Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7663
EURO
43,0683
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.022,280
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP IRAK'A GİRİN DEDİ!
CHP IRAK A GİRİN DEDİ!
 
CHP Türkiye'nin Irak'a girmekten başka çaresi olmadığını söyledi. Peki Türkiye Irak'a neden girmek zorunda?
 
18.1.2007 - 23:09
CHP'li Onur Öymen, hükümete, Kuzey Irak'a asker geçirmek için TBMM'den yetki almasını önerdi. Öymen'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde..

"Irak, kan gölüne dönmüştür ve artık adı konmamış bir iç savaştan söz edilebilir" diyen Öymen, Irak'ın gerçek demokratik bir ülke olma özelliğine kavuşamadığını belirtti.

Kerkük'ün ciddi sıkıntılar içinde olduğuna dikkati çeken Öymen, buranın demografik yapısının altüst edildiğini söyledi.

İKİ DEFA YETKİ ALDINIZ AMA..

Daha önceki hükümetlerin, ihtiyaç olan her dönemde kuzey Irak'a asker geçirdiğini anlatan Öymen, AKP iktidarının, 20 Mart 2003 ve 7 Ekim 2003 tarihlerinde iki defa yetki aldığını, ancak asker gönderemediği için sınırların güvenliğinin sağlanamadığını ileri sürdü.

"Bu konuda, hükümetin, Meclis'ten yetki almasını istiyoruz" diyen Öymen, Gül'ün konuşmasında, hükümetin yetki isteyeceğinin işaretini almadıklarını söyledi.

IRAK'A GİRMEK ZORUNDAYIZ

Başbakan Erdoğan'ın "gereğini yaparız, müdahale ederiz" şeklindeki sözlerinin, Meclis'ten yetki alınmadığı sürece "boş sözler" olacağını ifade eden Öymen, şöyle konuştu:

"CHP olarak söz veriyoruz, isteyin bu yetkiyi, başka koşullara bağlamadan, sadece bu yetkiyi isteyin oy vereceğiz. Meclisin tamamının verdiği yetki ile siz, bu konuda gerekeni yapacaksınız. Sınırlarımızın güneyinde, bu sınırın güvenliğini sağlamak için asker bulundurmamız lazım. Başka çaremiz yok. Oradaki teröristlerle mücadele için asker bulundurmamız lazım. Bundan önceki bütün hükümetler bunu yapıyordu. İlk defa bu hükümet zamanında yapılmamıştır. Oradaki terör üslerine karşı tek bir operasyon yapılmamıştır. Bu endişe vericidir.
Eğer Türk askeri olsaydı, hiç kimse bizim askerlerimizin başına çuval geçirmeye cesaret edemezdi. Hiç kimse, Kerkük'e 600 bin insan kaydırmaya cesaret edemezdi. Türkiye hakkında küçültücü beyanlar vermeye cesaret edemezdi."

ABD İSTEMEZSE SINIRIMIZ KORUYAMAYACAK MIYIZ?

ABD istemediği için kuzey Irak'a asker göndermekten vazgeçilemeyeceğini anlatan Öymen, "ABD, izin vermediği sürece sınırımızı koruyamayacak mıyız? Başkaları üzülecek diye kendi güvenliğimizden vazgeçebilir miyiz?" diye sordu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 29 Eylül 2006'da "Bizi kızdırmasınlar, Kuzey Irak'a verdiğimiz elektriği, mazotu keseriz" dediğini anlatan Öymen, "Sizi kızdırmaları için daha ne yapmaları gerekiyor?" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERKAN MUMCU'DAN ÇİLLER'E SÜRPRİZ ZİYARET

SARIGÜL'DEN BAYKAL'A., 'HODRİ MEYDAN'

KÜRT LİDERLERE ERDOĞAN ÖFKESİ
»  TBMM'DE NÜKLEER PROTESTOSU
»  NÜKLEER SANTRALLARIN YAPIMINA YOL VERİLDİ
»  BAHÇELİ'DEN VATANA İHANET SUÇLAMASI
»  BBP YAŞAR KEMAL İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  MESUT YILMAZ, RİZE'DEN BAĞIMSIZ ADAY OLACAK
»  ERDOĞAN:IRAK İÇİN KİMSEDEN İZİN İSTEMEYİZ
»  BAYKAL:'RİCA EDEREK DIŞ POLİTİKA YAPILMAZ'
»  ''KÜRDÜN KÜRT'TEN BAŞKA TEK DOSTU VARDIR, O DA TÜRK''
»  BAYKAL'A SINIR ÖTESİ OPERASYON TEPKİSİ
»  MUMCU: 'MUHALEFETİMİZ, İNSAFSIZ DÜZENE'...
»  TAYLAND ÇITIRLARI BAYKALI BİLE SOLLADI
»  AKP'Lİ KAPUSUZ: ''BAYKAL BOŞ KONUŞUYOR''
»  ANKARA AB'YE SESSİZ BASKI UYGULAMASI BAŞLATTI
»  TANIK KORUMA ÇARŞAMBA GÜNÜ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK
»  ELEKTRONİK ORTAM SUÇLARINA CEZA GELİYOR
»  AKP'Lİ ÇÖMEZ'E GÖRE IRAK'A TEK BİR YOL GÖRÜNÜYOR
»   DTP OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR
»  AKP, HAFTA SONU'NDA KIZILCAHAMAM'DA KAMP'TA
»  AĞAR'A 'F'TİPİ DESTEĞİ
»  ERDOĞAN'IN BACANAĞI MHP'YE GİRDİ
»  AKP'DEN CHP'YE KÖŞK AMBARGOSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.