Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP Örgütlerinin Beklediği Açıklama!
CHP Örgütlerinin Beklediği Açıklama!
 
Erdoğan Toprak, seçim stratejilerini SÖZCÜ’ye anlattı: ''CHP, adayların % 85’ini ön seçimle
 
29.1.2015 - 12:03

Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ - CHP liderinin başdanışmanlığını yapan Toprak, AKP oylarının eridiğini belirterek, iktidara aday olduklarını söyledi. Toprak, adaylık sürecine ilişkin de , “Listeler belirlenirken teşkilatımız etkili olacak. Kontenjan ağırlıkla yargı ve üniversiteden geleceklere ayrılacak” mesajını verdi.
7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde CHP’nin seçim organizasyonunun koordinatörlüğünü Erdoğan Toprak yürütecek. Strateji, politikalar ve seçim materyalleri, sloganlar ayrı gruplar tarafından gerçekleştirilecek. Adayların yüzde 85’i ön seçimle belirlenecek, yüzde 15’i için de kontenjan kullanılacak. CHP Seçim Koordinasyon Sorumlusu ve Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, SÖZCÜ’ye seçim planını şöyle açıkladı…
BİZİM DE 41 VAADİMİZ VARDI
Yunanistan’da SYRIZA partisi yüzde 36 oyla seçim zaferi kazandı. Onların 40 vaadine karşılık, CHP 2010 seçimlerinde insan merkezli 41 proje açıklamıştı. Birinci önceliğimiz yoksullukla mücadele ve hakça adalet önceliğimiz olmuştu. Önümüzdeki seçimde iktidara tek başına gelmek istiyoruz. Gelip, yoksulluğu, işsizliği yok etmek istiyoruz. Yoksul yurttaşlarımıza devlet tarafından yapılan yardımları kaldırmayacak, bunları daha da artıracağız. Herkesin kurtarıcı aramak yerine bu seçimlerde elini taşın altına koymasını istiyoruz. Bir kadın milletvekilinin çıkıp “Cumhuriyetin 90 yıllık reklam arası” demesini sindiremiyoruz. Gün birleşme günüdür. Bu birleşme CHP çatısı altında olmalı. Bazı bürokratlar partinin memuru gibi çalışıyorlar. Partinin devleti olmaz ama AKP ile birlikte devleti, partinin bir organı haline getirdiler. Bu partinin oy oranı şimdilik yüzde 39’a indi. Erime daha da devam edecek. CHP’nin oyları ise yükselişte.
AKP’Yİ ELEŞTİRMEYE KORKUYORLAR
Güneydoğu’yu devletin yönettiğine artık inanmıyorum. Yollar kesiliyor, silahlı teröristler vergi topluyor, halkı kendi sözde karakollarında sorguluyor, Devlet orada tanınmıyor. Güneydoğu’yu yönetemeyen devlete, devlet diyemezsiniz. Ülkemizin Güneydoğu’sunda yaşananlar için bile CHP’yi eleştiriyorlar. Çünkü iktidarı eleştirmeye gücü yetmeyenler, ondan çekinenler, korkanlar için en kolay yol ‘vurun abalıya’ misali CHP’li eleştirmek oluyor. AKP yandaşları da partimizi küçük düşürmek için eleştiriyor. CHP, ülkenin çadırının orta direğidir. O direk çekilirse çadır çöker.
“CEMAAT’LE İŞBİRLİĞİ” YALAN
Son günlerde partimizin sağdan bazı isimlere milletvekili adaylığı önerdiği yazılıyor, söyleniyor. Bugüne kadar 4-5 parti dolaşmış olanlar, CHP’den milletvekili olacakmış. Yok öyle şey. Partimizin programı, tüzüğü ve genleri var. O ruhu benimseyip merkez sağdan aramıza katılanlar olmuştur. Birisi gelip partimize katkı vermek istiyorsa ‘katkı verme’ diyemeyiz. Eğer, partimize sağdan iki kişi geldi diye ‘CHP sağa çekiliyor’ deniliyorsa vay CHP’nin haline.
CHP’nin cemaatle işbirliği yaptığı iddiasının da gerçekle ilgisi olmadığını, bunu söyleyenler de biliyor. CHP, iktidarında paralel yaratma niyetinde değildir. Biz cemaate okul mu açmışız? Ama partimizden ayrılanların bir bahane bulmaları gerekiyordu, bu yalanlara sığındılar.
AHMET DAVUTOĞLU, MEMUR GİBİ
