Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7191
EURO
43,4227
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.127,550
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP KÖŞK'TE İPTAL NÖBETİ TUTACAK
CHP KÖŞK TE İPTAL NÖBETİ TUTACAK
 
CHP, Köşk seçiminde Anayasa Mahkemesi'nde nöbetçi bulunduracak.
 
7.3.2007 - 02:36
CHP lideri Baykal ilk defa Takvim'e açıkladı: Cumhurbaşkanı 3'te 2 dışında bir oranla seçilemez. Anayasa Mahkemesi'ne gideriz. CHP, bu talimatla harekete geçti. Yüksek Mahkeme'deki nöbetçi CHP'li, oran bulunamazsa iptal için başvuruyu derhal yapacak.

***

İptal nöbeti

CHP, Köşk seçiminin 1. turunda 367 bulunamaması halinde, mahkeme önünde bekleyen ekiple iptal başvurusu yapacak. Hedef 2. turu önlemek.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın TAKVİM'e açıkladığı; cumhurbaşkanlığı seçimine dönük "taktik plan" adım adım işlemeye başladı. Baykal öncelikle, bu konuda kamuoyu oluşturup AK Parti'yi uzlaşma noktasına çekmeye çalışıyor. AK Parti uzlaşma yoluyla Cumhurbaşkanı seçimine yanaşmazsa, ilk tur oylamasından sonra CHP'nin "seçimi durdurma"ya yönelik hamleleri devreye sokulacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararları geriye işletilemediği için CHP "seçimi durdurma" konusunda "zaman kaybı"nı önleyecek tedbirler alacak. Anayasa Mahkemesi önünde veya yakın noktada CHP'den bir yetkili, büyük olasılıkla grup başkanvekillerinden biri, başvuru dilekçesiyle hazır bekleyecek.

SEÇİM ZORLANACAK

İlk tur oylama yapıldığında, 3'te 2 çoğunluk olan 367 sayısına ulaşılamaması halinde, CHP'nin "cumhurbaşkanlığı seçimini durdurma" yönündeki başvurusu en kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne ulaştırılacak. CHP'nin amacı, 2. tur seçim yapılmadan önce Anayasa Mahkemesi'ni harekete geçirmek. Başvurunun hemen değerlendirilip karara bağlanması bekleniyor. Eğer, Anayasa'ya aykırılık yönünden yürütmenin durdurulması gibi bir karar çıkarsa, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçiminden önce erken genel seçime gitmek zorunda kalabileceğine dikkat çekiliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PERİNÇEK LOZANDA YALNIZ BIRAKILDI!

"BAŞBAKAN, SİLAHLI KUVVETLERE KABADAYILIK YAPIYOR"

DTP GENEL BAŞKANI AHMET TÜRK'E HAPİS CAZASI
»  ARIÇ'IN MİLLET KESESİNDEN GEZİ MALİYETİ 685 MİLYAR
»  GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO MECLİSTE
»   ÖYMEN'DEN ŞOK İDDİA: ASKER PAZARLIĞI YAPTILAR
»  ''BAYKAL'IN CUMHURBAŞKANLIĞI YORUMLARI MİLİTANCA''
»  ERDOĞAN BAYKAL'A SERT ÇIKTI!
»  ANAVATAN'DAN YÜCELEN'İN İSTİFASINA İLGİNÇ AÇIKLAMA
»  MHP GENEL BAŞAKANI BAHÇELİ'DEN EVREN'E AĞIR ELEŞTİRİ
»  SOSYAL GÜVENLİĞE YİNE ERTELEME GELİYOR
»  GÜL, BUSH'UN AKIL HOCASI CHANEY'İ KORKAKLIKLA SUÇLADI
»  BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ AMBLEMİNİ YENİLİYOR
»  İŞTE CHP'NİN KÖŞK STRATEJİSİ
»  BTP İKTİDARA GELİRSE HERKESE 500 YTL VATANDAŞLIK MAAŞI!
»  EVREN'İN "BÖLGE" ÖNERİSİ YASA TEKLİFİ OLARAK SUNULMUŞ
»  ÇANKAYA'YA ÇIKACAK İSİM BELLİ
»  EVREN'İN ENDİŞESİ MİLLİYETÇİLİK
»  VAH VAH MİLLETVEKİLLERİ DÖRT YILDIR FAKİRLEŞMİŞLER
»  SİLAH İSTEYENE ZORUNLU EĞİTİM VERİLECEK
»  DYP LİDERİ AĞAR, KENAN EVREN'E SAHİP ÇIKTI
»  BAHÇELİ'DEN ZEHİR GİBİ SÖZLER
»  PERİNÇEK, 90 KİLO BELGE İLE LOZAN'A GİDİYOR
»  AKP'YE KARŞI ULUSAL İTTİFAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.