|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 43,0237 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,4487 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.498,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.991,880 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| CHP'Lİ ÖZYÜREK, BAKAN ÇUBUKÇU'YA ACIDI!
|
 |
 |
 |
|
|
|
| TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bütçesi görüşülürken, İngiltere York Düşesi Sarah Ferguson'un, Saray Rehabilitasyon Merkezinde gizli kamerayla çektiği görüntüler tartışıldı. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de kadın olmanın zor olduğunu belirterek, kadınların aile içi şiddetten töre ve namus cinayetlerine kadar bir dizi sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. ''Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yerinde olmak istemezdim'' diyen Özyürek, bakanlığın tüm sorumluluk alanının ciddi sorunları kapsadığını kaydetti.
SHÇEK ile ilgili olarak medyaya yansıyan olayların kendilerini üzdüğünü belirten Özyürek, geçen yıl Malatya'da, bu yıl Saray'da yaşanan olayların basına yansıma biçiminin eleştiri konusu yapıldığını, ancak bundan çok olayların içeriğinin önemli olduğunu vurguladı. Özyürek, ''Bunlar var mıdır, varsa ne gibi önlemler alındı? Olayların biçiminden çok, yazılıp çizilenlerin, görüntülerin doğruluğunu eğriliğini konuşmalıyız. Sorunlu çocukların bakımı zor ama bu işi üstlenenlerin bunlarla başa çıkması gerekiyor'' dedi.
Çubukçu'nun, Hüseyin Üzmez ile ilgili Adli Tıp Raporuna itiraz edeceklerini söylediğini, ancak bunun zamanında yapılamaması nedeniyle gerçekleşemediğini kaydeden Özyürek, ''Sayın Bakan'ın bu iddialı ve toplumdan destek gören çıkışı, kimin engellemesi ya da ihmaliyle olursa olsun ortada kaldı'' diye konuştu.
''KOTA VE POZİTİF AYRIMCILIK...'' DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Çubukçu'nun kabinedeki tek bakan olması nedeniyle rahat konuşamadığını belirterek, ''Görev alanında ciddi eksiklikler olduğunu ifade etmek zorundayım. Keşke bunları kadın kadına konuşabilseydik'' demesine, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ''Biz çıkalım rahat rahat konuşun'' karşılığını verirken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise ''Burayı haremlik selamlık yapmayın'' diye tepki gösterdi.
Türkiye'de kadınların tüm çabalarına ve çalışmalarına rağmen eşitlik konusunda iyi durumda olmadığını kaydeden Kışanak, bunun kadınların ekonomik hayata katılımı, eğitimde fırsat eşitliği ve politik hayattaki temsiliyet gibi sorunlu alanlardan kaynaklandığını söyledi. 2004 yılındaki yerel seçimlerde 3 bin 200 erkek belediye başkanına karşılık sadece 18 kadının belediye başkanı olabildiğine işaret eden Kışanak, Meclisteki kadın milletvekili sayısının da yeterli düzeye ulaşamadığını kaydetti.
TBMM'de kadın erkek eşitlik komitesi kurulamamasını da eleştiren Kışanak, dünyada benzeri durumun aşılması için başvurulan ''kota'' ve ''pozitif ayrımcılık'' gibi yöntemlere Türkiye'de de başvurulmaması halinde kadınlar lehine düzelme olmayacağını savundu.
Diyarbakır'da Fatma Babatlı ve Ayşegül Arslan adlı kadınların eşleri tarafından öldürüldüğünü, durumun polise bildirilmesine karşılık bu ölümlerin önlenemediğini söyledi.
''BURADAKİ TABLO...'' CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, ''Toplumsal cinsiyete dayalı bütçenin'' bakanlığın gündeminde olmasının sevindirici olduğunu belirterek, ancak bunun tüm bakanlar tarafından benimsenmesi gereğini vurguladı. Kadın istihdamının düşük olduğunu, kadınların giderek çalışma hayatından çekildiğini anlatan Hamzaçebi, ''Buradaki tablo bile bunun göstergesi. Komisyonda sadece 1 kadın milletvekili var'' dedi.