Bu seçimde kendimizi halka daha iyi anlatmak için farklı yöntemler kullanacağız. Oy alsak da, almasak da işçiden, çiftçiden, emekliden yana tavrımızı koymak zorundayız. Bunu da insanımızı, ülkemizi sevdiğimiz için yapacağız. Örgütümüz, partimizi daha iyi anlatması icin eğitimlere ağırlık veriyoruz. Başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun düşürüldüğü duruma ise üzülüyoruz. Toplantıda da durumu gördük adeta bir memur haline getirilmiş. Davul başkasında, tokmak başkasında. Böyle ülke yönetimi olur mu? Hemen belirtelim ki bu rejim değişmeyecek, başkanlık sistemine geçilemeyecek.
Ülkede her kesim üzerinde baskı ve korku uygulanıyor. Düşünün, TÜSİAD’a kimse başkan bile olmak istemiyor. Hukukun olmadığı, yatırımlara garanti verilmeyen bir ülkeye kim gelecek? Türkiye’ye yatırımcı gelmiyor, kendi yatırımcımız devlete güvenemiyor.
HDP, ASLA SOL PARTİ DEĞİL
Banların, çocuklarının, genel müdürlerin de isimlerinin karıştığı 17-25 Aralık Rüşvet, Yolsuzluk olaylarındaki paralar toplumun işsizliğini, yoksulluğunu ortadan kaldırması için kullanılması gerekirken, evlerdeki kasalardan, ayakkabı kutularından çıktı. HDP, bu yolsuzluklarla ilgili en küçük bir tepki ortaya koyma gereği bile duymadı. Soruşturma Komisyonu’ndan üyesini bile çekti. Hatırlayınız Gezi olayları sırasında da HDP’nin bir tek olumlu hareketi olmadı. Güneydoğu’da Atatürk büstleri kırılırken, okullar yakılırken, bayrağımıza saygısızlık yapılırken HDP’liler yine sessiz kaldı. Eğitim sistemindeki olumsuzluklarda da AKP ile birlikte hareket ettiler. Peki, bunlar olurken, nasıl oluyor da HDP solcu oluyor? HDP, solcu değil, sol kisvesi görünümünde. Selahattin Demirtaş’ı vitrine koymuşlar.
O PARTİYLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ
Biliniz ki HDP’nin aldığı kararlar HDP’de değil, kuryeler aracılığıyla İmralı Adası’ndan, Kandil’deki terör merkezinden geliyor. Her fırsatta da AKP’nin değirmenine su taşıyorlar. Anketlerde HDP’nin oy oranının yüzde 7’yi aşamayacağı görünüyor. Bunun anlamı özellikle Güneydoğu’da oyların AKP’ye gitmesinin yolunu açıyorlar. Kürt meselesi, ülkemizin öncelikli meselesidir. Ama bugün siyasi iradenin muhatabı Kandil’deki terör merkezi ve İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’dır. Oysa, bu sorunun çözüleceği yer parlamentodur. Kürt kökenli vatandaşlarımızın meselesini niye İmralı’ya, Kandil’e bırakalım? Biz, HDP’yi sol parti olarak hiç görmedik. Bu seçimde de HDP’nin maskesi iyice düşecektir. İktidar partisinin milletvekili sayısının artırılmasına destek olmak istiyorlar. Ama bilsinler ki, o parti de eriyor. İktidarı artık tartışılır hale geldi. HDP ile işbirliği yapmayacağımız kesin. Ama diğer sol partilerle ilişkimizin nasıl olacağına CHP’nin yetkili organları karar verecek. Şu anda bir şey söylemek erken.
CHP’NİN KURTARICIYA İHTİYACI YOK
CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığıyla birlikte değişen bir yüzü var. CHP’nin kurtarıcı aramaya ihtiyacı yok. Partimizde kadın ve gençlik kotaları getirilmiş. Milletvekili adaylığında parti teşkilatlarımız etkili olacak. Partiye kayıtlı üyelerimizle seçim yapılacak ve adayların yüzde 85’i bu yolla belirlenecek. Partimiz için önem taşıyan yargı, üniversite mensupları, değişik alanlarda uzman bazı isimler için de kontenjan kullanılacak. Eğer örgütümüz teraziyi doğru kullanırsa buna gerek bile kalmayacak. Kontenjan adaylar fermuar sistemiyle belirlenecek.
NÖBET SIRAMIZ ARTIK GELDİ
Özgürlükler, demokrasi sorunu olan ülkemizde CHP’nin artık iktidar nöbeti geldi. İşsizlikle, yolsuzlukla mücadelede ve yaşam standartlarını yükseltmede kararlıyız. İktidarımız döneminde asla 4 milyar liralık saraylar yaptırılmayacak. O saray, hâlâ birilerinin gözüne batmıyor mu? Ülkede özgürlükler, demokrasi sorunu var. Rejimle oynamak bir diktatörde bulunuyor. Bu seçimde rejimi oylayacağız. O yüzden, herkese görev düşüyor ve biz tüm seçmenlerin oylarını istiyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Akana Kokana Değil, Çuvala Bakın'!

