Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1955
EURO
35,0703
IMKB
10.222,000
ALTIN
2.465,470
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'LİİNCE: “BEN YALNIZ DEĞİLİM”-
CHP LİİNCE: “BEN YALNIZ DEĞİLİM”-
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplaması için çağrıda bulunarak, “Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti. Bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, partimi yıpratmak değildir. Amacım çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır” dedi.
 
14.8.2014 - 23:06

İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplaması için çağrıda bulundu.

-“CHP ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR”-

İnce konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Geldiğimiz bu noktada Türkiye’nin kurucu gücü CHP çözüm üretemiyor, derde derman olamıyor, umut olamıyor ve AKP’nin oluşturduğu bu gündemde savrulup gidiyor.

-“BU ORGANLAR SAYIN GENEL BAŞKAN’IN KİMLERLE ALDIĞI BELLİ OLMAYAN KARARLARINI ONAY MAKAMI HALİNE GELMİŞTİR”-

Yetkili organlar, karar organları gerek yerel seçimler öncesinde gerek cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu uyarılarımı yaptım ama karar organları artık işlevini yitirmiştir. CHP’nin üst organlarında bu konuşmaları yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu organlar dayanışma, istişare etme, ortak aklı ortaya çıkarma karar alma organı olmaktan çoktan çıkmıştır. Bu organlar Sayın Genel Başkan’ın kimlerle aldığı belli olmayan kararlarını onay makamı haline gelmiştir. Bu organlarda itiraz söz konusu değildir sadece bir onay makamıdır.

-“ORGANLAR ÇALIŞMADIĞI İÇİN NE YAZIK Kİ YANLIŞ KARARLAR VERMEKTEDİR”-

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 131 milletvekilinden hiçbiri, 81 il başkanından hiçbiri, 60 Parti Meclisi üyesinden hiçbiri sayın adayı önermemiştir ve hiçbirinin de bu adaydan haberi yoktur.
Organlar çalışmadığı için ne yazık ki yanlış kararlar vermektedir.

-“TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM”-

Benim böyle bir ortamda itirazım şunlaradır. Bir; cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesidir. Benim haberim sizlerin sayesinde oldu, televizyondan öğrendim, milletvekilleri televizyondan öğrendi. İkinci itirazım sayın adayın partimizin önemli bir bölümüyle kan uyuşmazlığı olabileceğini düşünememektir.

-“SEÇMEN SANDIĞA TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL, KOŞARAK GİTMELİDİR”-

Üçüncü itirazım tıpış tıpış gideceksiniz diyerek halkla inatlaşmaktır. Seçmen sandığa tıpış tıpış değil koşarak gitmelidir. Bunu yaratmak da parti yöneticilerinin başta da Sayın Genel Başkan’ın işidir.
Bir başka itirazım birinci turda bir çatı adayı göstermek matematik bilimine ters düşmektir. Aday kimle belirlendi, bunu öğrenmek benim hakkım.

-“SAYIN GENEL BAŞKANI PARTİYİ KURULTAYA ÇAĞIRMALIDIR”-

Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti. Bu risk nedir? Bu risk karşılığında ne olacaktır? Şimdi ben söylüyorum, bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, partimi yıpratmak değildir. Amacım çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır.
Ben sadece Genel Başkanıma değil, yıllardır tanıştığımız bir dostumuz bir abime sesleniyorum eğer yarıdan bir fazla imza toplandığı anda seçimli kurultay için orada kalmanıza gerek yok, bu sizi hırpalar, bu sizi yorar Sayın Genel Başkan. Ben abimin Sayın Genel Başkanımın bu duruma düşmesini istemem. Buna gerek yok. O zaman hemen istifa etmeniz gerekir. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya taşımalı. Bu hezimetin üzerine yanındaki arkadaşlarını dinlememelidir. Onların derdi bir daha Parti Meclisine seçilememek olabilir.

