük faiz uygulayarak şirketi zarara uğrattıkları, ayrıca nakitlerini değerlendirirken dolar bazında az kazanç sağladıkları gerekçesiyle dava açtı.

‘SPK kanununa muhalefet, emniyeti suiistimal’ suçlamasıyla Adana 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanıklardan GP Genel Başkanı Cem Uzan İstanbul  Şişli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla verdiği ifadesinde, SPK’nın ileri sürdüğü suçlamalara ilişkin alınan kararların hiç birinde imzasının bulunmadığını belirterek, “Sorumluluğum söz konusu olamaz. Beraatimi istiyorum” demişti. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlerini istemişti. O dönem mahkemenin hakimi olan Ahmet Korkusuz, Uzan ve arkadaşlarının mahkeme kararıyla uzun süre talimatla ifadesini almadıkları iddia edilen sorumlu memurlar hakkında da Nöbetçi Şişli Asliye Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunmuştu.

Yaklaşık 6.5 yıldır süren davanın geçen ayki duruşmasında Uzan ve diğer sanıkların avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve suç tarihinin 12 Nisan 2001 olması nedeniyle davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle ortadan kaldırılmasını istedi. Mahkeme Savcısı Hasan Öz de, esas hakkındaki mütalaasında açılan davanın 5 yıllık zaman aşımının dolmuş olması nedeniyle ortadan kaldırılmasını talep etti. Mahkeme Hakimi Recayi Kaya da, açılan davada savunmaların alındığı tarihten hüküm verildiği tarihi kadar CMK’nın 102/4’üncü maddesinde öngörülen 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolmuş olması nedeniyle davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi.

DİĞER DAVALAR DA ZAMAN AŞIMINA UĞRAYABİLİR

SPK avukatları bu karara itiraz ederken, Cem Uzan ve 5 ÇEAŞ yöneticisi, sahip olunan rüçhan haklarının kullanılmaması nedeniyle ÇEAŞ’ı 29 milyon dolar zarara uğratmak suçundan 7.5’ar yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları Adana 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davalarının yaklaşık 3 ay önce zaman aşımına uğraması nedeniyle ceza almaktan kurtulmuştu.

Bu arada Uzan Ailesi’nin Adana Ağır ve Asliye Ceza Mahkemeleri’nde açılmış onlarca davaları hala devam ediyor. Baba Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan bu davalardan yakalama emriyle aranıyor. Suç tarihi 2001 ve önceki yıllara ait olan diğer davaların da karara çıkmaması halinde zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılabileceği iddia edildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YAKITTA YÜZDE 30 TASARRUF İMKANI

BAYKAL'DAN TERÖRE KARŞI SESSİZ YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

EMRE'NİN HOCASI DA PATLAMADA ÖLDÜ
»  KEY'DEÖDEME GÜNÜ
»  EN ACI LİSTE
»  DEVLET HASTANESİ KARANTİNAYA ALINDI
»  9 İŞ ADAMI HORMA KANYON'UNDA KAYBOLDU
»  UNAKITAN'IN CEVAP VEREMEDİĞİ O SORUYU SORDU?
»  İŞSİZLERE MÜJDE : İŞTE İŞ GARANTİLİ KURS
»  AKP'LİDEN FELAKETE VİZE
»  ERZURUM VALİSİ'NE SİCİL BOZMA SORUŞTURMASI
»  YAKIT HESABI YAPAMAYAN PİLOTLAR TARLAYA İNİNCE
»  AYIPLI FOTOĞRAFLARA 66 YIL HAPİS İSTENDİ
»  AKP'LİYE KİRA KIYAĞI
»  ERGENEKON SANIĞI'NA BU KEZDE MUAYENE ZULMÜ
»  ŞEHİTLERE SON GÖREV
»  TESETTÜRLÜ OTEL SAYISI HIZLA ARTIYOR
»  TÜRKİYE'NİN YÜZDE KAÇI ŞERİAT İSTER?
»  KELLİĞE KARŞI İLGİNÇ ÇÖZÜM
»  ANKARA-ESKİŞEHİR ARASI 1 SAAT 10 DAKİKA
»  KÖPEKLERE NASIL HAVLANIR'I ÖĞRETTİLER
»  PKK'NIN AYNASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ÖLDÜREN KÖPÜK PARTİSİNDE BİR İHMAL DAHA ÇIKTI!
»  KIRMIZI KARINCA KENE AVCISI ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.