Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4497
EURO
43,5514
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.976,100
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DE, BÜLÜNT ECEVİT MODELİ
CHP DE, BÜLÜNT ECEVİT MODELİ
 
Kılıçdaroğlu, Ecevit’in çalışma modelini partiye ve yönetime taşımaya hazırlanıyor.
 
21.6.2010 - 12:59
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in çalışma modelini partiye ve yönetime taşımaya hazırlanıyor. Yolsuzluk ve yoksulluk üzerine yeni dönemi inşa edecek olan Kılıçdaroğlu, icraatlarda da Ecevit’den esinlenecek.

Kılıçdaroğlu ile halka daha yakın bir politika izleyen CHP’de, önümüzdeki günlerde “Gölge Kabine” açıklanacak. Grup yönetiminin kesinleşmesiyle birlikte kurulacak olan “Gölge Kabine” ile hükümet yakın markaja alınacak. Kılıçdaroğlu, Gölge Kabinesinde de Ecevit’in sistemiyle çalışacak. Ecevit’in “Ulusal Uzmanlar Grubu” adını verdiği çalışma grubunun benzer bir çalışma sistemi CHP’de de geçerli olacak.

CHP’deki “Gölge kabine” üyesi, ilgili bakanın icraatlarını takip ederken, alternatif çözüm önerileri de üretecek. Akademik çevrelerden, düşünce kuruluşu yöneticilerinden, emekli diplomatlardan, işçi-işveren sendika-dernek temsilcilerinden ve bürokratlardan da destek alınacak. Gölge bakan hazırlayacağı raporlar, araştırmalar ve brifing notlarıyla Genel başkanı bilgilendirecek. Genel Başkan, her hafta ilgili konunun uzmanlarıyla bir araya gelecek.

YOLSUZLUK VE YOKSULLUK

Baykal döneminde Çarşamba günleri yapılan MYK toplantısını Pazartesi gününe alan Kılıçdaroğlu, MYK toplantılarına Grup Başkanvekillerinin de katılımını sağladı. Böylelikle, Salı günkü grup toplantısında yapacağı konuşmanın ana çerçevesini ekibiyle birlikte belirlemeye başladı. Özellikle yolsuzluk konularındaki dosyalara önem veren Kılıçdaroğlu, milletvekili ve PM üyelerini de büyük küçük ayrımı yapmadan yolsuzluk iddiaları konusundaki ihbarları takip etmeleri konusunda da uyardı.

ANTALYA’DA BULUŞACAKLAR

Bu arada, CHP’nin halef-selef liderleri Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın Ankara dışındaki ilk buluşmaları Baykal’ın memleketi Antalya’da olacak. Aleviliğin en önemli inanç önderlerinden Abdal Musa’nın Antalya-Elmalı Tekke Köyünde hafta sonunda yapılacak şenliğe katılacak olan Kılıçdaroğlu, 25 Haziran’da Antalya’da olacak. CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın her yıl katıldığı şenlikte Kılıçdaroğlu’na eşlik etmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu Antalya’nın Alanya, Kemer ve Manavgat ilçelerini de ziyaret edecek.

YUSUF SAHİCİ / GAZETEPORT


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PKK TAŞERONSA BAŞBAKAN GEREĞİNİ YAPSIN"

'ÇOCUKLARINIZI ASKERE GÖNDERMEYİN' ÇAĞRISI!

BAŞBUĞ'DAN MHP'NİN OLAĞANÜSTÜ HAL ÖNERİSİNE YANIT!
»  PAZAR GÜNÜNE KADAR YAĞMUR VAR!
»  TÜRKİYE'YE ŞOK! BREZİLYA,İRAN KONUSUNDA ÇARK ETTİ
»  ÇALIŞMA HAYATINA 5 MÜJDE!
»  PROFOSÖR ÖNDER AYTAÇ'TAN ŞOK İDDİA!
»  MHP ÇOK KIZGIN!
»  ÇANKAYA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ!
»  PASAPORT HARCINDA BÜYÜK İNDİRİM!
»  ENİS BERBEROĞLU'NUN GAZETECİLİK AŞKI
»  "VATAN, NAMUSUMUZDUR"
»  ŞEHİT CENAZESİNDE AKP'Lİ VEKİL CANINI ZOR KURTARDI
»  TÜRKİYE'NİN ZAAFA DÜŞÜRÜLMESİNDEN KİM SORUMLU?
»  ERDOĞAN: "KUZU KUZU GELECEKSİNİZ"
»  KÖŞKTE İKİNCİ TERÖR ZİRVESİ
»  'İKTİDARI ELEŞTİRENLER HEDEF GÖSTERİLİYOR'
»  İŞTE ÇATIŞMALARIN YAŞANDIĞI O MEVZİLER
»  HAİN DÜZOVADA NASIL KAYBOLUYOR!
»  "GENELKURMAY İSTİHBARAT KOPUKLUĞU VAR DEMELİ!"
»  MHP'DEN "TERÖRİSTLERLE MÜZEKERE" ELEŞTİRİSİ
»  PEŞMERGELERDEN TÜRKİYE'YE TEHDİT
»  CHP'Lİ İNCE : "AÇILIMDAN BU YANA 134 ŞEHİT" VERDİK
»  TÜRKİYE AYAKTA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.