Türkiye'nin kadın eşitsizliği konusunda dünya ülkeleri arası sıralamasında gerileme olduğunu ifade eden Hamzaçebi, kadının konumu ve statüsünü düzeltmek, cinsiyet eşitsizliğini gidermek için daha ciddi politika ve bütçelere ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Hamzaçebi, Saray Rehabilitasyon Merkezindeki olayın herkesi üzdüğünü belirterek, ''Görüntüleri elde edip yabancı basına taşıyanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak yerine, esas olan oradaki olaydır. Geçen yıl Malatya, bu yıl Saray'da aynı durum yaşandı. SHÇEK yurtlarında, kurumlarında sorun mu var?'' dedi.
''KADIN İSTİHDAMINDA GERİLEMEYE NEDEN OLDUNUZ'' CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, dünya ülkeleriyle ilgili bir rapora göre, Türkiye'de kadın istihdamındaki durumunun bir yılda 16 sıra gerileyerek 121. sıraya düştüğünü ifade etti. ''Bir çok ülke bir yılda 15 sıra atlayarak durumunu düzeltiyor'' diyen Arıtman, Türkiye'de kadınların yüzde 41'inin diploması olmadığını, ayrıca kız çocuklarının ilkokul sonrasında eğitim durumunun da kötü olduğunu söyledi.
Arıtman, ''AKP olarak seçilmesine çok sevindiğiniz Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye'de kadın erkek eşitliğinin olmadığını ve Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını söylüyor. Sayın Bakan, iktidarınızda kadın istihdamında gerilemeye neden oldunuz. AKP olarak hiçbir zaman ve hiçbir yerde Türkiye'nin ilerlediğini söyleyemezsiniz. Kadın sorununu türbana indirgediniz, türbanla sınırladınız'' dedi.
Töre ya da namus cinayeti tanımının doğru olmadığını savunan Arıtman, bunun yerine ''Toplumsal cinsiyet eşitsizliği cinayeti'' tanımının kullanılması gerektiğini ifade etti.
Arıtman, son yıllarda çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının artış gösterdiğini, ancak bunun ''buzdağının görünün kısmı'' olduğunu, çoğunun hala gizli kaldığını belirterek, ''Sayın Bakan bu konuda neden çalışma yapmıyorsunuz. CHP olarak konunun araştırılması için önerge verdik. Destekleyin bunu ve bir araştırma komisyonu kurarak konuyu ele alalım. Pedofilleri önlemenin tek yolu, cezaları arttırmaktır. Öyle cezalar olacak ki bu suçları işlemekten imtina edecekler'' dedi.
''DEMEK Kİ TÜM YURTLARDA AYNI SORUN VARMIŞ'' CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da çocuk yurdunda geçen yıl yaşanan olaya dikkat çekerek, ''Biz Türkiye'ye iyilik yaptık. Demek ki tüm yurtlarda aynı sorun varmış. Ama Malatya olayı patlağında biz kötü adam olduk. Olsun, biz kötü adam oluruz, yeter ki çocuklarımız kurtulsun'' diye konuştu.
Bazı hizmetlerin satılamayacağını, ihale edilemeyeceğini savunan Aslanoğlu, ''250 YTL'ye adam çalıştırırsanız, bunun sonu bu olur. İyi ki bu olay Malatya'da oldu da hizmet alımında belli standartlar getirildi. Malatya borcunu ödedi. Şimdi siz ödeyin'' dedi.
Aslanoğlu'nun, kadın sığınma evlerinin kent merkezleri yerine, dışında yapılması gerektiğini söylemesi üzerine Bakan Çubukçu'nun, ''Siz nerede gördünüz. Asıl ihlal bu'' demesi, Komisyonda gülüşmelere neden oldu.
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, bakanlığın görev alanına giren konuların nüfus yapısından kaynaklandığına işaret ederek, Çubukçu'ya, ''Nüfus yapımızdaki olumsuzluklar üzerine çalışmanız var mı?'' diye sordu.
AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, berdelin en yüksek olduğu ilin Şanlıurfa olduğunu belirterek, ''Berdel ile iki genç kız karşılıklı değiş tokuş yapılır. Ama birinin evliliğinin bitmesi halinde, bu bahane edilerek diğerinin de evliliği otomatik olarak bitiyor. Bu konuda sosyolojik araştırma yaptınız mı? Böyle evliliklerin oranı nedir?'' sorusunu yöneltti.
