Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7915
EURO
43,4325
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.049,830
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP-DSP CEPHESİNDE NELER OLUYOR?
CHP-DSP CEPHESİNDE NELER OLUYOR?
 
CHP ve DSP arasında bir süredir devam eden güç birliği arayışları “iyi niyetle” sürerken henüz net bir açıklama yapılmadı.
 
14.5.2007 - 19:00

CHP ve DSP arasındaki işbirliği görüşmeleri henüz sonuçlanamadı. “Bir araya gelelim 5 dakikada çözeriz” şeklindeki açıklamalara rağmen, henüz işbirliği için somut bir adım atılmadı. İki parti adına görüşmeleri yürüten, heyetler şimdiye kadar sadece bir kez masaya oturdu. Bunun dışında, görüşmelerin zaman zaman telefonla yürütüldüğü ifade edilirken, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve üst düzey parti yöneticilerinin, süreçte CHP’nin ön plana çıkarılmasından rahatsızlık duydukları belirtildi.

Yine DSP tabanından yükselen “birleşmeyin” çağrıları da DSP’de işleri sıkıntıya soktu. Son olarak Amasya Mitinginde “birleşmeyin” ve “Baykal istifa” sloganları atan DSP’liler, Baykal’a duydukları güvensizliği her fırsatta dile getiriyor. DSP Genel Merkezi’ni telefon yağmuruna tutan partililer, “Bizim her yerde örgütümüz dimdik ayakta. Oyları giderek düşen CHP’ye ihtiyacımız yok. Biz tek başımıza CHP’den daha güçlüyüz” şeklindeki düşünceleriyle parti yönetiminin karar vermesini zorlaştırıyor.

Süreci başından bu yana destekleyen ve güç birliğinden yana olduğunu her fırsatta dile getiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, parti tabanını ve bazı yöneticileri ikna etmekte sıkıntı yaşıyor. Dile getirilen milletvekili kontenjanı rakamlarının gerçekçi olmadığı ve henüz iki parti yetkililerinin rakam konusunu konuşmadıkları öne sürülürken, çalışmaların bu hafta içi netleşebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan, üst düzey bir DSP yöneticisi, çalışmalara ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, “İlk görüşmeden bu yana yeni bir görüşme yapılmadı. Halkımız bir şey bekliyor. Kendi içimizde olmasın diyen birkaç kişi olabilir. İki parti yönetiminin niyeti var. Bu niyet sayılara dökülmüş değil. İyi niyetli bir çabayla bu işi olumlu bir biçimde bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OTOMOBİLDE YAZ KAMPANYASI BAŞLADI

TRABZON'DAN KALKAN UÇAK KAYBOLDU

TUĞCU'DAN VETO AÇIKLAMASI
»  AKP'DE ADAY BAŞVURU SÜRESİ İKİ GÜN UZATILDI
»  AKP'NİN YASAKLI ADAYLARI
»  BAKANLAR KURULU YASAK SAVDI
»  AKP, ADANA'DA EĞİLİM YOKLAMASI YAPACAK
»  PKK'DAN PARTİLERE BÜYÜK TEHDİT
»  İNGİLİZ BASININDAN EUROVİSİON'A ŞOK SUÇLAMA
»  AKP:"KALABALIKTAN KORKMADIK"
»  YSK'DAN SON SÖZ: "25 YAŞ OLMAZ"
»  KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMEYİN
»  EUROVİSİON BİRİNCİSİ TÜRK ÇIKTI
»  ASELSAN İNTİHARLARI TEKRAR SORUŞTURULACAK
»  MUHTIRA'YI REDDEDİYORUZ BİLDİRİSİ!
»  GERDEK KAPISINDA 1 MİLYON İNSAN
»  "UMARIM HERKES MİTİNGDEN GEREKEN SONUCU ÇIKARTIR"
»  CEM UZAN; "İKTİDARDAN SONRA SİYASETİ BIRAKIRIM"
»  İZMİR MİTİNGİ'NE DENİZ YOLUYLA SADECE 200 BİN KİŞİ KATILDI
»  BAYKAL VE SEZER MİTİNGDE NEDEN BİR ARAYA GELEMEDİ!
»  YOKSULLUK BANKASI KURULDU
»  ZİYARET HASAP VERME DEĞİLMİŞ PEKİ NEYDİ..?
»  TUNCAY ÖZKAN'I HEDEF GÖSTERDİLER
»  İZMİR MİTİNGİ'NE REKOR KATILIM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.