CHP Seçim Teması ‘Aş, İş ve Özgürlük’

Bahçeli Twitter'den Bombaladı!
»  CHP'den Çevre ve Çevreciler İçin Teklif
»  CHP'den Bomba Seçim Hamlesi!
»  İstanbul'da CHP'nin 3 Hedefi!
»  ''AKP, Siyasetin Gayrimeşru Çocuğu''
»  Şahin'den Firelerle İlgili Flaş Sözler!
»  'AKP İçinde 50 Makul Şüpheli Var'
»  Mehmet Metiner Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
»  Yeni bir parti daha kuruldu
»  Laleci Vekile Suç Duyurusu
»  CHP’li Haluk Koç'tan Çok Sert Açıklama
»  Baykal: Bu Cumhuriyet nefreti ne?
»  Bahçeli'den O Vekil'e Sert Yanıt!
»  Kılıçdaroğlu Mezata Girdi,Balık Sattı!
»  HDP'den Sürprizlerle Dolu Aday Listesi
»  "Ben Kemal Kılıçdaroğlu...""
»  AKP'den Gayrimüslim Açılımı!
»  "Örtülü ödeneği hâlâ Erdoğan kullanıyor"
»  Fotokopisi Bile Rüküş Başbakan..
»  Sonar'ın Seçim Anketi AKP'yi Eritti!
»  'Erdoğan'ı Haber Yapmayın'!
»  Emine Ülker Tarhan'dan Şok İddia!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  •   Süper Lig'de kâbus gibi bir sezon geçiren Beşiktaş, ligde 5 maç sonra kazanarak taraftarına "dünya ...
      Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek, "Çalışma ...
      CHP, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart yerel seçimlerinde parti ...
      CHP'nin acı günü... Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP'nin TBMM Grup Müdürü Mehmet ...
  •   Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  •   Süper Lig'de kâbus gibi bir sezon geçiren Beşiktaş, ligde 5 maç sonra kazanarak taraftarına "dünya ...
      CHP'nin acı günü... Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP'nin TBMM Grup Müdürü Mehmet ...
      CHP, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart yerel seçimlerinde parti ...
      Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek, "Çalışma ...
  •   Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.