''ÇAĞDAŞ TÜRKİYE FOTOĞRAFI...'' DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bütçe görüşmelerinde bakanlık sıralarındaki görüntüye dikkat ettiğini belirterek, Bakanlık sıralarındaki kadın sayısının fazlalığıyla çağdaş Türkiye'nin fotoğrafını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Yeşil kart kullanımına ilişkin verilere dikkati çeken Kaplan, ''Bingöl'de yeşil kartlı sayısı yüzde 50, Başbakan çıkaran Siirt'te yüzde 47,7. Yani aldığı oy oranından daha fazla. Bununla ne övünülebilir, ne de 3 çocuk yapılır'' dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İsviçre Alpleri'nde bulunan bir eğlence merkezinde yılbaşı gecesi meydana gelen yangında en az ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul'da gündüz saatlerinde başlayan kar yağışının ardından buzlanma riskine karşı Şile, Beykoz, ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin hemen hemen her noktasında etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2025 Aralık ayına ilişkin İTO İstanbul Tüketici Fiyat İndeksi ile ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Futbolda ara transfer dönemi başladı. Kulüpler, 6 Şubat Cuma saat 23.59'a kadar kadrolarına takviye yapabilecek. |
 |
|
 |
 |
|
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ederek, mevcut sorunlardan ... |
 |
|
 |
 |
|
Kentte hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak ölçülürken, Kızılırmak Nehri'nin kent merkezinden geçen ... |
 |
|
 |
 |
|
Yeni infaz düzenlemesiyle cezanın yarısını cezaevinde geçiren hükümlülere şartlı tahliye yolu açılacak. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Dolar yeni yılın ilk işlem gününde 43 lira seviyesini aştı. Euro ise 505,3 lira seviyesinden güne başladı. |
 |
|
 |
 |
|
BD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal'a (WSJ) verdiği röportajda, sağlık durumuyla ilgili söylentilere cevap verdi.
|
 |
|
 |
 |
|
İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde siyasi dengeleri etkileyen bir gelişme yaşandı. CHP’den istifa ... |
 |
|
 |
 |
|
Havaların soğuması, asgari ücrete yapılan yüzde 27’lik zam ve nakliyedeki artış nedeniyle bir ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk durumu nedeniyle CHP'de parti ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın barışçıl protestoculara şiddetle karşılık vermesi halinde, ABD'nin ... |
 |
|
 |
 |
|
İyi Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, çözüm süreci ve SDG'nin Suriye'deki entegrasyonuna ilişkin ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da 3 polisin şehit olduğu çatışmanın ardından kent genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İsviçre Alpleri'nde bulunan bir eğlence merkezinde yılbaşı gecesi meydana gelen yangında en az ... |
 |
|
 |
 |
|
BD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal'a (WSJ) verdiği röportajda, sağlık durumuyla ilgili söylentilere cevap verdi.
|
 |
|
 |
 |
|
İstanbul'da gündüz saatlerinde başlayan kar yağışının ardından buzlanma riskine karşı Şile, Beykoz, ... |
 |
|
 |
 |
|
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ederek, mevcut sorunlardan ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye'nin hemen hemen her noktasında etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2025 Aralık ayına ilişkin İTO İstanbul Tüketici Fiyat İndeksi ile ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde siyasi dengeleri etkileyen bir gelişme yaşandı. CHP’den istifa ... |
 |
|
 |
 |
|
Futbolda ara transfer dönemi başladı. Kulüpler, 6 Şubat Cuma saat 23.59'a kadar kadrolarına takviye yapabilecek. |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk durumu nedeniyle CHP'de parti ... |
 |
|
 |
 |
|
İyi Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, çözüm süreci ve SDG'nin Suriye'deki entegrasyonuna ilişkin ... |
 |
|
 |
 |
|
Dolar yeni yılın ilk işlem gününde 43 lira seviyesini aştı. Euro ise 505,3 lira seviyesinden güne başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Havaların soğuması, asgari ücrete yapılan yüzde 27’lik zam ve nakliyedeki artış nedeniyle bir ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Yeni infaz düzenlemesiyle cezanın yarısını cezaevinde geçiren hükümlülere şartlı tahliye yolu açılacak. ... |
 |
|
 |
 |
|
Kentte hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak ölçülürken, Kızılırmak Nehri'nin kent merkezinden geçen ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın barışçıl protestoculara şiddetle karşılık vermesi halinde, ABD'nin ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da 3 polisin şehit olduğu çatışmanın ardından kent genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|