-“YAKINDA BİR KURULTAY TOPLAYACAĞINI HİSSEDİYORUM”-

Ben bugünkü basında gördüğüm kadarıyla Sayın Genel Başkan’ın bu tür bir yaklaşım içerisinde olduğunu seziyorum. Yakında bir kurultay toplayacağını hissediyorum, öngörüyorum. Umarım dediğim gibi olur. Üçüncü seçeneğe işin kalmaması lazım. Üçüncü seçenek Sayın Genel Başkanı değerli abimizi üzer.

-“BEN YALNIZ DEĞİLİM”-

Bugün bu basın toplantısını yalnız yaptığımı sanmayın. Ben yalnız değilim. Tek başıma bu salona gelmedim. Benimle birlikte bu salonda CHP’nin vicdanı var.
Benimle birlikte bu salonda Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci, yenilikçi ruhu var. İsmet İnönü’nün kararlı, namuslu cesareti var. Bülent Ecevit’in dürüstlüğü, demokratik solculuğu car. Erdal İnönü’nün mütevazı beyefendi kişiliği sosyal demokratlığı var. Benimle birlikte bu salonda kapatılan, mallarına el konulan CHP’ni yeniden açan ve ayağa kaldıran Deniz Baykal var.”

-SORULAR-

CHP liderinden kurultayı toplamasını isteyen İnce, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
“Olası kurultayda aday olacak mısınız?” sorusuna İnce, “Bir genel başkanlığa aday olacak kişi bunun kararını kendisi veremez. Buna kurultayımızın sorumlu delegeleri karar verir. Böyle bir zemin oluşursa buna o zaman bakarız. Yani aday olunmaz aday gösterilir kişiler. Her zaman taşın altına elimi sokarım. Bunun takdiri değerli delegelerindir” yanıtını verdi

-GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?-

“Grup başkanvekilliğinden istifa edecek misiniz?” sorusuna İnce, “Ben makam mevki peşinde değilim. Kimsenin beni uyarmasına gerek yok. Ben ne zaman neyin olacağını bilirim. Ben nezaketi de bilirim etiği de bilirim. Çok kısa süre içerisinde görürsünüz zaten. Buraya yapışmış falan değilim. Beni kimsenin uyarmasına gerek yok. Hezimet dememe yenilgi dememe kimsenin itirazı yok, itiraz grup başkanvekilliğime mi, onaysa o çok kolay, hallederiz onu, basit iş o.
Kısa süre içinde zamanı gelecek zaten. Ben buraya yapışmış değilim” yanıtını verdi. (



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'O AYAKKABIYI ATMA, O SANA LAZIM OLUR'

KILIÇDAROĞLU: KURULTAYI BEN TOPLAYACAĞIM

ERDOĞAN SUBAYEVLERİ'İNDEN TAŞINIYOR
»  KÖŞK KORUMALARINA PARALEL TASFİYE
»  800 BİN KİŞİYE MÜJDE!
»  TARHAN VE BATUM ADAY OLSAYDI...
»  FLAŞ.. MECLİS'TEN SÜRPRİZ TATİL KARARI!
»  ERDOĞAN KÖŞK'E BÖYLE ÇIKACAK!
»  MECLİS'TE BU KEZ KADIN VEKİLLER KAPIŞTI
»  ANTALYA YİNE SALLANDI!
»  FLAŞ.. SÜLEYMAN SEBA YAŞAMINI YİTİRDİ
»  GÜL'ÜN VEDA MGK'SINDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?
»  ÇİÇEK: ''SU AKAR KENDİ YATAĞINI BULUR''
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ ŞOK EDEN SORU!
»  AK PARTİDEN ERDOĞAN'A VEDA RESEPSİYONU!
»  'BEBEKLERİMİZİ CEZAEVİ'NE SOKMAYIN...'
»   AKP'Yİ DAHA DA KARIŞTIRACAK SÖZLER
»  İSTANBUL'DA EBOLA KORKUSU
»  FLAŞ...MUHARREM INCE ISTIFA EDIYOR
»  MUHALEFETTEN ERDOĞAN'A YEMİN TAVRI!
»  İNTERNET'E EMNİYET TAKİBİ!
»  AKP KRİZİNDE 3. OLASILIK!
»  SIR İSİM : RTE HAVA LİMANI!
»  BAŞBAKANLIĞI İÇİN İLK İŞARET!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.